dijous, 5 de juliol del 2012

Aplec de sant Josepmaria

El passat dissabte 30 de juny vam assistir a l’Aplec de sant Josepmaria a prats del Gastó (Sant Julià de Lòria).

El motiu era celebrar el 75è aniversari del pas del fundador de l’Opus Dei pel Principat d’Andorra, tot fugint de la persecució religiosa a Espanya durant la guerra civil.
Els actes van ser organitzats per l’Associació d’Amics de Pallerols de Rialb a Andorra, amb la col·laboració del Comú de Sant Julià de Lòria i el Bisbat d’Urgell.

L’Arquebisbe de la Seu d’Urgell i Copríncep d’Andorra que celebrà la Missa acompanyat de 5 concelebrants, va enaltir la figura de sant Josepmaria, les dificultats i angoixes que va patir, posant èmfasi en la frase que utilitzava el beat Joan Pau II “mai més la guerra”! Més endavant va  fer memòria del missatge de sant Josepmaria que ens hem de santificar en la vida ordinària. Finalment va destacar la trobada de la rosa a Pallerols justament en la demarcació de la seva diòcesi, i va agrair al final l’entrega d’una  còpia de la rosa que li van regalar.
Assistí el Síndic General d’Andorra, Vicenç Mateu. El govern d’Andorra fou representat pel Ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé. També l’Ambaixador d’Espanya, Albert Moreno i el Cònsol d’Espanya Francisco Ochoa de Olza, a més de representacions de moltes altres institucions del país.

Per part del Comú de Sant Julià hi assistiren els Cònsols Montserrat Gil i Manel Torrentallé i el Conseller Major Carles Álvarez Marfany, així com altres Consellers: Dot Jordi, Maria Servat, Oliver Alís, Josep Majoral, Jaume Ramisa i Joan Basolí, Vam compartir  aquest esdeveniment molts andorrans, catalans, valencians i fins i tot una representació de Mèxic i d’Estats Units.

Va ser una jornada completa, molt ben organitzada, que la vam gaudir plenament i tot plegat va fer ens hi trobéssim d’allò més bé.

Tot això i més, ho trobareu a la web  de l’Associació d’Amics de Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, que han tingut la gentilesa d’enviar-me aquest esplèndid reportatge.
També podeu veure el  vídeo que va emetre  ‘RTV Andorra