divendres, 20 de març del 2009

Aclariment del vaticà sobre el sida


En una nota vaticana del pare Lombardi, director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, ha precisat que les paraules de Benet XVI sobre la lluita contra el sida s'emmarquen en un quadre ampli en el qual l'Església dóna la prioritat a l'educació, la investigació i l'assistència humana i espiritual, i no l'opció de la difusió exclusiva dels preservatius.

Amb aquest aclariment la Santa Seu respon a la polèmica d'alguns mitjans que han reduït el comentari del Papa, que va fer dins l'avió, a la seva declaració que la distribució de preservatius no és la solució a la sida, sense il·lustrar el context ni les seves argumentacions.

El pare Lombardi ha precisat que “el Sant Pare ha confirmat les posicions de l'Església catòlica i les línies essencials del seu compromís per combatre el terrible flagell del sida".

El doctor Josep Maria Simón Castellví, president de l'Associació de Metges Catòlics del Món, ha recordat que “l'Església defensa la fidelitat, l'abstinència i la monogàmia com millors armes” per tal d’evitar el sida.