divendres, 15 de maig del 2009

Benet XVI: mai més terrorisme i guerra


Mai més terrorisme, violència, guerra! Benet XVI ha finalitzat el seu viatge a Terra Santa amb una forta crida durant la cerimònia de comiat a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv, davant el president de l'Estat d'Israel, Shimon Peres i el primer ministre, Beniamin Netanyahu.

He vingut aquí com amic dels israelians, igual que sóc amic del poble palestí.

Els amics gaudeixen quan estan junts i s'entristeixen quan veuen que els altres pateixen.

Cap amic dels israelians ni dels palestins pot per menys d’entristir-se per les contínues tensions entre dos pobles.

Cap amic pot deixar de plorar pel sofriment i les pèrdues de vides que els israelians i els palestins han patit en les últimes sis dècades.

Fem de manera que hi hagi una pau duradora basada en la justícia, que hi hagi autèntica reconciliació i canvi social.

Que sigui universalment reconegut l'Estat d'Israel, que té el dret d'existir i gaudir de pau i seguretat, fins als límits internacionalment reconeguts.

Que sigui reconegut que el poble palestí té dret a una pàtria independent i sobirana, a viure amb dignitat i a viatjar lliurement.

Feu que la solució dels dos estats es converteixi en una realitat i no es quedi en un somni.

Fem de manera que la pau es difongui des d'aquesta terra per tal de poder portar l’esperança a moltes altres regions que són copejades pels conflictes.

Si voleu més detalls, podeu entrar en el bloc ‘Un sacerdot a Terra Santa’ en què trobareu fil per randa tota mena d’explicacions d’aquets dies viscuts a prop del Sant Pare. Feu un clic aquí.