dissabte, 27 d’abril del 2013

Festivitat de la Mare de Déu de Montserrat


 

Salutació del Pare Abat
Pare Abat de Montserrat. Josep Maria Soler.
Déu vos guard !
 Sigueu benvinguts a la pàgina web de l’Abadia de Montserrat.
En nom de la comunitat de monjos, dels escolans, dels treballadors del Santuari i de tots els qui fan possible l’acolliment a Montserrat, us desitjo la pau de Crist, i espero que aquesta visita virtual pugui esdevenir, un dia, pelegrinatge real a la Santa Muntanya.
 
Montserrat és un monestir benedictí, amb gairebé mil anys d’història, a redós del qual ha crescut un Santuari de la Mare de Déu. La presència espiritual de Santa Maria, i el seguiment de l’Evangeli segons la Regla de Sant Benet marquen d’una manera especial i significativa la vida montserratina.
D’aquest nucli fonamental en sorgeixen totes les activitats que trobareu reflectides en aquesta pàgina.
 En primer lloc el Monestir i el Santuari. La vida monàstica i l’itinerari de fe dels pelegrins. El treball, la pregària, la lectura espiritual, l’acolliment, la vida en comunitat, els anhels i les esperances dels qui pugen, la joia i la festa. En segon lloc les diverses manifestacions de la cultura, impregnades per la fe en Jesucrist: la música i el cant de l’Escolania en les celebracions litúrgiques, la pintura, l’escultura, l’edició de llibres, l’estudi de la filosofia, la teologia, les ciències humanes, l’artesania.
Finalment l’entorn natural en el qual s’insereix Montserrat, i que a la llum de la fe bíblica esdevé “obra de Déu”, expressió concreta de la bellesa de la creació, i que tot elevant l’esperit ens apropa al misteri de Déu.
 Moltes gràcies per la vostra visita. I que la joia i la pau de Déu us acompanyin sempre.
 
 + Josep M. Soler

      Abat de Montserrat