dissabte, 19 de setembre del 2009

Un alcalde d’empenta


El Sant Crist que volia retirar IU de l'Ajuntament de Baena.
L'alcalde de Baena ha titllat de revenja i sectarisme la proposta d'IU que demanava retirar tots els símbols religiosos de la Casa Consistorial perquè atemptaven contra la Constitució.
L'alcalde de Baena (Còrdova), ‘Luís Moreno’, ha mantingut el Sant Crist del saló de plens de l'Ajuntament de la localitat andalusa davant la petició de retirada presentada pel partit polític ‘Esquerra Unida’, IU, de tots els símbols religiosos que hi hagués al Consistori.

Abans de tot, l'edil va llegir a tots els presents en el ple el foli presentat per IU en què deia: “es té coneixement que al saló de plens s'exhibeix amb caràcter permanent un símbol de caràcter religiós, en concret de la religió catòlica, consistent en un crucifix”.

I -continuà llegint- “que tal exhibició de símbols religiosos atempten contra el principi d’aconfessionalitat de l'Estat espanyol, establert a l'Article 16 de la Constitució Espanyola, constituint una lesió dels dret fonamentals de les persones i una clara discriminació per a tots els ciutadans, tant per als que no pertanyen a la confessió religiosa com per els que no en professen cap”.

Tanmateix, “l'Article 14 de la Constitució proclama la igualtat davant de la llei de totes les persones, prohibint qualsevol discriminació per raó de religió, i se sol·licita la retirada del crucifix del ple de l'ajuntament, així com qualsevol altre símbol religiós que s'exhibeixi a les dependències municipals”.
Fins aquí l’escrit, i aquesta va ésser la reacció de l’alcalde que va treure el millor de si mateix.

Després de la lectura de la petició d'IU, l'edil va assenyalar que l'Article 16 de la Constitució diu:
1- Es garanteix la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels individus i les comunitats sense més limitació, en les seves manifestacions, que la necessària per al manteniment de l'ordre públic protegit per la Llei.
2- Ningú no podrà ser obligat a declarar sobre la seva ideologia, religió o creences.
3- Cap confessió no tindrà caràcter estatal. Els poders públics tindran en compte les creences religioses de la societat espanyola -repetint-ho dues vegades aquesta última frase-, i mantindran les consegüents relacions de cooperació amb l'Església Catòlica i les altres confessions.

Va reiterar altre cop, amb l'Església Catòlica, perquè -segons el seu parer- la immensa majoria del nostre poble és cristià i n'hi ha prou en observar -quan celebren les Festes Tradicionals o per Setmana Santa- el seu interès per portar els sants i treure’ls en professió pel carrer o com corren darrere del Sr. Bisbe per a besar-li la mà.
A més, va afegir, n'hi ha prou en observar les pràctiques religioses i socials de tota la població espanyola i en gran manera -matisant que és el que ens correspon- la pràctica religiosa i cultural i la pràctica religiosa de l’immensa majoria dels habitants de Baena que es consideren cristians, i aquest Crucifix ni atempta contra la Constitució ni encara menys contra els drets dels ciutadans de Baena.

I considera que és ofensiu que el seu grup polític dugui a terme aquestes mostres de revengisme i sectarisme -repetint-ho fins tres vegades- revengisme i sectarisme.

En aquest sentit, els puc ben assegurar que aquest Crist és el mateix que hi ha a l'Església de Sant Francesc. I els va emplaçar que preguntin al poble si els molesta aquest Crist.

Al acabar, va assegurar que aquest Crist s’estarà en el seu lloc mentre ell sigui alcalde. Finalment va aixecar la sessió.

Mentre els assistents deixaven els seus seients, l'alcalde es va dirigir a un membre d'IU i l’invità que quan surtis al carrer, corre-cuita ho anés explicar a tot el poble.

PD/ Només em cal afegir: m'ha caigut bé aquest alcalde socialista i combatiu.



Un cop l’hàgiu vist, no us perdeu els comentaris que l’hi fan.