dilluns, 3 de desembre del 2012

75è aniversari del pas de sant Josepmaria per Andorra

En un assolellat i fred dissabte pirinenc, més d’un miler de persones vam celebrar el 75è aniversari del pas del fundador de l’Opus Dei per Andorra amb diversos esdeveniments. L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra Mons. Joan-Enric Vives, va presidir els actes, acompanyat del Prelat de l’Opus Dei, Mons. Javier Echevarría.

Ha estat una meravella!!!, aquest era el sentiment unànime que es  reflectia en l’ambient dels participants a la sortida.

 Van presidir els actes Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra acompanyat pel Prelat de l’Opus Dei Mons. Javier Echevarría escortats per les autoritats andorranes, el Síndic General Vicenç Mateu, la Cònsul de Sant Julià de Lòria  Sra. Montserrat Gil, Sra. Rosa Ferrer Cònsul d'Andorra la Vella i la resta del seguici d’autoritats. Tots ells es van bolcar en els diferents actes, fent honor i manifestant una gran estimació a la figura de sant Josepmaria Escrivà i tal com va remarcar el Sr Arquebisbe, ‘el pas d’un sant per un territori deixa sempre una empremta molt especial’.
Va començar al mati a l’església Parroquial de Sant Julià de Lòria amb la cerimònia de benedicció de la imatge de sant Josepmaria Escrivà pregant, mirant cap al sagrari a la capella del Sagrament,   i a la tarda amb la cloenda de la VI Jornada Camins de Llibertat, al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Tot plegat va ser molt entranyable, impressionant.  Una jornada per a recordar!


Testimonis orals del pas de sant Josepmaria pels Pirineus

En el marc del 75è aniversari del pas del fundador de l’Opus Dei per Andorra, s’han recuperat en vídeo els relats d’alguns dels protagonistes d’aquells fets.
 


El documental, que recupera imatges rodades l’any 1977, va estar emès durant la VI Jornada Camins de Llibertat, organitzada per l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra, que va tenir lloc el passat dissabte 1 de desembre a Andorra la Vella (vegeu notícia).

Els testimonis recollits són de Mn. Lluís Pujol, antic rector d'Andorra la Vella; Mn. Joan Porta, antic rector de Pallerols de Rialb, i el Dr. Juan Jiménez Vargas, un dels acompanyants de 
sant Josepmaria l’any 1937.
.

Més enllaços:
fotos: 
http://www.opusdei.cat/art.php?p=51298
vídeo o text: 
http://www.opusdei.cat/art.php?p=51301

 

Opus Dei.