dimarts, 20 de novembre del 2012

"El treball com a servei", lema del 'VI Simposi Sant Josepmaria Escrivà'

El passat cap de setmana es va celebrar a Jaen el VI Simposi Internacional Sant Josepmaria, 'El treball com a servei'. En moments en què la taxa d'atur és la més alta de la història, l'organització d'aquest esdeveniment va voler llançar un missatge d'esperança i d'optimisme, a través de l'experiència de diferents ponents i voluntaris.

Van participar-hi més de 500 persones de deu països, principalment d'Europa, Àfrica i el Sud d'Amèrica. En l'edició del 2010, s’hi van inscriure 400 persones de 8 països.

El VI Simposi presentava un programa "multidisciplinari" amb l'objectiu de donar a conèixer les facetes de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, "el sant de la vida ordinària", com l'anomenava el Sant Pare, segons l’informe de ‘Antonio Sánchez’, secretari de la Fundació Catalina Mir, organitzadora de l'esdeveniment.

Els dies 16 i 17 els ponents van compartir lliçons i reflexions sobre com es treballa en temps de crisi, les dimensions personals i socials del treball, el treball universitari dels primers seguidors de sant Josepmaria i el treball com a servei del fundador de l'Opus Dei. Aquesta era la temàtica de la conferència final, ambPedro Rodríguez’, Doctor en Teologia i Dret, membre de número de la Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya.
.