dijous, 2 de juliol del 2015

IV Aplec en honor de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer



Els Prats del Gastó (Sant Julià de Lòria-Principat d’Andorra) van acollir un acte de celebració en memòria de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, al qual van assistir unes dues-centes persones, entre ells l’Hble. Manel Torrentallé, Cònsol menor de Sant Julià de Lòria. S’hi va celebrar una Eucaristia en record de Sant Josepmaria, fundador de l'Opus Dei, que fou presidida per l'Arquebisbe metropolità de Tarragona, Mons. Jaume Pujol i l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives. Hi concelebraren el Vicari de la Prelatura de l’Opus Dei a Catalunya, Dr. Antoni Pujals, així com altres preveres.
Des de fa anys diversos grups de persones fan la travessia entre el poble pirinenc de Pallerols i aquest indret per recordar quan sant Josepmaria va fugir d'Espanya durant la persecució religiosa durant la guerra civil i va poder arribar a Andorra. Es tracta d'una ruta difícil que el sant i els seus companys van haver de fer per necessitat.
Després de celebrar una eucaristia en memòria del Sant es va anar fins l’oratori-capella de la Mare de Déu de Canòlich, que es va construir l'any passat a la cruïlla del camí del Mas d'Alins amb el camí de Canòlich. També es beneí i s’inaugurà el nou retaule, obra del taller de l’autor andorrà Sergi Mas.
A la tarda, al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria, i sota la presidència del Copríncep episcopal Mons. Joan-Enric Vives, i amb l’assistència del Ministre d'Educació i Ensenyament Superior M.I. Sr. Èric Jover i de l’Hble. Manel Torrentallé, Cònsol menor de Sant Julià de Lòria i del Vicari de la Prelatura de l’Opus Dei a Catalunya, Dr. Antoni Pujals, tingueren lloc la VIII Jornada de Camins de Llibertat amb el títol “Perseguits i refugiats. Un atemptat a la llibertat”.
En les Jornades moderades pel Sr. Francesc Badia van intervenir importants ponents com el Rector emèrit de l’Institut Pontifici d’Estudis Àrabs i Islàmics de Roma, Dr. Justo Lacunza i Balda que va parlar sobre “Perseguits i refugiats: llibertat i dignitat en la cruïlla”. El Professor Carlos Carazo, de la Fundació Pontifícia, “Ajuda a l’Església necessitada” va intervenir parlant de “Les amenaces a la llibertat religiosa a Síria”. A continuació, la Presidenta de la Fundació Promoció Social de la Cultura, Dra. Jumana Trad, va oferir una interessantíssima conferència sobre “La situació dels cristians a l’Orient Mitjà”. La jove siriana grecocatòlica Mireille Al Farah va oferir el seu testimoni personal sobre la persecució a Síria i va cloure les ponències el Sr. Víctor Sörenssen, Director de la Comunitat Israelita de Barcelona amb la seva aportació sobre “La persecució del poble jueu”.
La VIII Jornada de Camins de Llibertat va ser closa per l’Arquebisbe i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, que va felicitar els organitzadors per la rica temàtica desenvolupada i va animar a estudiar les causes que han produït aquesta tràgica situació de perseguits i refugiats al món. L’Arquebisbe recordà les paraules del Papa Francesc en la seva visita a un centre de refugiats a Roma que són un programa del que cal per als refugiats i perseguits que ja són 51,2 milions a tot el món: servir, acompanyar i defensar. La pregària del Pare Nostre resada pels assistents clogué la Jornada
.


·         Escrit per Delegació MCS

·                Creat el 28 Juny 2015