diumenge, 20 de gener del 2013

Festes de sant Sebastià

Aquesta setmana hem celebrat a Matadepera la Festa Major d’hivern  en honor de sant Sebastià. La traca final acostuma ser l’Ofici solemne,  la pujada al pi, els tastets, la cercavila pel poble i el tortell de sant Sebastià. Una festa molt participativa.
.
Ahir el Barça va fer ‘llufa’ contra la Reial a Anoeta. Però a qui se li acut anar jugar a Donosti en plena celebració del seu patró sant Sebastià, ‘tamborrada’ inclosa.
La nit del 19 de gener a les 24:00 hores dóna el tret de sortida amb la Tamborrada (principal festa de la ciutat). La Plaça de la Constitució de la Part Vella s'omple de donostiarres voltant del cadafal on se situa la tamborrada de la ‘Societat Gaztelubide’, per realitzar la hissada de la bandera i començament de les festes.

Aquest any els plogut però això no ha fet disminuir l’assistència de participants ni de public.
Al llarg del matí desfila la Tamborrada Infantil, amb més de mig centenar de companyies infantils de centres escolars de Sant Sebastià i al llarg de les 24 hores que dura la festa circula 1/2 centena de ‘tamborrades’ d'adults.

Un acte important de la Festa ha estat la Missa solemne a la Basílica de ‘Santa Maria del Coro’ presidida per Mon. Munilla. En acabar hi ha hagut una nova ‘tamborrada’.
Al punt de mitjanit la Unió Artesana arria la bandera a la Plaça de la Constitució com a comiat i es posa punt i final a la Festa.