diumenge, 30 de desembre del 2012

La Vall d’Olzinelles

Divendres passat vam fer una excursió tot buscant catxés per un racó natural envoltat d'un paisatge idíl·lic, un paradís perdut anomenat ‘La Vall d'Olzinelles’, un tresor de boscos de ribera, sureres i arbres centenaris monumentals de tot  tipus, amb un riu retingut per múltiples preses de pedra tan antigues com bucòliques, que durant gairebé tot el camí ens van acompanyar amb un alegre xipolleig.
.
Una excursió de 10 km a l’abast de tothom, sense dificultats tècniques ni necessitat d'una excel·lent forma física. Tot aquest espectacle de la natura el vam trobar a pocs minuts de sant Celoni.
A més, vam gaudir de l'església de Sant Esteve d'Olzinelles, documentada l'any 1083 i reformada en èpoques posteriors, així com un Pou de glaç datat el 1771, la seva alçada és de 12 m, més de la meitat excavat al terra. Un conjunt de Forns de Pega del segle IX, basses,  ponts i rierols, però sobretot el que més ens va impressionar van ésser els arbres monumentals com: el Roure de Can Draper, el Pollancre d’Olzinelles de 26 m d'alçada i quasi 3 de perímetre, envoltat d’àlbers, verns i salzes, l’Alzina de la Pega de 3,5 m de diàmetre i més de 35 m d'alçada, uns Plàtans enormes, el Cedre de Can Valls plantat el 1920, tot i estar escapçat per una forta ventada en què van caure  més de 5 m, encara és el més gran de les rodalies de sant Celoni, l’Aladern fals de Can Valls únic a tot Catalunya. Val a dir que tot l'itinerari estava ple d’immenses alzines sureres en explotació activa.

Una excursió molt bonica per a petits i grans que recomano a més a més nosaltres ens ho vam passar d'allò més bé trobant tota la sèrie de 12 catxés que per cert, estàven molt ben amagats i enginyosament dissimulats.