diumenge, 15 de juliol del 2012

Què és l'escapulari de la Verge del Carme?

Demà dilluns celebrarem la festa de la Mare de Déu del Carme.

Segurament us heu creuat pel carrer amb gent que també el porta sense que es vegi. És l'escapulari de la Verge del Carme, una devoció nascuda al segle XII a l'Ordre Carmelita. "El llavors superior general, un anglès anomenat Simon Stock, va tenir una visió en la qual la Mare de Déu li va donar aquesta peça de roba, l'escapulari, i li va prometre que cuidaria de la nova família religiosa carmelita", explica el carmelita Miceal O'Neill.
La Mare de Déu va prometre una especial protecció durant la vida i en el moment de la mort a qui el portés. Ràpidament, la devoció es va estendre a altres ordes religioses i va esdevenir una devoció popular. Aquesta petita peça de roba recorda l'hàbit dels carmelites. Les persones que el porten es comprometen a viure una vida de pregària, devoció a la Mare de Déu i compromís amb l'Església. Inclou el privilegi sabatí que garanteix a qui el porti anar al Cel el primer dissabte després de la seva mort. També és una devoció molt estesa entre els Papes. Joan Pau II la va viure durant tota la seva.

Després del Concili Vaticà II, es va donar un nou impuls a l’escapulari de la Verge del Carme. La medalla pot ser de roba o de metall amb una imatge del Sagrat Cor en el revers.