dijous, 24 de gener del 2013

El Papa demana als usuaris de xarxes socials que siguin autèntics

Benet XVI lamenta que "la popularitat a les xarxes socials depengui més de la fama o d'estratègies persuasives que de la lògica de l'argumentació". No sabem si per experiència personal, però el Papa intel·lectual diu que "la veu discreta de la raó es veu sufocada a les xarxes pel soroll de tanta informació".

Després de la breu experiència a ‘Twitter’, el Papa demana que llocs virtuals com ‘Facebook’ iTwitter’ siguin "espais per afavorir el diàleg" i adverteix que "la nova cultura de les Social network provoca canvis en els estils de vida i de comunicació", i afegeix: és un enorme repte per als que volen transmetre veritat i valors.
Cada any, amb motiu de la festa del patró dels periodistes, Sant Francesc de Sales, el Papa signa un missatge per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. Aquest any ha escrit sobre les xarxes socials.

El missatge es titula "Xarxes Socials: portals de veritat i de fe; nous espais per a l'evangelització".  Afronta les possibilitats de parlar de Déu en les xarxes socials.

"Els mitjans de comunicació necessiten del compromís dels que són conscients del valor del diàleg, del debat raonat, de l'argumentació lògica, de persones que tracten de conrear formes de discurs i d'expressió que apel·len a les més nobles aspiracions".