dimecres, 17 d’agost del 2011

JMJ 2011. Agenda del 18 al 21 d’agost

Com que són molts i diversos els actes de la JMJ poso l'agenda oficial que ha estat proporcionada pels organitzadors. A més, existeixen altres iniciatives que es fan públiques de diverses maneres.
• Per poder veure gairebé tots aquests actes en directe, recomano aquest enllaç de tele-madrid en directe



.

i per moments més puntuals al centre televisiu del vaticà:


DIJOUS 18


◦ 10:00 Catequesi dels bisbes. Els participants en la JMJ, organitzats per grups lingüístics, tindran sessions de catequesi amb bisbes vinguts de tot el món. Les sessions tindran lloc en esglésies, escoles, auditoris i poliesportius de Madrid.
◦ 12:00 Arribada del Sant Pare a l'aeroport de Barajas Cerimònia de benvinguda al Pavelló d'Estat.
◦ 12:40 Entrada del Papa a Madrid. Recorregut d'entrada a la ciutat en papamòbil i arribada a la Nunciatura.
◦ 19:30 Acte de benvinguda dels joves a ‘Cibeles’. A la plaça de la Independència creuarà la Porta d'Alcalá amb joves dels cinc continents. Després d'aquest acte, pujarà al papamòbil, que el traslladarà fins a la plaça de ‘Cibeles’.
◦ 21:30 Una llum a la nit. Després de rebre el Sant Pare a ‘Cibeles’, dotze imatges de la Mare de Déu de tot el món, restaran visibles als carrers de Madrid perquè els joves pelegrins les visitin, cantin i resin.


DIVENDRES 19


◦ 10:00 Catequesi dels bisbes. Els participants en la JMJ, organitzats per grups lingüístics, tindran sessions de catequesi amb bisbes vinguts de tot el món. Les sessions tindran lloc en esglésies, escoles, auditoris i poliesportius de Madrid.
◦ 11:30 Trobada del Papa al Monestir de l'Escorial amb religioses joves al Pati dels Reis del Monestir de l'Escorial. (Necessària una acreditació especial).
◦ 12:00 Trobada del Papa al Monestir de l'Escorial. Trobada amb 1.000 professors universitaris joves, a la Basílica. (Necessària una acreditació especial).
◦ 19:30 ‘Via Crucis’. Començarà el ‘Via Crucis’ de la JMJ. A cada estació hi haurà un pas de la Setmana Santa espanyola, que representi l'escena. Vénen de diferents punts de la península. Els passos s'ubicaran entre la plaça de ‘Colom’, el Passeig de ‘Recoletos’ i la plaça de ‘Cibeles’, on finalitzarà l'acte.


DISSABTE 20

◦ 10:00 Missa per seminaristes a la catedral de l'Almudena
◦ 16:00 Acte preparatori a ‘Cuatro Vientos’. Els joves aniran arribant a poc a poc l'aeròdrom i ocupant els seus llocs. Mentrestant, a l'escenari es desenvoluparan diferents activitats (testimonis de joves, actuacions musicals, pregàries a la Mare de Déu, etc.), Per preparar-se per a la Vetlla.
◦ 19:40 Visita del Papa a la Fundació Institut Sant Josep, centre assistencial de malalts de l'Arxidiòcesi de Madrid, atès per l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu
◦ 20:30 Vetlla amb el Papa (hora provisional) El Papa arribarà a l'aeròdrom de ‘Cuatro Vientos’, i començarà l'adoració eucarística. Està previst un discurs del Sant Pare.
◦ 23:00 Nit en ‘Cuatro Vientos’. Els participants en la JMJ passaran la nit a l'aeròdrom de ‘Cuatro Vientos’. Per a qui ho desitgi, hi haurà diverses carpes on es podrà adorar el Santíssim.


DIUMENGE 21


◦ 09:00 Arribada a ‘Cuatro Vientos’ i recorregut en papamòbil per la zona.
◦ 09:30 Missa de cloenda de la JMJ. El Papa concelebrarà la Missa amb milers de bisbes i sacerdots, i es dirigirà als joves i menys joves presents, per enviar al món a testimoniar la seva fe, com va fer el Senyor amb els seus Apòstols. Al final de la Missa conclusiva, el Sant Pare s'anunciarà el lloc on se celebrarà la següent edició de la Jornada Mundial de la Joventut.
◦ 17:30 Trobada del Papa amb voluntaris. Benet XVI tindrà una breu trobada amb els voluntaris de la JMJ en el recinte firal IFEMA.
◦ 18:30 Comiat del Papa. Es realitzarà una breu comiat oficial al Sant Pare a l'aeroport de Barajas.