divendres, 15 de maig del 2009

La família, primer fonament de la societat

A Natzaret s'aprecia encara més la “santedat de la família, que en el pla de Déu es basa en la fidelitat per a tota la vida d'un home i una dona, consagrada pel pacte conjugal i oberta al do de Déu de noves vides”.
Sagrada Família, un far per a homes i dones del nostre temps cridats a convertir la llar domèstica en un “lloc de fe, oració, preocupació amorosa pel bé autèntic i durador de cadascun dels seus membres”.
Justament en la família, a la qual l'Estat ha de sostenir concretament, cada persona “es considerada pel que és en si mateixa, i no simplement com un mitjà per a altres fins”.
El resplendent exemple de Maria, ha ofert a Benet XVI l'ocasió per a recordar el paper de les dones en la promoció d'una “ecologia humana” de la qual, el món, i també Orient Mitjà, “tenen una urgent necessitat: un ambient en el qual els nens aprenguin estimar i a valorar als altres, a ser honests i respectuosos, a practicar les virtuts de la misericòrdia i del perdó”. I a més, l'exemple de sant Josep evidencia com “l'autoritat al servei de l'amor, és infinitament més fecunda que el poder que intenta dominar”.