divendres, 27 de desembre del 2013

El Papa felicita el Nadal i demana la pau a Síria i mesures contra el tràfic de persones


Milers de persones van acudir a la plaça de Sant Pere per al primer missatge nadalenc del Papa Francesc i la seva benedicció ‘Urbi et Orbi’ . Com era d'esperar , el Sant Pare li va donar al missatge seu propi estil .

" Déu és pau : demanem-li que ens ajudi a construir cada dia , en la nostra vida , en les nostres famílies , en les nostres ciutats i nacions, en el món sencer . Deixem-nos commoure per la bondat de Déu" .
El Papa sap que moltes persones pateixen dures proves aquests dies , i va recordar en particular la situació dels cristians a Terra Santa , la terra on va néixer Jesús .
" Veient el Nen en el Naixement , pensem en els nens que són les víctimes més vulnerables de les guerres , però pensem també en la gent gran , en les dones maltractades , els malalts ... Les guerres destrossen  tantes vides i causen tant de patiment ! " beneeix la terra que vas triar per venir al món i fes que arribin a feliç terme les negociacions de pau entre israelians i palestins . Cura les ferides de l’estimada terra d’Iraq , assotada encara per freqüents atemptats " .
Al Papa no li agrada parlar idiomes que no domina , per això va decidir no saludar en desenes d'idiomes com solien fer els seus predecessors . Encara que aquesta felicitació val per a tothom. " A tots vosaltres , estimats germans i germanes , vinguts d'arreu del món a aquesta plaça , i a quants des de diferents països s'uneixen a nosaltres a través dels mitjans de comunicació , us desitjo Bon Nadal ".