dilluns, 13 de juliol del 2009

El Sant Pare amb els estudiants


El Papa Benet XVI convida els universitaris a elaborar “una nova síntesi cultural i superar la cultura materialista”

15.000 estudiants universitaris de 31 països europeus van dedicar ahir un gran aplaudiment al Sant Pare, va ser el millor regal d'onomàstica per a Benet XVI, professor per vocació, que ho va agrair amb un gran somriure. «Us asseguro el suport de la meva pregària -els va dir el Papa-, i sé que puc comptar amb el vostre entusiasme i la vostra amistat, que us agraeixo de cor.»

Benet XVI va recordar la meravellosa Jornada Mundial de la Joventut de Sidney, fa exactament un any, a la qual seguirà la gran cita a Madrid l'agost de 2011, una trobada que el Papa prepara amb gran il·lusió. La cita d'ahir amb els universitaris europeus li va permetre apuntar alguns objectius com «ser ferment i llevat d'una societat vivificada per l'amor evangèlic».

Finalment va demanar als universitaris un compromís missioner amb els altres estudiants que no coneixen o no accepten Crist.

A la Universitat la presència cristiana és sempre més exigent i al mateix temps més fascinador, perquè la fe està cridada, com en els segles passats, a oferir el seu insubstituïble servei al coneixement, que en la societat contemporània, és el verdader motor del desenvolupament.