dijous, 15 de gener del 2015

El Papa canonitza el primer sant de Sri Lanka: La llibertat religiosa és un dret fonamental


Amb aquests balls van rebre al Papa Francesc al parc on es va celebrar la canonització del pare José Vaz, el primer sant de Sri Lanka.

El Papa va arribar saludant i beneint els pelegrins. També es va aturar per apropar-se a alguns malalts.

El moment més esperat va ser aquest, quan José Vaz es va convertir en sant.

En la seva homilia, el Papa va destacar l'exemple del nou sant com algú que va treballar per la pau, més enllà de les divisions religioses. El requisit per a aquesta tasca és la llibertat, va dir el Sant Pare.

"La llibertat religiosa és un dret humà fonamental. Tota persona ha de ser lliure, individualment o en unió amb altres, per buscar la veritat, i per expressar obertament les seves conviccions religioses, lliure d'intimidacions i coaccions externes"

El Papa va insistir  que les religions no es poden utilitzar per  justificar la violència. El culte a Déu promou la convivència.


Al final de la Missa, l'arquebisbe de Colombo Card. Malcom Ranjith va lliurar al Papa 70.000 $ per a obres de caritat de part dels catòlics de Sri Lanka.

"Sant Pare, som pobres. Però, en la nostra pobresa, som rics. Per això, tenim un regal per a vostè. I l'hi vull lliurar, amb humilitat, per les seves obres de caritat".

Mig milió de persones van assistir a aquesta Missa en un país de majoria budista on els cristians representen només el 7 per cent de 20 milions d'habitants.