dijous, 2 de febrer del 2012

Les primeres nevades

Les previsions s’han complert, la nevada que des d'anit cau a la comarca del Vallès Occidental ha obligat a evacuar per carretera als alumnes de diversos centres educatius situats en zones de muntanya de Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat, així com l'ús de cadenes en urbanitzacions de Castellar del Vallès i Matadepera.






Descens en picat divendres
El Servei Meteorològic de Catalunya ha confirmat "l'excepcional entrada d'aire fred" procedent del nord d'Europa, i a partir de divendres la temperatura baixarà en picat i arribarà a tocar fons durant el cap de setmana. Els models meteorològics indiquen que dissabte la temperatura a 850 hPa (uns 1500 metres d'alçada) a la vertical de Barcelona podria arribar als -12 ºC.
Les glaçades seran generalitzades i es preveuen molt fortes al Pirineu, entre moderades i fortes a la resta de l'interior i entre febles i moderades al litoral. Aquesta situació d'onada de fred s'allargarà durant l’iniciï de la propera setmana. El vent del nord i nord-est es reforçarà i agreujarà la sensació de fred, especialment al Pirineu, al Prepirineu i a l'extrem nord-est de Catalunya.
A banda, aquest enfortiment del vent del nord i nord-est donarà lloc a una important alteració marítima a partir de dijous al vespre a la meitat nord de la costa. Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Risc per neu i per onatge i un preavís d'onada de fred.


Compte! Abrigueu-vos bé!