dimarts, 27 de març del 2012

El Papa celebra els 400 anys de la Caritat del Cobre: "Cuba necessita matrimonis fidels"

La plaça d'Antonio Maceo de Santiago de Cuba es va vestir amb les seves millors gales per a la primera missa que Benet XVI celebrarà a l'illa del Carib. Unes 250.000 persones van participar en la celebració en honor del 400 aniversari de la Mare de Déu de la Caritat del Cobre, entre els assistents hi havia Raúl Castro, president de Cuba.
"Aquesta santa Missa, que tinc l'alegria de presidir per primera vegada en la meva visita pastoral a aquest país, s'insereix en el context de l'Any Jubilar marià, convocat per honrar i venerar a la Mare de Déu de la Caritat del Cobre, patrona de Cuba, en el quatre-cents aniversari de la troballa i presència de la seva venerada imatge en aquestes terres beneïdes ".
Durant l'homilia, Benet XVI va assegurar que "el Senyor no deixarà de beneir amb fruits abundants la generositat del seu lliurament".
"Val la pena, estimats germans, dedicar tota la vida a Crist, créixer cada dia en la seva amistat i sentir-se cridat a anunciar la bellesa i bondat de la seva vida a tots els homes, els nostres germans".
"Cuba té necessitat del testimoni de la seva fidelitat, de la seva unitat, de la seva capacitat d'acollir la vida humana, especialment la més indefensa i necessitada".

El Papa va demanar als cubans que construeixin una societat millor amb "les armes de la pau, del perdó i la comprensió".
"Vull fer una crida perquè donin nou vigor a la seva fe, perquè visquin de Crist i per Crist, i amb les armes de la pau, el perdó i la comprensió, lluitin per construir una societat oberta i renovada, una societat millor, més digna de l'home, que reflecteixi més la bondat de Déu ".

Abans d'acabar, Benet XVI va regalar una rosa d'or a la Mare de Déu de la Caritat del Cobre, patrona de l'illa de Cuba.