dijous, 28 de maig de 2009

Campions

Ahir el Barça al guanyar al Manchester per 2 - 0, va completar el triplet d’una temporada històrica. L’èxit de la ‘Champions’ va posar la guinda final.

Avui amb la ressaca del partit repassem un cop més els gols d’aquest important esdeveniment.

dimecres, 27 de maig de 2009

De la grip ‘A’ a la ‘B’


Avui arreu del país només es parla d’una cosa, el partit de les estrelles, la ‘Champions’.

Hem passat de la grip ‘A’, a la grip ‘B’ del Barça, i per passar l’estona, aquí teniu un magnífic vídeo: una orquestra que no necessita més instruments que les cordes vocals.

dimarts, 26 de maig de 2009

Ruta Mariana


Els santuaris de Torreciutat, Lourdes, Montserrat i El Pilar, han constituït l'Associació Ruta Mariana, que busca fomentar les peregrinacions en aquests temples, promovent així "un recorregut europeu molt significatiu a causa de la gran riquesa cultural i religiosa que rodeja cadascun".

dilluns, 25 de maig de 2009

La Ministra de ‘Igual- da’Fa pocs dies llegia a la premsa unes declaracions de la Ministra ‘Bibiana Aído’ .


Deia en una entrevista a la Cadena Ser, que un fetus de tretze setmanes és ‘un ésser viu, però no humà, perquè d’això no en tenen cap base científica’


Ho va dir la ministra de 'igual da’, però no estic segur de què parlava: tal vegada de si mateixa?


Si és un ésser viu, admet llavors la Ministra que amb l'avortament s'acaba amb una vida, i clar, independent a la vida de la mare, doncs, no estarà negant també a la dona embarassada la condició d'humana? encara que posats escoltar afirmacions com aquestes, tot és possible....


També el President del Govern espanyol es despatxava en una comunicació semblant; "els pares no han d'interferir en la decisió de les filles".


Magnífica paraula! l'educació és una interferència il·legítima quan l'exerceixen els pares.


En canvi el govern no interfereix, sinó que allibera, alleta, cria i forma éssers vius amb l'esperança que no li surtin gaire humans.

diumenge, 24 de maig de 2009

Vídeo - Testimoni


Com cada cap de setmana, avui toca el vídeo testimoni

‘Julián Campos’ és fuster de l'EMT des de 1988.

Treballa a les cotxeres del carrer O'Donnell de Madrid i ens explica el bon ambient de companyonia en el treball que permet donar un bon servei a l'usuari.

divendres, 22 de maig de 2009

SilenciEn la nostra vida hi ha molt soroll: quan no és la tele, és la ràdio, o la música a tot volum, o unes estúpides preocupacions, o el que ens diuen o deixen de dir, o ...

Si no hi ha silenci, i no fa falta pujar dalt un avió per a trobar-lo.

Què difícil és trobar Déu enmig de l'enrenou diari!

Busca cada dia aquests minuts de silenci, per a trobar Déu i parlar amb Ell tot sol.

De ben segur et canviarà la vida!

dijous, 21 de maig de 2009

Una coordinació sorprenent


Me l’envia Maite, moltes gràcies.

Mireu aquest vídeo.

Les ballarines són sordmudes. Dues mestres, situades als costats, banda i banda de l'escenari guien les 21 ballarines en la dansa.

Són part del repertori de la companyia xinesa d'art i dansa per a discapacitats que ha viatjat a més de 40 països.

No obstant això, el que consta, és la bellesa de l'espectacle

object width="425" height="344">

dimecres, 20 de maig de 2009

Concert en directe


Fa pocs dies em varen enviar una cançó que m’agrada.

Segurament molts ja coneixeu la meva afició per el cant.

És per això que agraint aquesta tramesa, aprofito l’avinentesa i la penjo perquè en pugueu gaudir tots.

dissabte, 16 de maig de 2009

Vídeo – Testimoni

Arribat el cap de setmana, com és costum, poso un vídeo testimoni

Testimoniatge escruixidor de ‘Maite’, una supernumerària basca de l’Opus Dei, que parla de l'assassinat del seu pare, supernumerari de l’Opus Dei, en mans de terroristes bascos, i de la reacció de la seva mare, també supernumerària.

divendres, 15 de maig de 2009

Benet XVI: mai més terrorisme i guerra


Mai més terrorisme, violència, guerra! Benet XVI ha finalitzat el seu viatge a Terra Santa amb una forta crida durant la cerimònia de comiat a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv, davant el president de l'Estat d'Israel, Shimon Peres i el primer ministre, Beniamin Netanyahu.

He vingut aquí com amic dels israelians, igual que sóc amic del poble palestí.

Els amics gaudeixen quan estan junts i s'entristeixen quan veuen que els altres pateixen.

Cap amic dels israelians ni dels palestins pot per menys d’entristir-se per les contínues tensions entre dos pobles.

Cap amic pot deixar de plorar pel sofriment i les pèrdues de vides que els israelians i els palestins han patit en les últimes sis dècades.

Fem de manera que hi hagi una pau duradora basada en la justícia, que hi hagi autèntica reconciliació i canvi social.

Que sigui universalment reconegut l'Estat d'Israel, que té el dret d'existir i gaudir de pau i seguretat, fins als límits internacionalment reconeguts.

Que sigui reconegut que el poble palestí té dret a una pàtria independent i sobirana, a viure amb dignitat i a viatjar lliurement.

Feu que la solució dels dos estats es converteixi en una realitat i no es quedi en un somni.

Fem de manera que la pau es difongui des d'aquesta terra per tal de poder portar l’esperança a moltes altres regions que són copejades pels conflictes.

Si voleu més detalls, podeu entrar en el bloc ‘Un sacerdot a Terra Santa’ en què trobareu fil per randa tota mena d’explicacions d’aquets dies viscuts a prop del Sant Pare. Feu un clic aquí.

Benedicto XVI: superar la injustícia

Déu pot fer noves totes les coses.

En la visita al Sant Sepulcre, Benet XVI ha repetit aquest divendres que el mal no té l'última paraula.

La família, primer fonament de la societat

A Natzaret s'aprecia encara més la “santedat de la família, que en el pla de Déu es basa en la fidelitat per a tota la vida d'un home i una dona, consagrada pel pacte conjugal i oberta al do de Déu de noves vides”.
Sagrada Família, un far per a homes i dones del nostre temps cridats a convertir la llar domèstica en un “lloc de fe, oració, preocupació amorosa pel bé autèntic i durador de cadascun dels seus membres”.
Justament en la família, a la qual l'Estat ha de sostenir concretament, cada persona “es considerada pel que és en si mateixa, i no simplement com un mitjà per a altres fins”.
El resplendent exemple de Maria, ha ofert a Benet XVI l'ocasió per a recordar el paper de les dones en la promoció d'una “ecologia humana” de la qual, el món, i també Orient Mitjà, “tenen una urgent necessitat: un ambient en el qual els nens aprenguin estimar i a valorar als altres, a ser honests i respectuosos, a practicar les virtuts de la misericòrdia i del perdó”. I a més, l'exemple de sant Josep evidencia com “l'autoritat al servei de l'amor, és infinitament més fecunda que el poder que intenta dominar”.

dijous, 14 de maig de 2009

Papa: Jerusalem, ciutat de pau


Jueus, musulmans i cristians qualifiquen Jerusalem com la seva pàtria espiritual; és necessari per tant, ocupar-se de fer-la realment com una ciutat de pau per a tots els pobles.

Ho va reafirmar Benet XVI en l'homilia de la missa celebrada la tarda del dimarts en la ‘Vall de Josafat’, davant la Basílica del Getsemaní i l'Hort de les Oliveres.

A Terra Santa hi ha lloc per a tots, va repetir Benet XVI, que va exhortar les autoritats a respectar i donar suport a la presència cristiana i va assegurar als fidels la solidaritat, l'amor, el suport de tota l'Església i de la Santa Seu.

Betlem, l'església de la Nativitat


És considerada una de les esglésies més antigues del món, i els ritus religiosos s'hi celebren amb regularitat des de principis del segle VI.

El Sant Pare resa per la pau


Durant el seu segon dia a Israel, el Papa va visitar el Mur de les Lamentacions, lloc sagrat del Judaisme, i va deixar una oració entre les pedres en la qual demanava la pau per a Terra Santa i Orient Mitjà.dimecres, 13 de maig de 2009

13 de Maig


Avui celebrem la festa de la Mare de Déu de Fàtima i, des de bon matí he estat donant-li voltes pensant, què posaria en el text?

Finalment, he decidit no posar-hi res, només aquests vídeos, i així, mentre contemplem com passegen la Verge en processó, cadascú li digui el que vulgui, fins i tot, els més agosarats, de ben segur li tiraran alguna amoreta.dimarts, 12 de maig de 2009

Viatge del Sant Pare Terra SantaEl Papa ha arribat a Israel, segona etapa del seu viatge de vuit dies a Terra Santa, en què a més de visitar Jordània i el portarà a Israel i els territoris palestins, en un desplaçament carregat de simbolisme per tractar-se, òbviament, d'una regió d'altíssim significat per al cristianisme.
Benet XVI serà el tercer Pontífex que visiti Terra Santa, després que ho fessin Pau VI el 1964 i Juan Pau II el 2000.
El Papa visitarà llocs d'especial significat per a la fe, com ja va fer fa pocs dies al Mont Nebo, o la mesquita d’Amman, la segona que trepitgi després de la «Blava» d’Istanbul, en un nou gest cap a la comunitat musulmana.
Un cop a Israel, visitarà la Basílica de l’Anunciació, Galilea, el Sant Sepulcre o la Basílica de la Nativitat a Betlem entre d’altres.
El viatge del Sant Pare té un doble vessant que, si bé es complementa, cerca objectius distints: pastoral i polític.
El Papa s'ha encarregat d'establir públicament els objectius principals de la seva presència en aquells llocs.
Es tracta de mostrar la seva proximitat a la minoria catòlica i el seu suport «als qui s'esforcen per assolir la pau» en una terra «plegada de violència i injustícia, on s'ha creat una atmosfera de desconfiança, incertesa i por, col·locant al veí contra el veí, al germà contra el germà», segons va precisar ahir el propi Pontífex.
A més de servir d'estímul fonamental per als catòlics que conreen la seva fe en unes condicions gens fàcils, el viatge de Benet XVI suposa una oportunitat rellevant per enfortir un dels pilars bàsics del seu Pontificat, un major diàleg ecumènic, que arriba a un significat encara més gran a Jerusalem, per ser una ciutat santa per els cristians, musulmans i jueus.
Si voleu seguir el viatge amb explicacions ‘in situ’, us recomano fer un clic aquí on un ‘sacerdot a Terra Santa’ dóna detalls personals d’aquest viatge.

Sisena etapa


Una visita al lloc del baptisme de Jesús figurava en el programa de la peregrinació del Papa a Jordània.

Un cop arribat al lloc, el Papa ha beneït les pedres per a l'Església Baptismal, que va ser donada pel govern Jordà i que serà construïda pel Patriarcat Llatí i per l'Església Catòlica Melquita.

El Sant Pare en el Memorial de MoisésRebre al Papa en el Mont Nebo és com veure arribar Moisés.

També ell, com Moisés arribarà fins a aquest punt, mirarà la Terra promesa i després entrarà.

Simbòlicament és un fet semblant al del poble de Déu que abans d’entrar, va veure la promesa que Déu li havia fet.


dilluns, 11 de maig de 2009

Benet XVI: irradiar l'amor diví, amb una fe heroica


Una festa de fe, un mosaic multicolor de tradicions, així ha estat la santa missa en l'estadi d'Amman i, ha ofert una ocasió a Benet XVI de confirmar els cristians de la regió, convidant-los a romandre en aquesta terra amb valentia.

Aspectes principals de la visita del Papa a Jordània


La visita del Papa Benet XVI a Jordània és important des de molts aspectes; polític, social, religiós, i se centra particularment en la pau en Orient Mitjà.

La X de la declaració de la Renda

Un cop més, quan s’acosten els dies que ens toca fer la declaració de la Renda, surten veus – algunes de les quals provenen de persones que fins i tot ocupen llocs rellevants-, que aconsellen als contribuents, no marcar la casella de l'Església, ni la que posa per a finalitats socials en la seva assignació tributària, doncs, segons diuen, «aproximadament la meitat de les organitzacions que reben els fons assignats per a finalitats d'interès social estan vinculades a l'Església Catòlica».

Entenc que aquestes declaracions són, almenys, desafortunades en un moment en el qual hi ha més de 4 milions d'aturats, dels quals 1,5 ja no cobren subsidi, altres 500.000 són estrangers estan sense ocupació i gairebé un milió de llars no reben cap subsidi.

Com alguns ja sabeu, dedico unes hores del meu temps a treballs socials – concretament en el barri del Raval de Barcelona-, i us puc ben assegurar que cada vegada hi ha cues més llargues de persones que acudeixen a la caritat desinteressada de moltes iniciatives promogudes principalment en el si de l'Església Catòlica i altres institucions.

Així doncs, quan us toqui fer la declaració, us animo a marcar la casella de la Renda a favor de l'Església i de fins socials per a solidaritzar-se amb els més necessitats i amb els desheretats de la societat.

diumenge, 10 de maig de 2009

Segona etapa, el Mont Nebo


El ‘Mont Nebo’ està localitzat al sud aquest d'Amman, a 800 metres sobre el nivell del mar i dóna cap al Mar Mort i la vall de Jordània.

En dies assolellats, es pot veure des del cim el panorama de la Cúpula de la Roca i la torre de l'església a Jerusalem.

Nebo està esmentat en la Torá: ‘Vaig anar des de les planes de ‘Moab’ fins a les muntanyes de Nebo, en el cim de Pisgah, a l'altre costat de Jericó’.

Des d’aquesta plana, el profeta Moisés va veure la terra promesa abans de la seva mort.

La tradició local sosté que la tomba de Moisés està en aquest lloc però fins ara els arqueòlegs no l'han descobert.

Papa: col·laboració dels creients per al bé comú


La religió en si mateixa no és causa de divisió; la manipulació prové del qui s'aprofita de les divisions de la història.

El Papa a Jordània com pelegrí de pau


La llibertat religiosa és un dret humà fonamental; violència i conflicte entre Occident i el món musulmà no són inevitables.

És el missatge amb el qual es va presentar Benet XVI a la seva arribada a Amman, Jordània, la primera etapa de la seva peregrinació en Terra Santa.

Benet XVI, en el seu discurs, va apreciar l'esforç per la pau i el diàleg inter-religiós del qual és promotor el regne de Jordània.

dissabte, 9 de maig de 2009

Vídeo – Testimoni. Avui com ahir


De petits en les escoles catòliques resàvem per l'Església del Silenci que patia sota el poder del comunisme a l’Europa de l’Est anomenat ‘teló d’acer’.
Coneixíem l'heroisme del Cardenal Mindszenty i d'altres catòlics valents que van patir tortura o martiri per mantenir la seva fe.
Recordo que ens van ensenyar a vèncer les forces del mal resant el Sant Rosari. Avui com ahir

Quan Karol Wojtyla va ser elegit Papa, Alexandre Haig va dir que les campanes tocaven la fi del comunisme.
La seva declaració va resultar profètica !
Tan bon punt Joan Pau II va visitar Polònia, malgrat la resistència inicial del govern, el poble va sortir massivament a rebre’l, sense importar-li les nombroses traves que havia posat el Govern.
El General Wojciech Jaruzelski es va estremir comprenent que no podia resistir el moviment de Solidaritat inspirat per l'Església Catòlica.
Tots recordem com va caure el ‘Mur de Berlín’. Déu té el seu temps.
Aquell dia Déu va contestar la sarcàstica pregunta de Stalin: - "Quantes legions té el Papa?"
Som en ple mes de maig, la setmana passada us animava a fer una romeria a la Mare de Déu, avui us encoratjo a resar el rosari, perquè el que més li agrada a la Verge, és la pregària del Sant Rosari. Avui com ahir.

El Rosari, manifestació d’amorEl Poder del Rosari - Sor Emmanuel

divendres, 8 de maig de 2009

El Papa Benet XVI viatja a Terra Santa per a resar


Avui a les 9,30 s’ha enlairat de l’aeroport ‘Leonardo da Vinci’ de Fiumicino (Roma) en direcció a l’aeroport internacional ‘Reina Alia’ d’Amman (Jordània) l’avió en què viatja el Papa Benet XVI

A les 14,30 està prevista la Cerimònia de Benvinguda i després d'una visita al Centre "Regina Pacis" d'Amman, es dirigirà al palau reial ‘AL-Husseinye’, per a realitzar una visita de cortesia a ses majestats el rei i la reina de JordàniaJordània, portaveu dels paises àrabs davant el Papa


Jordània porta del diàleg islàmic-cristià

dijous, 7 de maig de 2009

L'Església crea ponts de solidaritat


La missió de la Guàrdia Suïssa no està només al servei del Papa, sinó de totes la persones que arriben o viuen al Vaticà per tenir un contacte amb la Seu de Pere.

Jurament de 32 nous Guàrdies SuïssosTrenta-dos nous Guàrdies Suïssos tindran l'honor de prestar jurament aquest any.

Són menys de la tercera part dels 110 guàrdies que conformen el cos encarregat de la seguretat del Papa i de la seva residència.

El pare ‘Alain de Raemy’, capellà d'aquest cos, ens explica en què consisteix la cerimònia del jurament.

dimarts, 5 de maig de 2009

Instint de supervivència


Us presento un vídeo insuperable de la pel·lícula ‘The Bear’, nominada per l’‘Oscar’, en el qual podem veure amb tota vivesa, l’instint de supervivència en una escena cruel.

dilluns, 4 de maig de 2009

La RomeriaDissabte dia 2 varem fer la tradicional romeria de Matadepera a Montserrat.
El dia ens va acompanyar, varem batre el record de romeus i cal constatar que any rere any el promig d’edat va baixant, doncs s’hi apunten més joves.
A trenc d’alba, de l’Alzina del Sal·lari en varem sortir més de vuitanta. A Monistrol una sorollosa munió de joves, mares, nens etc., ens esperava per afegir-s’hi i pujar plegats la muntanya.
Un cop arribats a la plaça del Monestir, encara se n’hi van afegir molts més.
Atès que aquest any érem tants, per fer la clàssica foto de record, com que gairebé no s’hi cabia, el fotògraf va tenir de separar-se bastant per poder encerclar tot el grup, i clar, sempre passava gent despistada per entremig, finalment, va optar per fer 3-4 fotos seguides i ajuntar-les.
Un cop dins la Basílica, varem resar reposadament l’última part del Rosari. Un cop acabat, mossèn Ignasi va celebrar la Santa Missa con ja és costum.
Aquest any, els romeus i acompanyants, varem omplir fins l’últim banc de la Basílica de Montserrat.
Pel que fa l’itinerari, també va ésser una mica diferent comparat amb el d’altres anys, i a més de ser un pel més curt, es va millorar la seguretat, evitant travessar la carretera de la Bauma, molt concorreguda i amb tràfic intens a l’hora que l’acostumàvem creuar, i també va ésser motiu de comentaris favorables la millora de l’aspecte paisatgístic al escollir aquesta variant.
Pel que fa a l’objectiu del romiatge, varem poder resar les dues parts del rosari pel camí amb molta pau, acompanyats de la piuladissa d’invisibles ocells que semblaven voler-s’hi afegir amb el seu piuar.
Així doncs, la Romeria va ser ocasió per renovar el nostre amor a la Mare de Déu, resar pel Sant Pare i fer apostolat.
Si d’altres anys s’oferia el Rosari pel Sant Pare, aquest any – per tantes crítiques, befes i escarnis de què és objecte-, amb més motiu li varem reblar l’oferiment.
Pel camí, més d’un es preguntava en el seu cor : i jo què li puc portar a la Mare de Déu?

Amb aquest vídeo us vull recordar que som en el mes de maig, mes de les flors, mes dedicat a la Mare de Déu i el que li agrada a la Verge és la pregària del Sant Rosari.

diumenge, 3 de maig de 2009

Així es va forjar la victòria


Contundent victòria blaugrana ahir en el Bernabeu.
Avui gairebé és la notícia més comentada en els mitjans catalans.
Gols d’Higuain, Ramos, Henry, Messi, Puyol i Piqué.
Amb aquest resultat el Barça té gairebé guanyada la lliga aquest any.
Resum complet del partit entre el Reial Madrid i el Barça que va acabar amb el decisiu resultat de 2 a 6 a favor del Barça.


dissabte, 2 de maig de 2009

Vídeo - testimoni

"Aprendre estimar", transmet amb agilitat un diàleg entre la predicació de Sant Josemaría al seu pas per Argentina, i el testimoniatge de cristians que intenten viure la seva fe en la vida diària, a la llum dels ensenyaments.

divendres, 1 de maig de 2009

Mes de Maig


Avui comença el mes de maig, mes dedicat a la Verge Maria:
Això és el que diu la tradició cristiana i que recordo des de molt petit.

Demà, primer dissabte de mes fem la tradicional romeria Matadepera – Montserrat.

Un cop més, sortim a trenc d’alba i quan encetem el primer rosari, com de costum, una munió d’ocells invisibles ens acompanyen amb el seu piulejar, sembla que també es vulguin afegir a la comitiva de romeus.

A l’entrada de Rellinars fem una petita parada per fer un mos, que ajuda a refer les forces i continuar el camí.

Aquest any, per no creuar la carretera de la ‘Bauma’, molt transitada aquella hora, farem una variant, crec que serà una drecera, i desviant-nos abans, agafarem un camí que passa per sota la carretera sense cap perill, sembla que és una bona millora, i molt pintoresca perquè es creuen tres rierols. Hi sortirem guanyant.

Al punt de migdia, ens trobem tots a Monistrol on s’hi afegeixen els acompanyants, nens, mares, avis etc.

És aquí on comença el fort de la pujada, amb el sol al clatell, i a vint -i- tants quilometres de la sortida.

A uns se’ls veu recollits, d’altres fan petar la xerrada pel camí, els més petits no entenen gran cosa, i passen el temps jugant o corrent amunt i avall.

Finalment tots arribem al lloc, i un cop dins la Basílica, als peus de la Mare de Déu de Montserrat, resem plegats l’última part del Rosari, oferint a la Verge un meravellós ram de flors, allí cadascú expressa íntimament les seves intencions, els seus propòsits, els seus desitjos, necessitats i, l’amor del qui se sap fill molt estimat de la Mare de totes les mares, La Mare de Déu

Avui, mentre preparava els estris per demà, em feia aquesta pregunta; Què li portaré jo a la Mare de Déu?

La romeria és una bona ocasió per rebre gràcies ordinàries i extraordinàries de la Mare de Déu.