dijous, 30 de gener de 2014

Prelat de l'Opus Dei: Álvaro del Portillo va renunciar a l'èxit professional per ajudar les ànimes


El proper 27 de setembre serà beatificat Álvaro del Portillo, primer successor de sant Josepmaria Escrivà, fundador de l'Opus Dei. Per a conèixer-lo millor, ‘Rome Reports TV News Agency ’ va visitar a Roma a l'actual Prelat de l'Opus Dei, que va treballar al seu costat durant més de 40 anys.

dimecres, 29 de gener de 2014

Un ‘graffiti’ causa un enrenou mundial


Un graffiti del "superpapa" va ser pintat aquest dimarts en un dels murs que recorren els límits de Vaticà, i el Consell Pontifici de la Comunicació Social ha aprofitat per compartir amb almenys 83.000 seguidors a ‘Twitter’.
Ja és oficial: el Papa Francesc és un superheroi. Les seves armes són un rosari que li penja del coll i un maletí carregat de valors pel qual treu el cap la bufanda del seu equip de futbol.

Aquest retrat 'pop' del Papa va aparèixer en elBorgo’, al carrer Plauto, el barri del Vaticà al costat del mur que recorre els límits de l'Estat Vaticà, i ja ha revolucionat Roma. "Maupal", l'artista que l'ha dissenyat, clar per què representar el Papa Francesc com un superheroi.
L’autor està molt satisfet amb l'obra i diu que no  l’importa si al final l'Ajuntament de Roma el retira de la façana on es troba.

Els veïns en canvi no estan d'acord: volen que el retrat del Papa Francesc  es quedi. De fet, ja han sortit en la seva defensa. 
La publicació de la pintura delsuperpapa’ justament va coincidir amb l'anunci de la revista nord-americana Rolling Stone que el mes de febrer dedica seva portada al Sant Pare, i  un mes i mig que compleixi el primer any de la seva elecció en conclave com a successor de Benet XVI . I després que al desembre, la revista Time el va triar com a Persona de l'Any.

diumenge, 26 de gener de 2014

Festa Major d’Hivern a Matadepera


Al voltant de la festivitat de Sant Sebastià, es celebra la festa major d’hivern, en commemoració d’un dels co-patrons de la vila. Les activitats estan organitzades per la Germandat de Sant Sebastià. Entre moltes activitats la més destacada són totes aquelles que giren a l’entorn del pi que es planta al bell mig de la plaça de cal Baldiró per a la famosa “grimpada”. L’arbre es va a tallar el cap de setmana anterior a la seva pujada. Es fa de vespre i el pi es baixa des del llindar del parc fins al mig de la plaça, a les espatlles dels nombrosos voluntaris i a la llum de les torxes. L’endemà, el tronc es “pela” (es deixa ben llis) i es “planta” (es posa dret al mig de la plaça). El cap de setmana següent, es dansa el “ball de l’arbre” i es fa la grimpada, consistent a pujar al tronc del pi fins a tocar el pernil que hi penja al capdamunt, emportant-se’l aquell qui ho fa amb menys temps. Altres actes arrelats a aquestes festes locals són: el repartiment del tortell, els “tastets” o el “show de Sant Sebastià”.
 
Plantada del Pi


Grimpaires

Eric Riba i Sílvia Gibert han guanyat el Concurs de Grimpaires que s'ha celebrat aquest dissabte a la plaça de Cal Baldiró. Tot i que el tronc del Pi d'aquest any era força gruixut, pràcticament tots els valents que han posat a prova les seves habilitats han aconseguit tocar el pernil amb els dits de la mà.
A la categoria absoluta masculina, el guanyador ha estat Eric Riba, que ha arribat al capdamunt del Pi de Sant Sebastià en tan sols 49". En segona posició, Ramon Cortadellas ha fet un temps de 57"; seguit de David Velasco, tercer amb 59". En categoria femenina, la guanyadora ha estat Sílvia Gibert (2'37"), seguida de Núria Nieto (3'15") i Montse Mollet (3'33").
 
 

 

dijous, 23 de gener de 2014

‘Álvaro del Portillo’: "Un home bo i fidel"


La beatificació d'’Álvaro del Portillo’ serà el proper 27 de setembre a Madrid. Vam tenir la sort de conèixer-lo personalment a Roma, estem molt agraïts i guardem tota la família un profund i afectuós record.


Carta del Prelat de l'Opus Dei amb ocassió de la beatificació de Mons. Àlvar.

dimarts, 21 de gener de 2014

El Prelat de l’Opus Dei a Terra Santa II


Durant la seva visita pastoral a Terra Santa a finals de gener, Mons Xavier Echevarría, Prelat de l’Opus Dei, va beneir els terrenys del centre d'activitats Saxum, situat a 15 quilòmetres de Jerusalem.
Aquest vídeo mostra un resum del viatge.

diumenge, 19 de gener de 2014

Estrenen documental sobre el primer sacerdot de l'Opus Dei als Estats Units


El cardenalSean O'Malley’, arquebisbe de Boston, diu que "va ensenyar que totes les persones de bona fe poden arribar al heroisme del dia a dia", i ‘José Gómez’, arquebisbe de Los Angeles, l'anomena "un veritable evangelitzador dels nostres temps ".

Parlem de ‘José Luis Múzquiz’, un sacerdot espanyol que el 1949 va viatjar als Estats Units per iniciar la tasca apostòlica de l'Opus Dei, la institució de l'Església fundada per Josepmaria Escrivà que ensenya a viure la santedat en les circumstàncies ordinàries de la vida.

El sacerdot va morir el 1983 a Massachussets i des de llavors es van començar a recopilar testimonis de persones que van viure en contacte amb ell. El documental "Everyday Holiness", fet pel productor guanyador d'un Emmy,John Paulson’, en mostra alguns d'ells i explica qui va ser aquest sacerdot i per què va ser tan important per a l'Església als Estats Units.


dissabte, 18 de gener de 2014

Visita del Prelat de l'Opus Dei a Saxum 
El prelat de l'Opus Dei, Mons Xavier Echevarría, va viatjar a Terra Santa del 27 al 30 de desembre.
Durant la visita va beneir el terreny on es construirà la futura casa de recessos de l'Obra a Terra Santa, que porta el nom de Saxum. S'anomena així en honor al venerable servent de Déu Álvaro del Portillo que, peregrinà a Terra Santa i se'n va anar al cel la mateixa nit del seu retorn a Roma. Serà beatificat aquest any. Saxum és una paraula llatina que significa "roca". Sant Josepmaria anomenava així a D. Álvaro del Portillo, doncs deia que es podia recolzar en ell com en una roca.
Altre cops he fet esment d’aquesta web però avui torno a reblar el clau per l’interès d’aquest esdeveniment i perquè val la pena donar-hi el ressò que es mereix.
Per llegir la notícia completa, fotos i vídeo, clic a: Un Sacerdote en Tierra Santa

dijous, 16 de gener de 2014

Balma de Can Solà


 
Després de parlar-ne tantes vegades i les veient fotos, el track etc, em va cridar molt l'atenció i vaig pensar que algun moment hi hauria de treure el cap. Primer va ésser en Marcel i en Jordi amb aquell ‘especial Jordi C’.  Després en repetides ocasions la colla que sortim d’excursió la van repetir, però cada vegada per un o altre motiu no els vaig poder acompanyar. Això em va deixar un ‘cuc’ a dins que avui gràcies a la cerca d’un catxé a la Bauma, he tingut  la satisfacció de realitzar-lo

Balma de Can Solà

Al terme municipal del Bruc a la comarca de l’Anoia a 553 m d’altitud i ben a prop de la muntanya de Montserrat, hi ha la Balma de Can Solà, espectacular balma de grans dimensions que no deixa de sorprendre quan s’hi arriba per primer cop.

Amplada:  120 metres /  Fondària màxima : 34 metres /  Fondària promig: 26 metres
Alçada màxima: 15 metres /  Superfície aixoplugada: 3.150 metres quadrats /  Desnivell: 8 metres,
sent una de les més grans de Catalunya

 

Al llarg de la història ha estat utilitzada com aixopluc natural i com  espai en el qual descansaven els ramat de la zona. Avui també és un lloc ideal per l’escalada i disposa de 12 vies instal·lades.

La seva extensió està calculada en 3.150 m2 i longitudinalment hi circula un torrent d’aigua que ha erosionat els estrats de forma circular formant la balma. Al centre hi ha una antiga font i en èpoques de moltes pluges hi brolla abundantment. Al costat d’aquesta font hi ha un forat artificial a la paret on s’observen orificis fets per una prospecció minera.

Aproximació: Alguns hi van a peu des de la urbanització Montserrat Parc : http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=4525230, una passejada que no arriba a 5 km.

Jo he anat en cotxe – això sí, ha de ser una mica alt o tot terreny-, agafant una pista a l’aparcament de la benzinera que hi ha a la A2 poc abans d’entrar al túnel del Bruc, direcció Igualada. Acompanyo plànol indicatiu. He deixat el cotxe en un trencall de la pista a l’esquerra que està barrat el pas a vehicles per uns blocs de pedres. Seguint aquest camí 350 m a peu et porta fins la Bauma.
 
 
 
 
 
 

 

dimarts, 14 de gener de 2014

El Sant Pare: "Quant mal fan a l'Església els sacerdots enganyosos”


Dissabte el Papa va celebrar la missa a casa Santa Marta amb un grup de sacerdots de Gènova. Els va dir que si un sacerdot no té cura de la relació amb Jesucrist, pot esdevenir un "sacerdot enganyós".

dilluns, 13 de gener de 2014

El Sant Pare davant el cos diplomàtic: l'avortament "desperta horror"


En la trobada d'inici d'any amb els ambaixadors davant el Vaticà, el Papa va posar sobre la taula els temes que considera més importants per al 2014. El primer és la família, però també va dedicar bona part del seu discurs a denunciar problemàtiques com l'atur, la fam o, de forma explícita, l'avortament.

"Desperta horror només el pensar en els nens que no podran veure mai la llum, víctimes de l'avortament o en els que són utilitzats com a soldats, violentats o assassinats en els conflictes armats, o convertits en objectes de mercat en aquesta tremenda forma d'esclavitud moderna que és el tràfic d'éssers humans, i que és un delicte contra la humanitat ".

diumenge, 12 de gener de 2014

Dances i dolços perquè el Papa conegui la regió dels Abruzzos

Van ballar així davant el Papa Francesc. Són de la regió d'Abruzzo. Van voler regalar al Sant Pare el que millor saben fer.

Amb els seus  vestits regionals, van alegrar el fred matí a la Plaça de Sant Pere. Ells mateixos havien compost les cançons que van cantar durant la primera audiència general de l'any.

"Hem fet les cançons, hem proposat cançons també religioses que no estan en el nostre repertori, però no obstant això hem intentant preparar el millor possible per aquesta jornada."


dijous, 9 de gener de 2014

Bioètica, consciència i família


Fa pocs dies vaig llegir en un dels blocs que acostumo donar-hi un cop d’ull sovint ‘En La Cumbre’ un article que em va semblar prou interessant i que reprodueixo tot seguit:
Isabel Viladomiu Olivé (el seu bloc personal): És llicenciada en Psicologia per la UAB i Màster en Bioètica i Dret per la Universitat de Barcelona. Va ser presidenta de l'Associació Catalana d'Estudis Bioètics des de l'any 96 fins al 2003. La Bioètica és la seva vocació tant en la docència d'aquesta disciplina com en els mitjans de comunicació. El seu objectiu és transmetre totes les idees que ha treballat durant aquests anys a aquelles persones que els pugui interessar.
       Podeu llegir, com a previ al vídeo un article seu: Premi Nobel a la producció d'embrions.

1. Consciència i Bioètica

Més informació »

dimecres, 8 de gener de 2014

El passat dia 6, festa de l'Epifania del Senyor, el Sant Pare va sorprendre els romans amb una visita a un "Pessebre vivent”


El Papa Francesc va visitar  la parròquia romana de sant Alfons Mª de Ligori el dia de Reis, i va ser rebut per centenars de persones que poc s'esperàven aquesta visita sorpresa, també va visitar el pessebre vivent en què participen uns 200 actors. Comencem l'any amb Jesús, Jesús es queda sempre amb nosaltres i venç el mal, resem per tots, sobretot pels nens que naixeran i els avis que són la saviesa, va dir després de visitarla petita Betlem’, amb personatges  de la època de Nen Jesús.


diumenge, 5 de gener de 2014

Els Reis Mags es dirigeixen a Roma ... des de Polònia


Els Reis Mags arribaran al Vaticà el 6 de gener. Aquest any però, l'itinerari que han escollit per arribar passarà abans per Polònia.

dijous, 2 de gener de 2014

‘One of Us’ constituirà una federació per la defensa de la vida a Europa


‘One of Us’ vol seguir defensant la vida. La popular iniciativa per protegir l'embrió humà que ha estat recolzada per gairebé 2 milions de persones, es convertirà en una federació. Els seus promotors s'uniran a totes les organitzacions que treballen per la defensa de la vida a la Unió Europea.

"Ha estat la demostració delpoble de la vida’, que està compost de cristians, de musulmans, i moltes altres persones que no tenen el do de la fe, que no creuen en la divinitat però creuen en la ciència, pensen que la vida comença en el moment de la concepció, ha aconseguit un èxit extraordinari ".
Les signatures es van recollir a 28 països durant un any i escaig. Va ser un èxit inesperat però molt ben rebut que ha encoratjat  seguir endavant a aquest moviment europeu per la defensa de la vida.