dimarts, 7 de juliol del 2009

Camí d’Andorra


Com molts ja sabeu, m’agrada tot el que és muntanya, i no diguem quan es tracta dels Pirineus.

Avui he rebut aquest vídeo – que agraeixo moltíssim-, i mostra una caminada integral que varen fer un grup de nois de Lleida, Terrassa, Madrid i Saragossa, del 26 de juny a l'1 de juliol d’aquest any.

El vídeo, i d’altres notícies més, les podeu trobar a la web de l’Associació d’Amics de Pallerols de Rialb a Andorra
http://www.pallerols-andorra.org/index.asp?idioma=es

Aquesta web és un instrument de comunicació i d'intercanvis, de coneixements i d'experiències, en relació amb un itinerari que va des d'Oliana (Lleida) fins a Andorra, passant per Pallerols de Rialb, seguint antics camins de muntanya.

Així doncs, la caminada integral, que val a dir, també es pot fer per trams, era per a recordar aquella expedició en la qual anava Sant Josepmaria Escrivà, qui, acompanyat per set persones més, va sortir d'Oliana el 19 de novembre de 1937 i va arribar a Andorra el 2 de desembre. Pel camí es va unir a l'expedició més gent, arribant a Andorra unes 25 persones.

Actualment la ruta té 97 Km i un desnivell acumulat de 9000 m, està perfectament senyalitzada amb traces pintades de color blau i groc, ha estat anomenada Camí d’Andorra, i és un reflex fidel del que van poder fer moltes altres expedicions, seguint el Camí de Llibertat pels Pirineus.

En els darrers anys, més de 1000 persones d’arreu del món hi han transitat.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

M'agradat molt aquest vídeo i tot el que fa referència al Camí d'Andorra.

Anònim ha dit...

Et felicito, val la pena anar coneixent millor el pas dels Pirineus.
Moltes gràcies. Kimi