dimarts, 31 de desembre de 2013

"2014, un any per santificar la vida ordinària"


Amb motiu d'aquestes festes nadalenques, el Prelat de l'Opus Dei ha parlat sobre l'oportunitat de veure com el Nen Jesús, des del bressol ens mostra que és en la vida ordinària on aprenem a estimar.


dilluns, 30 de desembre de 2013

Festa de la Sagrada Família


Aquest diumenge al matí la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit la Missa de la Festa de la Sagrada Familia presidida per l’Arquebisbe Vicenzo Paglia, President del Pontifici Consell per a la Família, i concelebrada pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i el bisbe auxiliar, Mons. Sebastià Taltavull. En aquesta celebració s’ha pregat especialment per la família, la vida i els propers treballs sinodals dels anys 2014 i 2015. El Cardenal Sistach ha anunciat futures iniciatives en favor de la família, a realitzar en el temple de Gaudí, en aquest propers mesos. 
 
En acabar-se la celebració eucarística, la basílica ha connectat amb la Plaça de Sant Pere i els fidel han pogut escoltar i resar l’Àngelus amb el Papa Francesc qui, al final de la celebració, els ha adreçat aquestes paraules: "Dirigeixo una especial salutació als fidels que estan connectats amb nosaltres des de Natzaret, Basílica de l’Anunciació, on hi ha anat el secretari general del Sínode dels Bisbes; des de Barcelona, Basílica de la Sagrada Família, on ha anat el president del Consell Pontifici per la Família; Loreto, Basílica Santuari de la Santa Casa. Faig extensiva aquesta salutació als reunits en diverses parts del món per altres celebracions en les que els principals protagonistes són les famílies".
 

«Als Quatre Vents». Déu, en el centre de la família


Glossa setmanal de l'Arquebisbe metropolità Mons. Jaume Pujol Balcells i que en parla de la festa de la Sagrada Família

diumenge, 29 de desembre de 2013

El pessebre de la Plaça de Sant Pere, un regal de Nàpols al Vaticà

Una banda de música, espectadors entusiasmats i una representació per recordar què significa el Nadal. El teló de fons era el pessebre que llueix durant aquestes festes al costat del Obelisc de la Plaça de sant Pere.
 

divendres, 27 de desembre de 2013

100 anys del Concert de Sant Esteve. 1913-2013


Amb el lema "100 anys del Concert de Sant Esteve, sempre amb tu", la Fundació Orfeó Català i l'Associació Orfeó Català ens van desitjar Bones Festes mitjançant una nadala en paper i un vídeo en què van col·laborar els cantaires dels cors de l'Orfeó Català.


És un concert entranyable que procuro no perdre-me’l. Any rere any el segueixo perquè em porta records entranyables de quan era petit i els meus pares m’hi portaven.  Qui sap si des d’aquest fet em va agafar fort, i des de llavors m’ agrada la musica coral que estimo de tot cor.
El concert que l'Orfeó Català ofereix cada any per Sant Esteve ha arribat al centenari, amb una proposta ben especial: un relat musical i coral que revisa més d'un segle d'història del país, de l'Orfeó i del Palau.

Per celebrar-ho, els cors de l'Orfeó han fet enguany un concert diferent, amb clàssics com l''Al·leluia', de Händel, però també peces modernes com alguna d'Els Amics de les Arts. El concert ha repassat la història de l'Orfeó i també del país, amb narració a càrrec dels actors Pep Munné i Pep Anton Muñoz. 'El cant de la senyera' ha posat el punt final més emotiu, amb tot el Palau de la Música Catalana cantant i mostrant nombroses estelades.Per veure tot el concert:

http://www.tv3.cat/videos/4832271/Concert-de-Sant-Esteve-100-anys-2013

 
 
 
 

Espectaculars jocs de llum nadalencs a la catedral de Sydney


Per a molts habitants de Sydney, no senten que és Nadal fins que no veuen aquest espectacular show de llums a la façana de la Catedral de Santa Maria.

La façana d'un dels edificis més antics de la ciutat es converteix en un llenç sobre el qual es projecta la història del naixement de Jesús, des del viatge de Maria i Josep a Betlem fins a l'arribada dels Reis d'Orient.


 


El Papa felicita el Nadal i demana la pau a Síria i mesures contra el tràfic de persones


Milers de persones van acudir a la plaça de Sant Pere per al primer missatge nadalenc del Papa Francesc i la seva benedicció ‘Urbi et Orbi’ . Com era d'esperar , el Sant Pare li va donar al missatge seu propi estil .

" Déu és pau : demanem-li que ens ajudi a construir cada dia , en la nostra vida , en les nostres famílies , en les nostres ciutats i nacions, en el món sencer . Deixem-nos commoure per la bondat de Déu" .
El Papa sap que moltes persones pateixen dures proves aquests dies , i va recordar en particular la situació dels cristians a Terra Santa , la terra on va néixer Jesús .
" Veient el Nen en el Naixement , pensem en els nens que són les víctimes més vulnerables de les guerres , però pensem també en la gent gran , en les dones maltractades , els malalts ... Les guerres destrossen  tantes vides i causen tant de patiment ! " beneeix la terra que vas triar per venir al món i fes que arribin a feliç terme les negociacions de pau entre israelians i palestins . Cura les ferides de l’estimada terra d’Iraq , assotada encara per freqüents atemptats " .
Al Papa no li agrada parlar idiomes que no domina , per això va decidir no saludar en desenes d'idiomes com solien fer els seus predecessors . Encara que aquesta felicitació val per a tothom. " A tots vosaltres , estimats germans i germanes , vinguts d'arreu del món a aquesta plaça , i a quants des de diferents països s'uneixen a nosaltres a través dels mitjans de comunicació , us desitjo Bon Nadal ".

dimecres, 25 de desembre de 2013

Nadal 2013 amb el Prelat de l'Opus Dei


Mons Xavier Echevarría, amb un Nen Jesús als braços, ha parlat sobre la necessitat de dirigir-nos a Déu aquests dies i posar-nos a la seva disposició. Aquestes són algunes de les seves paraules en la nit de Nadal.

dilluns, 23 de desembre de 2013

Bon Nadal


“S’ha fet Home per redimir-nos”
Meravella't davant la magnanimitat de Déu: s'ha fet Home per redimir-nos, per tal que tu i jo ―que no valem res, ho has de reconèixer!― el tractem amb confiança. (Forja, 30)
 
Lux fulgebit hodie super nos, quia natus est nobis Dominus, avui brillarà la llum sobre nosaltres, perquè ens ha nascut el Senyor. És el gran anunci que aquest dia commou els cristians i que, a través d'ells, s’adreça a tota la Humanitat. Déu és aquí. Aquesta veritat ha d'omplir les nostres vides: cada Nadal ha de ser per a nosaltres un nou encontre especial amb Déu, deixar que la seva llum i la seva gràcia entrin fins al fons de la nostra ànima.
Passeu un Bon Nadal i Felices Festes!
Exposició de pessebres de l'Associació de Pessebristes de Barcelona a l'església de Betlem.
Hi ha obres de:
Agustí Termens, Francesc Romagosa, Joan Ma Rius, Antoni Casulleras, Lluís Ma Alabern,  de l'Associació de Pessebristes de Castellterçol i Associació de Pessebristes de Roda de Ter.
La música és de l'Escolania de Montserrat:
Cor de patges del Pessebre de Pau Casals i El Cant dels ocells
El solista és Carles Prat

dissabte, 21 de desembre de 2013

El Sant Pare als nens: "El naixement de Jesús no és un conte!"


Amb gran alegria i entusiasme  els nens d'Acció Catòlica d'Itàlia van rebre al Papa Francesc.

Va estar una trobada entranyable en què el Papa es movia com peix a l'aigua. El Sant Pare va demanar als petits que fossin "pedres vives unides a Jesús". Els va recordar que "el naixement de Jesús no és un conte".

El Papa va saludar un per un els nens. Tots portaven algun regal al Papa que va escoltar atentament les seves explicacions mentre cantaven nadales.
 
El Papa Francesc no va voler decebre els nens i fins i tot es va atrevir a tocar un tambor. De ben segur cap d'aquests nens no oblidarà mai aquesta audiència de Nadal que van compartir amb el Sant Pare.

divendres, 20 de desembre de 2013

Els 10 Protagonistes de l'Any 2013 al Vaticà


A la llista de protagonistes de l'any 2013 al Vaticà, l'únic que està fora de dubtes són Benet XVI i el Papa Francesc ocupen el primer lloc.

Benet XVI, pel seu valent gest històric ...

"Sóc molt conscient de la serietat d'aquest acte, amb plena llibertat, declaro que renuncio al ministeri de Bisbe de Roma".

També el Papa Francesc, per la frescor i originalitat amb la que transmet un missatge de més de 2.000 anys.

A partir d'aquí, la qüestió es complica una mica i la selecció ja és simbòlica.
..

dijous, 19 de desembre de 2013

"Per fer el bé no cal pertànyer al mateix credo"

José Luís Olaizola, escriptor, va fundar amb la seva dona Marisa i els seus fills "Somos Uno", una ONG per escolaritzar nenes tailandeses en perill d'exclusió. Col·labora amb Rasami, una dona budista i el pare Alfonso de Juan, missioner jesuïta.

Per llegir l’article complet: Aquí

L'arbre de Nadal: Una tradició amb origen cristià

N'hi ha de totes les mides, tipus i colors. Al costat del pessebre, l'arbre de Nadal és un dels símbols més emblemàtics del Nadal i una constant en moltes llars setmanes abans de les festes.

dimecres, 18 de desembre de 2013

Més de 300 atletes professionals americans s'uneixen per millorar el món

Són molts els que han sentit la crida de Déu en esglésies o fins i tot en hospitals. Chris Godfrey’ però, es va convertir en un camp de futbol americà.

dimarts, 17 de desembre de 2013

Mor el cardenal Ricard Maria Carles


El cardenal espanyol Ricard Maria Carles, de 87 anys, ha mort avui  dimarts al matí a Tortosa (Espanya). Estava hospitalitzat després d'un sever vessament cerebral.

Fins 2004 va ser arquebisbe de Barcelona. Era un gran aficionat a l'esport i fins i tot de jove va ser actor. Va participar en el conclave d'abril de 2005, però no en el de 2013 perquè havia superat els 80 anys d'edat.

Amb la seva mort, es redueix a 199 el nombre de cardenals, 109 són electors i 90 no electors.

El Sant Pare bufa les espelmes del seu pastís d’aniversari amb els nens del Dispensari de Santa Marta


El Papa Francesc va arribar en el seu Ford Focus al Dispensari pediàtric Santa Marta, un hospital petit però clau al Vaticà.
Després de visitar les instal·lacions va tenir una audiència a l'aula Pau VI amb les famílies i els voluntaris que hi treballen.

Els nens del Dispensari de Santa Marta no van perdre el temps i van felicitar al Papa Francesc pel seu aniversari.
 
 
Primer li van presentar el seu retrat fet amb caixes mentre sonava 'Heal the world "de Michael Jackson.

Després li van cantar el "Aniversari feliç" i també li van portar un pastís decorat amb colors blanc i groc.


"Preguem pel Sant Pare, en el seu aniversari, perquè l'Esperit Sant l'assisteixi en tot el seu govern"

 

 

dilluns, 16 de desembre de 2013

10 frases del Papa Francesc que han canviat el món

En 9 mesos les paraules del Papa Francesc han inspirat a milers de persones. La primera frase però va provocar un silenci sorprenent a la plaça de Sant Pere.

Organització espanyola celebra amb el Papa el seu aniversari

En l'última Audiència general va participar una delegació de 170 membres de l'Organització Nacional de Cecs d'Espanya, més coneguda com ONCE, que va celebrar a Sant Pere el seu 75è aniversari.

diumenge, 15 de desembre de 2013

Conferència Internacional "Sant Josepmaria i el pensament teològic ".

El passat mes de novembre, del 14 a 16, a iniciativa de la Càtedra de sant Josepmaria Escrivà que pertany a la Facultat de Teologia de la Universitat Pontifícia de la Santa Creu, se celebrà la Conferència Internacional "Sant Josepmaria i el pensament teològic."
Com els organitzadors escriuen: "L'amplitud i l'originalitat de l'ensenyament de sant Josepmaria - reconegut per molts com un precursor del Concili Vaticà II, pel que fa a la crida universal a la santedat i la santificació a través d'activitats temporals, seculars i els drets civils dels cristians - mereixen l'atenció dels estudiosos, conscients de la possibilitat d'enriquir la investigació teològica en escoltar la paraula dels sants ".
La conferència teològica, per tant, "va ésser una bona oportunitat per reflexionar sobre el tema per un òrgan concret de la doctrina espiritual que sembla particularment adequat per aquest propòsit."
Resum del Congrés internacional "Sant Josepmaria i el pensament teològic", organitzat a Roma del 14 al 16 de novembre per la Pontifícia Universitat de la Santa Creu.
Oferim a continuació els textos de les conferències: http://www.es.josemariaescriva.info/articulo/conferencias-del-congreso-sobre-san-josemaria-para-descargar-en-pdf

dissabte, 14 de desembre de 2013

Estels fugaços

Chistian Mülhsuser, un suís que va pujar, entre agost i octubre de 2012, tres vegades a la muntanya més famosa de Suïssa, el Matterhorn, per fer aquest bonic i espectacular vídeo de 4,15 minuts. Es va quedar a dormir algunes nits a 2.700 m. i amb una temperatura de -12 º centígrads. A aquesta altura i sense contaminació lumínica cel es una meravella.

divendres, 13 de desembre de 2013

El Papa elegit persona de l'any per la revista 'Time '


Qui ho hagués dit, una vegada més la portada del ‘TIME’ elegeix com a home de l'any un Papa, el Papa Francesc .


La revista Time ha triat persona de l'any al Papa Francisco . Segons informa el magazine , el primer Pontífex no europeu en 1.200 anys va triar el nom d'un humil sant i està cridat a transformar l'Església catòlica .
La revista l'ha anomenat ' El Papa de la gent "i ha destacat que ha demanat una Església que curi ferides.  El Pontífex s'ha imposat als altres deu finalistes en la cursa d'aquest any per aquesta coneguda distinció de la revista , entre els quals figuraven el president dels EUA , Barack Obama , ( que ja va ser elegit l'any passat i el 2008) , l’ex analista de la CIA Edward Snowden i la cantant Miley Cyrus .
"És estrany que un nou actor internacional de l'escena mundial susciti tanta atenció tan ràpidament , ja sigui entre els joves o els més grans, entre els creients o els més escèptics " , ha explicat la directora de la redacció de la revista , Nacy Gibbs
.
És la tercera vegada que un Papa és elegit : també ho van ser Joan XXIII el 1962 i Joan Pau II el 1994 ... Donem gràcies a Déu per aquests grans pastors que està concedint a l' Església .
 
http://poy.time.com/2013/12/11/pope-francis-the-choice/
 
Després de l'anunci, el portaveu del Vaticà, el pare Federico Lombardi, va dir que el Papa no busca ni fama ni lloances, i que només vol anunciar l'Evangeli. Va concloure que només si el nomenament apropa aquest missatge a la gent, llavors el Papa ho celebra.


 

dijous, 12 de desembre de 2013

La Verge de Guadalupe

Un dissabte 9 de desembre, l'indiJuan Diego’, recentment convertit a la fe catòlica, es va dirigir al temple per oir Missa. Al peu d'un turó petit anomenatTepeyac’ veié un núvol blanc i resplendent i va sentir que el cridaven pel seu nom. Va veure una bella Senyora que li va dir ser "la sempre Verge Maria Mare de Déu" i li va demanar que anés a veure el Bisbe per demanar-li que en aquell lloc se li construís un temple. Juan Diego es va dirigir a la casa del bisbeFra Juan de Zumárraga’ i li va explicar tot el que havia passat...

‘Las Mañanitas’ a la Verge de Guadalupe


A mitjanit tan bon punt hagin tocat les dotze ens podrem unir a moltíssims mexicans i al món sencer per saludar la Verge de Guadalupe el dia de la seva festa, i cantar-li junts ‘Las Mañanitas’.
Aprofito el vídeo que van enregistrar ara fa un any.

dimecres, 11 de desembre de 2013

Centenars de voluntaris porten ancians i malalts a les trobades amb el Papa Francesc.


No és un secret que el Papa té una especial atenció als malalts i ancians . Sovint demana als seus cuidadors que els tractin amb afecte i molt respecte.

Per això , per a aquests pelegrins del sud d'Itàlia , el Sant Pare és un més de la seva associació . Cada any intenten portar la major quantitat de malalts al Santuari de Lourdes.
‘Unitalsi’ és una associació que s'ocupa dels malalts que van a Lourdes . Allà es dóna la resurrecció i els miracles tant del cos com de l'esperit per afrontar millor el sofriment . Per això el Papa Francesc és com un de nosaltres " .
" Porten molts malalts que veritablement necessiten d'una mica d'afecte . Són com els nens que necessiten a la seva mare " .
Altres  pelegrins , en canvi , es dediquen a un altre tipus d’atencions. Treballen en una casa de repòs per a gent gran . Diuen que quan veuen a la televisió al Papa Francesc , no hi ha qui els distregui .
"Tots els avis n’estan enamorats . Cada diumenge quan els posem la benedicció del Papa no n'hi ha cap que es distregui.  Tots enamorats del Papa Francesc ! "

 
 

dimarts, 10 de desembre de 2013

Un sacerdot demana al Papa ajuda per als joves de les ‘faveles’. "Ningú els veu, ningú els vol.

El pare Renato Chiera és sacerdot des de fa 46 anys i porta 36 al Brasil exercint el seu ministeri a les perifèries de Rio de Janeiro. Diu que va estar 9 anys enterrant joves assassinats per la droga o per venjances i explica que quan en el transcurs d'un mes es va trobar amb més de 30 morts a la seva parròquia va decidir passar a l'acció.

dilluns, 9 de desembre de 2013

El Papa, a la Plaça d'Espanya, per resar a la Immaculada

Durant la breu cerimònia el Papa va dirigir una senzilla oració a la Mare de Déu. Va demanar que ajudi els malalts, els pobres i els ancians.
 

Tradició, rebel·lia i pebre vermell

La vida de Carmen Jiménez està inseparablement unida a Jaraíz de la Vera (Càceres), un poble de 7.000 habitants en el qual la seva família porta diverses generacions dedicats en cos i ànima. És allà  on ha passat els moments més bons, però també els més durs de la seva vida.
 
Llegir l'article complet: Aquí

diumenge, 8 de desembre de 2013

La Immaculada Concepció de la Verge Maria

Avui , solemnitat de la Immaculada Concepció o la " bella Senyora" -com  l'acostumava nomenar Bernadeta -  Quan se li va mostrar per última vegada a la gruta de Massabielle,   va revelar el seu nom dient : "Jo sóc la Immaculada Concepció" . Ho va dir en el idioma local , i la petita vident va referir al rector de la seva parròquia aquesta expressió , desconeguda i incomprensible per a ella. " Immaculada Concepció" : també nosaltres repetim avui amb commoció aquest nom misteriós . Ho repetim aquí , al peu d'aquest monument al cor de Roma ... Immaculada Concepció . ( ... ) A la festa d'avui , ... aquesta expressió brolla del cor i aflora als llavis com el nom de la nostra Mare celestial . Com un fill alça els ulls al rostre de la seva mare i , veient-la somrient , s’oblida de tot por i dolor , així nosaltres , tornant la mirada a Maria, reconeixem en ella el " somriure de Déu" , el reflex immaculat de la llum divina ; trobem en ella nova esperança fins i tot enmig dels problemes i els drames del món .


Tota Pulchra, un himne del segle XIV que s'utilitza com a cant a la Verge. La seva lletra està treta del Càntic dels Càntics (4, 7) i diu «Formosa ets, Maria, en tu  no hi ha cap mena de taca ».

dissabte, 7 de desembre de 2013

"Pregar al metro" l'aplicació per a "connectar" i fer oració arreu

Santa Teresa d'Àvila deia que Déu també està a la cuina, entre els atuells  i les olles. Per això pregava per tot arreu.
 
Ara, una nova aplicació per a ‘smartphones’ permet fer com la santa espanyola.
 
L'aplicació és gratuïta i està disponible per a 'iPhone' i 'Android'.

dijous, 5 de desembre de 2013

Excursió

Dimarts passat vam fer una excursió innovadora, fet i fet va ésser fruit d'una combinació –ja que ens venia de passada-, de primer, visita al Castell de Clasquerí per cercar un catxé, després un cop d’ull a les gorges del riu Ripoll, i finalment del què es tractava: l’excursió per la desconeguda i a la vegada bonica Vall del Carner. Un cop acabada –pels qui van voler, un afegitó-, una visita a les Arenes i la Font de la Boixa, per contemplar unes vistes inèdites  i buscar uns catxés. Tot plegat una barreja molt interessant, gaudint de les explicacions d’en Josep Oliveras que ‘com si fos a casa seva’ – de fet hi era-, ens va acompanyar per mostrar-nos uns paisatges de ribera combinats amb un bosc mediterrani i unes vistes dalt 'el Castelló' espectaculars,  a més, fruint d’un matí assolellat d’allò més que va fer les delícies dels participants.
 
 El castell de Castellar, conegut també amb el nom de castell de Clasquerí o dels Clasquerí, està situat a la riba dreta del Ripoll en un turó envoltat arreu per barrancades que el fan de difícil accés.

El primer document que es coneix que parla del castell està datat l’any 1010, tot i que hi ha alguna referència anterior (912) al “castrum kastellare”, que no se sap ben bé si és el castell o la unitat territorial que ha donat lloc a Castellar.

El castell ha passat pel domini de la família dels Montcada, fins que fou primer cedit a Pere de Clasquerí (1310), i finalment comprat per Guerau de Clasquerí. L’actual propietari és descendent de la família Clasquerí,  els Meca i els Sentmenat, que s’hi emparentaren als segles XVI-XVII i XVII-XIX.

El castell té planta trapezoïdal, dues torres i un pati central, amb un pou i les escales per accedir al primer pis. Dues ales afegides i una torre a l’angle el tanquen. L’edifici té planta baixa i dos pisos. L’aspecte actual del castell és el resultat de les reformes fetes per Guerau de Clasquerí el 1335. I també per les que es van fer a finals del segle XIX i inicis del XX.

Han quedat poques restes del seu origen alt medieval, entre les que es troben l’arc d’entrada de mig punt. Dins el conjunt es troba la capella de Santa Bàrbara, d’una sola nau i estil gòtic, amb absis de planta de mig decàgon i elevat a l’exterior amb merlets petits i esglaonats. Té pintures del barceloní Pere Serafí (1548).
El Carner, la vall de la bruixa Violant

dimarts, 3 de desembre de 2013

No envejar


Excel·lent entrada d’en Llucià Pou: No em resisteixo a transcriure el correu que vaig rebre ahir.
Donem  gràcies a Déu fins i tot pel què no tenim