diumenge, 14 d’agost del 2011

Sant Josepmaria a Madrid, mapa mòbil

Pelegrins de tot el món podran accedir des del seu telèfon mòbil a un mapa interactiu als llocs de Madrid relacionats amb la vida de Sant Josepmaria i la fundació de l'Opus Dei. Si el dispositiu té a més GPS podran dirigir-se a aquests llocs amb més facilitat.
L'Oficina d'Informació de l'Opus Dei ha publicat una versió mòbil del mapa interactiu: "Sant Josepmaria a Madrid: els començaments de l'Opus Dei", perquè els joves pelegrins de la JMJ que ho desitgin puguin visitar els llocs de Madrid relacionats amb la vida de sant Josepmaria i la fundació de l'Opus Dei.
Es pot accedir al mapa mòbil des de l'adreça: opusdei.es / mapa
En cas que el dispositiu compti amb GPS, l'usuari podrà veure la seva posició al mapa i, per arribar més fàcilment al punt de destinació, haurà de prémer el botó "Start", amb la qual cosa la seva posició s'actualitzarà constantment (tot i que el dispositiu consumirà més bateria mentre aquest botó estigui premut).


Al mapa hi han indicats alguns punts:


a) Primers mesos a Madrid: En destaquen cinc llocs, com la Basílica de sant Miquel, on Sant Josepmaria celebrà la primera Missa a la capital d'Espanya.


b) Fundació de l'Opus Dei: la Basílica de la Miraculosa, pròxima al lloc on Nostre Senyor va inspirar sant Josepmaria la fundació de l'Opus Dei, i la parròquia Nostra Senyora dels Àngels.


c) Atenció de malalts: sant Josepmaria va realitzar una gran activitat sacerdotal a la seu del Patronat de malalts i va dedicar moltes hores a visitar malalts a les barriades més pobres de Madrid.



d) Primers passos de l'Obra: Sant Josepmaria instal•la la primera residència per estudiants, a més, es pot veure alguns llocs on va viure amb la seva mare i germans.


e) Refugis en la guerra civil: El 1936 començà la guerra civil espanyola i sant Josepmaria -igual que tants sacerdots i religiosos- es van veure obligats a refugiar-se en diversos llocs.


Enllaços relacionats:



OPUSDEI.ORG