dimecres, 31 de març de 2010

El Papa saluda els participants de l'UNIV durant l'audiènciaConvido a tots que tingueu molt present en les vostres oracions els sacerdots que demà, en la Missa Crismal, renovaran les seves promeses sacerdotals al costat dels seus Bisbes. Demanem perquè creixi cada dia més en fidelitat i amor a Crist, i siguin enmig dels seus germans missatgers d'esperança, reconciliació i pau.

A tots us desitjo una santa i feliç Pasqua de Resurrecció.

Moltes gràcies per la vostra visita.
Papa convida joves a compartir la "mentalitat catòlica universal" de Sant Josepmaria

"Salutació als universitaris procedents de diferents països que participen en el Congrés internacional promogut per la Prelatura de l'Opus Dei.

dimarts, 30 de març de 2010

Més de 70 mil joves es van reunir a la plaça de Sant Pere per celebrar amb Benet XVI el 25 aniversari de la Jornada Mundial de la Joventut.25 anys després que Joan Pau II es trobés amb els joves, al mateix lloc, la plaça va tornar a omplir-se de pancartes i cançons per esperar l'arribada del Papa.

"Jo vaig ser aquí fa 25 anys amb el papa Joan Pau II. Avui hem vingut 4 autobusos perquè aquests nois puguin viure aquest moment històric".

"Hem vingut des del sud d'Itàlia per trobar-nos amb el Papa"

"He vingut perquè els joves són el futur de l'Església. Perquè volem recolzar l'Església amb tot el nostre amor".

Quan el Papa va arribar a la plaça, els joves el van rebre com si fos una estrella de rock."Gràcies de cor per estar aquí. Gràcies pel vostre meravellós testimoni de fe, les vostres ganes de viure en comunió amb Jesús, el vostre entusiasme seguint Jesús. Gràcies! ".

Milers de persones van acudir al Vaticà per commemorar el cinquè aniversari de la mort de Joan Pau II.


Al coincidir el dia 2 d’abril amb Divendres Sant, el Sant Pare va avançar aquesta commemoració.

Benet XVI va celebrar una Missa a la basílica, a la qual va assistir el cardenal ‘Stanislao Dziwisz’, secretari de Karol Wojtyla durant gairebé 40 anys.

"Tota la vida del Venerable Joan Pau II es va caracteritzar per la caritat, la capacitat de donar-se als altres de manera generosa, sense reserves i sense mesura."

Durant la Missa, Benet XVI va recordar el sofriment que va viure Joan Pau II durant els seus últims anys de vida.

"Es va deixar consumir per Crist i per l'Església, pel món sencer. Va viure el sofriment de la seva malaltia fins al final amb amor i per amor".

Benet XVI també va parlar de la gran responsabilitat que comporta ser el successor d'un Papa tan llegendari com va ser Joan Pau II.

Fa ara cinc anys, durant les seves últimes hores, Joan Pau II va convocar alguns dels seus col•laboradors més propers per donar-los les gràcies i dir-los adéu.

dilluns, 29 de març de 2010

‘El Matí’ de Catalunya Ràdio

Manel Fuentes entrevista Lluís Martínez Sistach, Cardenal Arquebisbe de Barcelona. La llei sobre l'avortament, la pederàstia, i la propera visita del Papa a Barcelona, centren aquesta entrevista.

diumenge, 28 de març de 2010

Diumenge de Rams


Per començar aquesta Setmana Santa, m’ha semblat adient posar un enllaç que fa una glossa molt acurada del pollí que va servir de tron al Senyor, en la seva entrada triomfal a Jerusalem –clic aquíAquests dies però, mirem d’estar ben a prop de la Mare de Déu.Maria també estava a Jerusalem, prop del seu Fill, per celebrar la Pasqua. L'última Pasqua jueva, i la primera Pasqua en què el seu Fill serà Sacerdot i Víctima.No ens separem d’Ella. La nostra Mare ens ensenyarà a ser constants, a lluitar en les coses petites, a créixer contínuament en l'amor a Jesús.Procurem contemplar la Passió, la Mort i la Resurrecció del seu Fill al costat d'Ella, de ben segur no trobarem altre lloc millor.
Us convido a donar un cop d'ull a "aquest bloc", que explica 'in situ', detalls de la vida del Senyor.

dissabte, 27 de març de 2010

Yamoussoukro, la gran basílica africana


Durant l’Any Marià, els dissabtes, fem una visita a un Santuari de la Mare de Déu.

S'assembla bastant a la Basílica de Sant Pere a Roma, però es troba a l'Àfrica.

Es tracta de la Basílica de "Nostra Senyora de la Pau", i és a Yamoussoukro, Costa d'Ivori.

És una Basílica dedicada a la Verge de la Pau, tal com el seu nom indica.

divendres, 26 de març de 2010

Pare, perdona’ls perquè no saben el que fan

Joan Pau II i Alí-Agca

No hi ha hagut mai un perdó tan universal i saludable com el que va florir en el Calvari.

Per això ofèn tant la Creu als sembradors d'odis i als ideòlegs de la rancúnia.


Tret del bloc: “Pensar por libre”

L ´ Osservatore Romano denúncia «l’evident i innoble intent de colpejar» el Papa per part d’alguns mitjans de comunicacióEl Vaticà ha denunciat el que considera un «evident i innoble intent de colpejar a qualsevol cost» el Papa Benet XVI amb noves denúncies procedents d'EUA sobre casos de pederàstia per part de sacerdots que hauria ocultat, segons aquestes víctimes, l'actual Pontífex.


«L'Osservatore Romano», acusa la premsa internacional de difondre una imatge de l'Església Catòlica «com si fos l'única responsable dels abusos sexuals, la qual cosa no es correspon amb la realitat».


A més, denuncia les falsedats de la informació que va aparèixer ahir en el diari «The New York Times» sobre l'actuació de la Santa Seu amb un sacerdot que va cometre abusos entre els anys 1950 i 1974.


Acabo de llegir un article que crec val la pena donar-hi un cop d’ull, el publica Zenit


Aprofitem aquets dies de Setmana Santa per resar per l’Església i molt especialment pel Sant Pare.

dijous, 25 de març de 2010

Qui és Benet XVI?


Un grup d'estudiants de la Universitat de Navarra ha realitzat un curiós vídeo amb la tècnica ‘stop-motion’ per respondre a la pregunta " qui és Benet XVI? "

"És una de les persones més intel•ligents de l'actualitat, i té la capacitat de fer accessibles temes molt complicats", asseguren en el vídeo.


Els nois de "Mendaur" amb una pissarra i un retolador, expliquen qui és Benet XVI i, de passada, fan propaganda del congrés Univ 2010, que està a punt de començar a Roma

Link dels autors: http://www.mendaur.com/

Autors: Miguel Rojo, Santiago González-Barros, Juan Camino Pedraza, i Álvaro Piquer.

http://www.univforum.org/spanish/univ2010.html

L’Anunciació del SenyorLa festa de l’Anunciació és l’anunci de l’encarnació del Senyor en les entranyes de Maria.

La Verge Maria, en rebre l’anunci de l’àngel , va creure que el mateix Crist havia de néixer per obra de l’Esperit Sant, fet home per nosaltres els homes.

Quan falten nou mesos per Nadal, celebrem amb joia l’Anunciació del Senyor, és a dir, l’anunci a Maria que seria la Mare de Déu.

Avui, 25 de març, coincidint amb la Solemnitat de l'Anunciació del Senyor, l'Església celebra la Jornada per la Vida.

Amb aquest motiu, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha posat en marxa una campanya de comunicació en favor del dret a la vida dels que han de néixer.

La campanya, que aquest any porta per lema: " És la meva vida!...Està a les teves mans", té com objectiu principal continuar donant veu els que naixeran per defensar el seu dret a la vida i oferir suport real a les dones gestants que es troben en dificultats.

Per aquestes mares, s'ha creat la web (www.conferenciaepiscopal.es/apoyoalavida) on es pot trobar abundant informació sobre institucions d'ajuda per acollir les noves vides humanes.

Al celebrar avui una festa mariana poso també un vídeo d’un santuari de la Mare de Déu.www.c21tv.com.ar
http://www.basilicadelujan.org.ar/

dimecres, 24 de març de 2010

Gianni Vecchio

Gianni treballa en una perruqueria de Roma des de fa més de 50 anys. Per les seves mans han passat milers de clients, entre ells un futur sant.

Parlant de tot i de res, transcorrien les esporàdiques visites de Karol Wojtyla a la perruqueria en la qual treballava Gianni en els anys 70, molt a prop del Vaticà.

"En una ocasió li vaig dir "Pare, li vull fer saber que jo sóc comunista". Ell em va dir: "No passa res, no et preocupis. Es veu que ets bona persona ".

Tenia molt bona memòria. Quan entrava a la perruqueria sempre em deia: " Com està el meu comunista? " En altres ocasions parlàvem de la meva família, de les meves filles..."

Així va començar una amistat sense que Gianni sabés que aquell sacerdot era cardenal i un dels ‘papables’, és a dir, un dels candidats amb més possibilitats de ser Papa.


dimarts, 23 de març de 2010

Sagrament de la penitènciaImprescindible en la vida cristiana, ja que només en la confessió es perdonen els pecats comesos després del baptisme.

El sagrament de la penitència o confessió, no és una cosa especialment dramàtica com intenta mostrar aquest breu documental de www.thatcatholicshow.sqpn.com fent una presentació original, però ja sabem com són els americans.

dilluns, 22 de març de 2010

Article de Rafael Navarro-Valls


Catedràtic de Dret de la Universitat Complutense i Secretari de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació publica avui en ‘El Mundo’ un article molt aclaridor i intel•ligent sobre els casos de pederàstia a l'Església.


Jo ho he llegit al bloc ‘Pensar por Libre’ . Val la pena llegir-l'ho. Es titula, "Pánico moral". El reprodueixo sencer - feu un clic sobre el títol -,malgrat que és un pel llarg, us aconsello que l'imprimiu per llegir-ho i meditar-ho amb calma sobre el paper.

diumenge, 21 de març de 2010

L’Església a Irlanda

El Papa ha enviat una carta pastoral a tots els catòlics d'Irlanda per expressar la seva consternació davant els abusos sexuals de joves per part de representants de l'Església, i per la forma en què els van afrontar els bisbes i superiors religiosos d'Irlanda.

Demana que la carta es llegeixi amb atenció en la seva totalitat.

El Sant Pare parla de la seva proximitat en l'oració a tota la comunitat catòlica irlandesa en aquest moment dolorós i suggereix un camí de curació, renovació i reparació.

Finalment ens convida a tots a demanar perdó i resar per aquella terra.

Aquesta és l'oració del Papa: clic aquíConvido a llegir i portar a l’oració la carta de Benet XVI

dissabte, 20 de març de 2010

Nostra Senyora de la SaletteEra un 19 de setembre de 1849. Per aquella gent dels Alps francesos, corrien temps difícils, les collites eren dolentes i la mortalitat infantil molt alta,

Va ser allà, al cor de les muntanyes, prop del poble de ‘La Salette’, on Maximin Giraud, d'uns 11 anys i Melanie Calvat, de 14 anys, mentre pasturaven les seves vaques, van veure de sobte enmig d’una llum resplendent una dona molt bella que els cridava: "Acosteu-vos, fills meus, no tingueu por, sóc aquí per donar-vos una gran notícia".
Site Marie de Nazaret: http://www.mariedenazareth.com/
Santuario:http://lasalette.cef.fr/

divendres, 19 de març de 2010

Està en estudi la beatificació de parelles casades

Existeixen matrimonis feliços i d’altres que no tant, però el que molt pocs saben és que també existeixen molts matrimonis sants.

dimecres, 17 de març de 2010

Creix el nombre de seminaristes
La celebració del Dia del Seminari, el proper dia 19, festivitat de Sant Josep, va acompanyada d'una dada esperançadora.

Si durant el curs passat el nombre de seminaristes que es formen als seminaris d'Espanya va ser de 1.223, durant aquest curs 2009-2010 ha augmentat a 1.265, amb el que es trenca una tendència a la baixa dels últims nou anys.

S'ha produït un augment de 42 seminaristes.

Els seminaris amb un major creixement han estat Getafe, Madrid, Redentoris Mater (Madrid), Toledo, Còrdova, València, Saragossa i Terrassa.

La campanya per al Dia del Seminari té aquest any com a lema:
“El sacerdot, testimoni de la misericòrdia de Déu”, i se centra, de forma especial, a la figura del sant Rector d'Ars, del què celebrem el 150 aniversari de la seva mort, i per aquest motiu el Papa ha convocat l'Any Sacerdotal.

La ‘Conferència Episcopal Espanyola’ ha elaborat, a més, un decàleg de propostes perquè tota l'Església doni gràcies pels sacerdots i prengui consciència també de la necessitat de noves vocacions.

dimarts, 16 de març de 2010

En el perdó, trobem el cor misericordiós de Déu


La paràbola del fill pròdig, ens parla de Déu, de com conèixer el seu rostre i el seu cor. Així ho va recordar diumenge passat Benet XVI, abans resar l’ Àngelus a Plaça de Sant Pere, meditant sobre l'Evangeli d'aquest quart diumenge de Quaresma.

Des que Jesús ens ha parlat del Pare misericordiós, les coses ja no són com abans. Ara coneixem Déu: Ell és el nostre Pare que per amor ens ha creat lliures i dotats de consciència, que pateix si ens perdem, i celebra la nostra tornada.
En la relació del fill amb el pare, va explicar el Papa, es reflecteix el camí de l'home en la seva relació amb Déu.

dilluns, 15 de març de 2010

Anecdotari del RavalUn exemple d’hospitalitat

Un dia d’aquests, em van donar una fitxa per visitar una família marroquina composta per Khadija la dona, el seu marit Mohammad i 4 fills.

El pis era en un lloc cèntric, que sembla de fora el que no és per dins. Havien arranjat la façana i l’entrada fins el primer replà, just el que es podia veure al obrir la porta, la resta era tot molt tronat.

Khadija i el seu marit Mohammad vivien al 4t pis, que afegint l’entresol i el principal corresponia a la sisena planta, i clar, sense ascensor hom acaba esbufegant.

Només començar pujar escales, vaig sentir un inusual aldarull, eren tot just quarts d’una del migdia i aquella hora acostuma haver-hi tranquil•litat, procuro no posar-hi els peus en el barri passades les sis de la tarda, doncs la situació acostuma ser bastant diferent.

A mesura que anava pujant, la gresca es feia més perceptible, i em preguntava; vindrà la cridòria del pis on vaig a fer la visita?

Arribat a la planta vaig poder constatar que no havia triat el millor dia. La porta era oberta i les criatures jugaven pel replà de l’escala.

Vaig treure el cap per preguntar, i efectivament era allà. Immediatament vaig disculpar-me per la intromissió i els vaig anunciar en mig de la cridòria que passaria un altre dia.

Tan sí com no, em van fer entrar, em van explicar que feien una celebració. El pis era petit, però estava ple a vessar. A la cuina que en prou feines feia 2 m hi havia 4 dones, i totes parlaven alhora...

Al menjador assegut en una mena de tron improvisat hi havia un avi d’uns 90 anys, que pobret semblava més de l’altre món que d’aquest.

Portava una americana -vés a saber d’on l’havien tret- que n’hi sobrava per tot arreu, l’havien guarnit amb una garlanda molt vistosa de coloraines al voltant del coll, i al cap portava una mena de barret, penso, deuria ser típic de la seva terra.

Al seu entorn, parents i amics, els d’aquí i arribats de França, i d’Itàlia.

Em van explicar que celebraven el retorn de l’avi a casa. Havia patit un greu accident en cotxe mentre conduïa un fill seu. Havia estat ingressat més d’un any molt greu en un hospital, i aquell dia celebraven la seva tornada a casa.

M’hi vaig acostar per donar-li l’enhorabona pel seu restabliment.

Tinc de fer un incís, Montalegre és conegut i molt apreciat per la tasca que porta a terme en el barri de Raval, i jo clar, aquell dia era ‘el senyor de Montalegre’.

Em volien fer seure al costat de l’avi, jo m’esforçava per explicar-los que la meva visita no tenia res a veure amb la celebració.

Khadija i el seu marit es van entossudir que al menys em quedés una estona, cosa que vaig acceptar, però amb la condició de triar el lloc per seure. Un raconet més o menys camuflat per no cridar gaire l’atenció i poder fer l’entrevista, motiu de la meva visita.

Mentrestant, començaven a sortir de la cuina platerades de be rostit. Tot seguit, em van posar un plat de plàstic sobre les cames. Jo prou que deia; no, no, no acostumo prendre res fora de casa.

Algú va treure una plata de dàtils, poques vegades n’havia vist de tan grossos.

Aquesta és la meva, vaig pensar interiorment, en vaig agafar un, i el vaig retenir entre els dits fins acabar l’entrevista.

Finalment, abans d’acomiadar-me, me’l vaig posar a la boca tot assaborint-lo, mentre els agraïa haver pogut compartir una estona el goig de la festa.

No sé fins a quin punt vaig dur a terme l’objectiu de la visita, però me’n vaig emportar un exemple de solidaritat i hospitalitat d’una gent senzilla, de cultura i mitjans tan diferents, agraint-los haver pogut compartir una estona de la seva alegria.

diumenge, 14 de març de 2010

"La Veguilla", un Centre Especial d'OcupacióMilers de famílies de tot el món -entre elles nombrosos mares i pares de família de l'Opus Dei, cooperadors o persones que es formen cristianament en aquesta Prelatura, es plantegen el problema del present i del futur dels seus fills minusvàlids.
La seva il•lusió és, en moltes ocasions, que, en la mesura de les seves possibilitats, puguin guanyar-se la vida; i assegurar-los un futur digne.

Les iniciatives han estat molt nombroses, i hi ha molts membres de l'Opus Dei que treballen professionalment en aquest camp en diversos països del món.

Una d'aquestes és "La Veguilla", un Centre Especial d'Ocupació per a deficients mentals situat als voltants de Madrid, gestionat i promogut per un professional en la matèria, José Alberto Torres.

José Alberto Torres nasqué a Galícia, va demanar l'admissió a l'Opus Dei el 1966 i es va traslladar per motius familiars a Madrid, on poc després va començar a treballar en tasques de gestió de diversos centres educatius. L’any 1982 va posar en marxa i dirigeix "La Veguilla".
Ens explica com l'esperit de l'Opus Dei pot fer-se realitat en aquesta iniciativa amb deficients mentals.

dissabte, 13 de març de 2010

CzestochowaDes que varem començar l’Any Marià, cada dissabte procuro posar alguna cosa que faci referència o estigui relacionat amb la Mare de Déu.

Avui farem una visita virtual a la famosa Verge negre de Polònia, a Czestochowa.

El Santuari de Czestochowa es troba en el cor de Polònia.

És un dels centres de culte marià més importants, cada any el visiten uns quatre o cinc milions de pelegrins d’arreu del món.

Quan els polonesos han passat moments de dificultat, la població s'ha congregat i ha fet pinya al voltant de la Mare de Déu de Czestochowa i del Nen Jesús, augmentant d'aquesta manera el nombre de pelegrins.
Karol Wojtyla va fer nombroses peregrinacions al Santuari, particularment l’any 1936, quan Polònia es trobava sota el règim comunista.

Marie de Nazareth:
Santuari de Czestochowa:

Proverbi

"La simplicitat és un tresor infinit,
si no pots assolir el que anheles
acontenta't amb el que tens. "

divendres, 12 de març de 2010

El millor negoci dels paresFa uns anys quan algú volia aprofundir en alguna matèria, es veia obligat a traslladar-se al lloc on s’impartia, a no ser que el conferenciant o professor anés a donar-la on la seva presencia fos necessària.

Això també requeria temps, i un mínim d’inscrits per ser rendible.

Tot plegat provocava unes despeses importants, que en alguns casos es feien insostenibles per ambdues parts.

El fet de viure en un món globalitzat feia inevitable cercar nous sistemes com l’empra’t per impartir aquest post grau.

Alumnes d’arreu del món tenen la facilitat de seguir-los sense necessitar fer desplaçaments, i el mateix els professors i tutors per fer el seguiment.

Un dels impulsors del postgrau online sobre ‘Matrimoni i Educació Familiar’, MEF, és el meu gendre, en ‘Joe Quirant’, que avui us vull presentar en aquest bloc i aprofitant l’avinentesa, donar a conèixer aquest postgrau d’última hora sobre el matrimoni i l’educació familiar online.

dijous, 11 de març de 2010

Fer pinya, treballar colze a colze


Àfrica continua sent un continent desconegut. No només per a qui no ha visitat mai les seves riques selves o els deserts que amaguen els seus països. També per a qui llegeix el diari tots els dies.

L’ ONG ’Harambee’ assegura que els mitjans de comunicació no donen una imatge vertadera del continent africà. Per canviar aquesta situació ha convocat el premi 'Comunicar Àfrica', que proposa als professionals del periodisme audiovisual un autèntic repte.

"Es tracta de donar a conèixer Àfrica a través d'un reportatge. Aquest premi consta de dues categories, una per a periodistes occidentals i una altra per a periodistes africans. Cada un pot mostrar un aspecte d’Àfrica segons el seu punt de vista".

‘Harambee’ en suahili significa 'tots a l'una' i resumeix perfectament el que Àfrica necessita i el treball d'aquesta organització. Tots plegats per ajudar un continent que ha d'ensenyar molt al món.

dimecres, 10 de març de 2010

Up! i el matrimoni

Up!, una de les més grans pel•lícules de Pixar, recull en poc més de quatre minuts una història d'amor que mereix passar a la història del cinema.

Al llarg d'aquesta seqüència, l'espectador contempla el resum de la vida de ‘Carl i Ellie’. És tot un cant al matrimoni que roman fidel fins a la mort.

Es tracta d'una història plena d'alegries i de penes: el fill que no arriba, les adversitats, la malaltia, els defectes de cadascun...

Ben bé, aquesta ‘peli’ es podria utilitzar com a guió per a un curs de preparació al matrimoni.

Finalment hom es pregunta, com és possible explicar tant en tan poc temps i amb tant d'encert?

dimarts, 9 de març de 2010

Publicitat

Avui us presento un bon anunci que acabo de rebre. Es tracta de Pepsi, un dels patrocinadors oficials del Mundial de Futbol de Sud-àfrica 2010 que se celebrarà aquest estiu.

Per associar la marca amb aquest esport, han creat un espot molt original amb importants jugadors de futbol com ‘Messi’, ‘Thierry Henry’, ‘Kaká’, ‘Drogba’ i ‘Lampard’.

A l’espot veiem el "Pepsi Team" passejant per un mercat ambulant improvisat al mig de la sabana africana. De sobte un grup de nois decideix desafiar els futbolistes a un partit de futbol amb unes particulars línies de banda.

Durant gairebé tres minuts, les bromes es barregen amb el futbol fins a arribar a un original final que deixa a tots contents.

dilluns, 8 de març de 2010

Tan cert com...


Els pro-avortistes bé prou que ho sabem, el que passa que no les tenen totes. Necessiten agafar-se aferrissadament a aquesta llei –de l’avortament-, per refermar-se en una postura en què, en el fons, se senten incòmodes.

La realidad de la Ley del aborto from HO-CYL on Vimeo.

diumenge, 7 de març de 2010

La flor de la vida

Copio d’un bloc una notícia que va sortir a Facebook. Ell complirà 90 aquest any i ella... es va plantar fa temps, i prefereix desviar la conversa.

Van entrar a la 'Clínica Mayo’ a fer-se una revisió, van veure el piano al vestíbul i no van poder resistir-se.

Porten casats 62 anys!

dissabte, 6 de març de 2010

El Papa decideix crear una comissió d'investigació de Medjugorje


Aquest fenomen compta amb apassionats defensors i milions de pelegrins cada any.

Tanmateix, també ha despertat algunes crítiques de l'Església, especialment del propi bisbe de la diòcesi en què es troba Medjugorje.

La comissió, presidida pel Cardenal Ruini, buscarà aportar llum a aquesta qüestió i, potser, donar una decisió definitiva sobre la mateixa, solucionant així la situació ambigua del santuari i les peregrinacions.

divendres, 5 de març de 2010

Anecdotari del Raval

Al seu dia, vaig visitar –diguem-li ‘Adelita’-, el seu domicili es trobava en un rònec edifici prop del Paral•lel.

Havia pertangut a una nissaga molt coneguda dins la societat benestant barcelonina.

Té alguns familiars que encara segueixen la tradició dels seus avantpassats, i comercialitzen una marca molt coneguda que anuncia els seus productes per televisió.

Durant la visita em va explicar que de jove es va enamorar d’un empresari del món de l’espectacle, i es van casar contravenint el parer de tota família.

Aquest fet provocà un gran daltabaix, seguit d’un disgust considerable.

Primerament, i a fi de bé, van intentar convèncer-la, però no hi va res a fer.

Finalment, a mal so, van optar per desheretar-la, i la van foragitar de casa.

Recordo el quadre que em va ensenyar, el contemplava amb enyorança. Era una invitació personal de S.M. el Rei Alfons XIII a la seva boda, l’havia emmarcat i el tenia penjat en un lloc ben visible.

Era vídua, feia uns quants anys havia perdut el seu marit. Tenia una filla que feia temps que no veia, i el pis en el que vivia era antic, molt petit i bastant tronat.

Passava moltes penúries econòmiques i xacres pròpies de la vellesa, motiu pel qual ens havia sol•licitat ajut a l’Acció Social de Montalegre.

Aquell dia, no tenia gran cosa per dur-se a la boca, em va ensenyar la cuina i després va obrir la nevera, dues pomes i unes fulles d’espinacs que li havia donat una verdulaire veïna, era tot el que tenia per passar el dia.

I per demà? Déu proveirà, contestà...

Per suposat el nom me l’he inventat, per evitar sospites.

dijous, 4 de març de 2010

Les víctimes pel terratrèmol de Xile no paren de créixer


Ja són gairebé 800 els morts pel terratrèmol de Xile.

Quatre dies després del terratrèmol, continuen arribant imatges de les escenes de pànic viscudes pels xilens, com el següent vídeo gravat per un veí de Constitució amb el seu telèfon mòbil, en el qual es veu el moment en què una ona gegant escombra la ciutat costanera.

dimecres, 3 de març de 2010

L’Arquebisbe de Barcelona confirma la visita del Sant Pare a Barcelona


El Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, en roda de premsa celebrada al matí d’avui a la seu de l’arquebisbat de Barcelona, ha confirmat la visita del Sant Pare Benet XVI a Barcelona el dia 7 de novembre de 2010 per presidir la consagració del Temple de la Sagrada Família.

Acompanyo el text íntegre bilingüe de les paraules del Sr. Cardenal

Veure Document


Declaracions del Dr. Pujals amb motiu de la visita de Benet XVI a Barcelona
dimarts, 2 de març de 2010

Tret de sortida de l'Any Joan Maragall 2010-2011El president Montilla ha inaugurat oficialment l'Any Maragall en un acte solemne al Palau de la Generalitat.

La celebració vol commemorar dues efemèrides: els 150 anys del naixement del poeta, que es compliran el 10 d'octubre, i el centenari de la seva mort, el 20 de desembre.

Amb aquest objectiu, s'organitzarà una exposició central al ‘Palau Moja’ de Barcelona i un seguit d'activitats arreu de Catalunya i a l'exterior.


Si feu clic aquí, podreu gaudir d’alguns poemes, però el ‘CANT ESPIRITUAL’ és un dels meus favorits!‏

Més informació a
http://www.joanmaragall.cat/

dilluns, 1 de març de 2010

Terratrèmol a Xile


Hi ha situacions, com els recents terratrèmols a Haití i Xile, en què els danys humans, socials i materials són pràcticament impossibles de valorar.


Sens dubte, el més dolorós és la pèrdua de vides humanes davant les quals l'home encamina els seus passos i la seva mirada desconsolada vers Déu preguntant el per què d'aquest sofriment.

Són situacions d'impotència que ningú no desitja, al mateix temps sorgeixen mil preguntes de difícil resposta.

A Xile ja són més de 700 les víctimes mortals declarades i sabem que aquest nombre no para de créixer donada la magnitud del sinistre, i la gran quantitat de gent desapareguda.


Igual com va passar a Haití, el drama augmenta amb els saqueigs, el pillatge i tants actes egoistes que sorgeixen del pànic i de l'egoisme humans donades aquestes situacions extremes.


Tanmateix, al costat d'aquests tristos esdeveniments, es viuen també incomptables accions heroiques nascudes del dolor.


Sembla com si aquestes catàstrofes naturals, que enfronten l'home a realitats duríssimes, aconseguissin treure el pitjor, però també el millor de l'ésser humà.


Però tots, d'una forma o una altra, podem viure la solidaritat amb els que pateixen.


A nosaltres ens toca ajudar com puguem. I resar pels vius i pels difunts.


Vagi per endavant des d'aquí la nostra oració i condolença per aquesta terra estimada de Xile.