dimarts, 12 de maig del 2009

Viatge del Sant Pare Terra Santa



El Papa ha arribat a Israel, segona etapa del seu viatge de vuit dies a Terra Santa, en què a més de visitar Jordània i el portarà a Israel i els territoris palestins, en un desplaçament carregat de simbolisme per tractar-se, òbviament, d'una regió d'altíssim significat per al cristianisme.
Benet XVI serà el tercer Pontífex que visiti Terra Santa, després que ho fessin Pau VI el 1964 i Juan Pau II el 2000.
El Papa visitarà llocs d'especial significat per a la fe, com ja va fer fa pocs dies al Mont Nebo, o la mesquita d’Amman, la segona que trepitgi després de la «Blava» d’Istanbul, en un nou gest cap a la comunitat musulmana.
Un cop a Israel, visitarà la Basílica de l’Anunciació, Galilea, el Sant Sepulcre o la Basílica de la Nativitat a Betlem entre d’altres.
El viatge del Sant Pare té un doble vessant que, si bé es complementa, cerca objectius distints: pastoral i polític.
El Papa s'ha encarregat d'establir públicament els objectius principals de la seva presència en aquells llocs.
Es tracta de mostrar la seva proximitat a la minoria catòlica i el seu suport «als qui s'esforcen per assolir la pau» en una terra «plegada de violència i injustícia, on s'ha creat una atmosfera de desconfiança, incertesa i por, col·locant al veí contra el veí, al germà contra el germà», segons va precisar ahir el propi Pontífex.
A més de servir d'estímul fonamental per als catòlics que conreen la seva fe en unes condicions gens fàcils, el viatge de Benet XVI suposa una oportunitat rellevant per enfortir un dels pilars bàsics del seu Pontificat, un major diàleg ecumènic, que arriba a un significat encara més gran a Jerusalem, per ser una ciutat santa per els cristians, musulmans i jueus.
Si voleu seguir el viatge amb explicacions ‘in situ’, us recomano fer un clic aquí on un ‘sacerdot a Terra Santa’ dóna detalls personals d’aquest viatge.