dissabte, 22 d’octubre del 2011

L'Esgésia existeix per evangelitzar

L'Església catòlica celebra demà diumenge arreu del món el Diumenge Mundial de les Missions, coneguda entre nosaltres, de forma abreujada, com la jornada del Domund. Té com a lema: "Jo també us envio", paraules de l'Evangeli de Sant Joan (Jn 20,21).
Aquest lema ens recorda les paraules de Jesús ressuscitat als seus deixebles: "Pau a vosaltres. Com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres". Com ens recorda el Sant Pare en el missatge que ha publicat per aquesta jornada, "els destinataris de l'anunci de l'Evangeli són tots els pobles". I es fa ressò del que va ensenyar el Concili Vaticà II, que l'Església "és, per la seva naturalesa missionera, ja que té l'origen en la missió del Fill i la missió de l'Esperit Sant segons el pla de Déu Pare". Com afirmà Pau VI "l'Església existeix per evangelitzar".
La dimensió missionera de l'Església és essencial i el Papa Benet XVI explica que "la Jornada Mundial de les Missions no és un moment aïllat en el curs de l'any, sinó que és una valuosa ocasió per aturar-se a reflexionar si responem a la vocació missionera i com ho fem, una resposta essencial per a la vida de l'Església ".
Aquesta jornada ens convida a sentir la responsabilitat de ser tots missioners de Crist en els nostres ambients i segons la nostra vocació i les nostres possibilitats. No podem quedar-nos tranquils quan, després de dos mil anys, encara hi ha pobles que no coneixen a Crist i no han escoltat el seu missatge de salvació.







Col•laborem amb el Domund