dimarts, 1 de gener del 2013

Notícies sobre el Sant Pare aquest 2013

Algunes de les notícies més importants:
.
1. Aquest any el Papa Benet XVI publicarà una nova encíclica. Serà la quarta del seu pontificat i tractarà sobre la Fe. Segurament la signarà aquest mateix gener.
2. El Papa complirà 86 any a l'abril. Es convertirà així en el quart pontífex més ancià de la Història.
3. El 18 de maig el Sant Pare es reunirà a la plaça de Sant Pere amb representants i membres de tots els moviments de l'Església catòlica.
4. El 2 de juny Benet XVI participarà en una hora d'adoració eucarística,  per primera vegada en la història es celebrarà simultàniament en tots els països del món.
5. El 15 de juny acollirà al Vaticà una trobada mundial per conscienciar sobre el Dret a la vida, la defensa de la dignitat de la persona des de la seva concepció fins a la seva mort natural.
6. Del 16 al 21 d'agost el Sant Pere viatjarà al Brasil per la multitudinària Jornada Mundial de la Joventut aRio de Janeiro’ 2013 (Riu de Gener), en què s’espera la participació d’uns 2 milions de joves.
7. També ha convocat a Roma, els dies 26 i 27 d'octubre, a famílies de tot el món, per reflexionar sobre com la fe els ajuda a afrontar les dificultats quotidianes.
8. A l'octubre el Papa sol proclamar nous sants. Aquest any es pot batre rècord al canonitzar en la mateixa cerimònia 802 persones. Es tracta dels 800 màrtirs deOtranto’ (Itàlia) assassinats per odi a la fe l'any 1480, la primera santa colombiana, la Mare Laura, i la beata mexicana Mare Maria Guadalupe.
9. Durant aquest any, 10 cardenals compliran 80 anys i perdran el seu dret a entrar en un eventual conclave. Significa que el 25 desembre de 2013 només hi hauria 109 cardenals electors. Per això, potser un mes abans, el 24 de novembre, amb la cloenda de l'Any de la Fe, el Papa nomenarà nous prínceps de l'Església.