dilluns, 4 de maig del 2009

La Romeria



Dissabte dia 2 varem fer la tradicional romeria de Matadepera a Montserrat.
El dia ens va acompanyar, varem batre el record de romeus i cal constatar que any rere any el promig d’edat va baixant, doncs s’hi apunten més joves.
A trenc d’alba, de l’Alzina del Sal·lari en varem sortir més de vuitanta. A Monistrol una sorollosa munió de joves, mares, nens etc., ens esperava per afegir-s’hi i pujar plegats la muntanya.
Un cop arribats a la plaça del Monestir, encara se n’hi van afegir molts més.
Atès que aquest any érem tants, per fer la clàssica foto de record, com que gairebé no s’hi cabia, el fotògraf va tenir de separar-se bastant per poder encerclar tot el grup, i clar, sempre passava gent despistada per entremig, finalment, va optar per fer 3-4 fotos seguides i ajuntar-les.
Un cop dins la Basílica, varem resar reposadament l’última part del Rosari. Un cop acabat, mossèn Ignasi va celebrar la Santa Missa con ja és costum.
Aquest any, els romeus i acompanyants, varem omplir fins l’últim banc de la Basílica de Montserrat.
Pel que fa l’itinerari, també va ésser una mica diferent comparat amb el d’altres anys, i a més de ser un pel més curt, es va millorar la seguretat, evitant travessar la carretera de la Bauma, molt concorreguda i amb tràfic intens a l’hora que l’acostumàvem creuar, i també va ésser motiu de comentaris favorables la millora de l’aspecte paisatgístic al escollir aquesta variant.
Pel que fa a l’objectiu del romiatge, varem poder resar les dues parts del rosari pel camí amb molta pau, acompanyats de la piuladissa d’invisibles ocells que semblaven voler-s’hi afegir amb el seu piuar.
Així doncs, la Romeria va ser ocasió per renovar el nostre amor a la Mare de Déu, resar pel Sant Pare i fer apostolat.
Si d’altres anys s’oferia el Rosari pel Sant Pare, aquest any – per tantes crítiques, befes i escarnis de què és objecte-, amb més motiu li varem reblar l’oferiment.
Pel camí, més d’un es preguntava en el seu cor : i jo què li puc portar a la Mare de Déu?

Amb aquest vídeo us vull recordar que som en el mes de maig, mes de les flors, mes dedicat a la Mare de Déu i el que li agrada a la Verge és la pregària del Sant Rosari.