dissabte, 13 d’agost del 2011

Barcelona celebra una Missa amb 40.000 joves que s'encaminen a la JMJ



Actes conjunts a Barcelona pels joves pelegrins que s'encaminen cap a la Jornada Mundial de la Joventut


Aquest matí ha tingut lloc, a l’Espai Fòrum, a Barcelona, l’acte més multitudinari dels dies d’acollida a les diòcesis catalanes, els dies previs a la jornada Mundial de la Joventut. Més de 40.000 joves, entre els pelegrins arribats de diversos països i els d’aquí, acompanyats dels voluntaris, han participat en la celebració eucarística que ha tingut lloc a l’Espai Fòrum. L’Eucaristia ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, amb el qual han concelebrat altres cardenals, arquebisbes i bisbes de les diòcesis catalanes i de les diòcesis d’on provenen els joves pelegrins. Així mateix, han concelebrat uns mil preveres, assistits per un bon nombre de diaques.

En l’homilia, pronunciada en diverses llengües, el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona ha dit: “Animo els joves a seguir sempre l’exemple i les paraules de Jesucrist i, a imitació de Maria, la seva Mare, estar presents a tot arreu estimant totes les persones sense distinció, però amb un amor preferencial pels pobres”. A l’acabar l’Eucaristia, les autoritats civils han saludat els concelebrants.

A la tarda, hi haurà un itinerari espiritual i cultural per la ciutat, amb visites a la Catedral i a les basíliques de Santa Maria del Mar i de la Sagrada Família i a les 8 del vespre, un acte final festiu, un concert de Gen Rosso i Please a l’Espai Fòrum.

Els joves acollits a l’arxidiòcesi de Barcelona participaran demà diumenge 14 d’agost en dues celebracions a la Basílica de la Sagrada Família. La celebració del matí, a les 11 h, estarà especialment dedicada als provinents de països de llengua anglesa i alemanya; la celebració de la tarda, a les 18 h, per als joves de parla italiana i francesa.

A partir del 15 d’agost, els joves acollits es dirigiran cap a Madrid per participar als actes de la Jornada Mundial de la Joventut. 1.300 joves catalans hi aniran el dia 17 i seran allotjats a San Lorenzo del Escorial, al Real Colegio Alfonso XII, regentat pels pares agustins, i al col•legi Inmaculada Concepción, de les religioses concepcionistes.

Les activitats de la JMJ culminaran amb l’arribada del Papa Benet XVI, a Madrid, el dijous 18 d’agost, el Via Crucis pels carrers de la ciutat el divendres 19, la vetlla de pregària, a Cuatro Vientos, el dissabte 20, i l’Eucaristia presidida pel Sant Pare, el diumenge 21 d’agost, en la qual participaran joves de tot el món.