dimecres, 12 d’octubre del 2011

El Pilar, la primera aparició de la Mare de Déu

Segons una tradició, la Mare de Déu es va manifestar a Saragossa sobre una columna o pilar, que esdevingué signe visible de la seva presència.




L'aparició va tenir lloc un dia que l'apòstol Santiago es trobava a la vora del riu Ebre que travessa la ciutat de Saragossa, desanimat perquè els habitants no responien a la predicació de l'Evangeli.
La Verge se li va aparèixer de sobte, de peu sobre un pilar de marbre, el va confortar i li va demanar també que li construís un temple en el mateix lloc de la seva aparició.
Segons fonts històriques, la mateixa columna en què se li va aparèixer Maria, seria la que avui sosté la seva imatge.
Els mateixos documents assenyalen que això va succeir l'any 39 o 40, quan Maria encara vivia a Efes. El cristianisme a Espanya va començar així els seus primers passos.
L'apòstol Santiago i els vuit testimonis que van assistir al prodigi van començar a edificar una església, on ara hi ha la basílica de Saragossa, anomenada antigament "Cèsar augusta".
Posteriorment, els segles passaran amb cismes en el cristianisme i la invasió àrab d'Espanya, però el santuari de la Mare de Déu del Pilar, reconstruït en diverses ocasions, seguirà sent el cor dels cristians ibèrics.
S'atribueixen a la intercessió de la Verge del Pilar diversos miracles. Un dels més coneguts i documentats és el "Miracle de Calanda", segons el qual, al captaire Miguel Pellicer, nascut a Calanda, se li va restituir la cama que li havia estat amputada l'octubre de 1637.
L'origen del cristianisme a Espanya, marcat pel fracàs en un primer moment, va tenir en la Verge del Pilar i en l'apòstol Santiago als seus pioners. Per aquest motiu, els catòlics espanyols considerem que el nostre país és "terra de Maria".
http://www.mariedenazareth.com/