diumenge, 20 de gener del 2013


La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians d’aquest any fa una crida a favor de la justícia i la pau

 
Del 18 al 25 de gener celebrem l’octavari de Pregària per la Unitat dels Cristians amb el lema «Què espera el Senyor de nosaltres?» (Mi 6, 6-8). Una invitació, dirigida als deixebles de Crist i a tota persona de bona voluntat, a seguir el camí de la justícia, la misericòrdia i la humilitat i a superar tota forma de discriminació.

L’enèrgica crida de Miquees a favor de la justícia i la pau se centra en els capítols 6,1 - 7,7. Miquees situa la justícia i la pau en la història de les relacions entre Déu i la humanitat per insistir en la necessitat d’una forta referència ètica. A l’igual d’altres profetes del temps de la monarquia a Israel, Miquees recorda al poble que Déu l’ha alliberat de l’esclavitud d’Egipte i mitjançant l’aliança l’ha cridat a viure en una societat edificada sobre la dignitat, l’equitat i la justícia.

Els textos de la Setmana de Pregària per a la Unitat dels Cristians per a l’any 2013 han estat preparats per un grup mixt format pel Consell Pontifici per a la promoció de la unitat del cristians i la Comissió Fe i Constitució del Consell Mundial de les Esglésies, a la vista de l’esborrany preparat pel Moviment dels Estudiants Cristians de l’Índia, amb l’assessorament de la Federació Universitària Catòlica de tota l’Índia i el Consell Nacional de les Esglésies de l’Índia.

El contingut del missatge ecumènic és particularment aclaridor i qüestionador per a tothom i, especialment, per a l’església que fa camí en aquell país, on es manifesta una greu divisió entre les diferents comunitats cristianes, aguditzada pel sistema de castes, el racisme i el nacionalisme excloent.

Joan Pau II va assenyalar durant la visita que va fer a l’Índia l’any 2003 que «qualsevol semblança amb perjudici de casta en les relacions entre cristians és un contrasigna de l’autèntica solidaritat humana, una amenaça a l’espiritualitat genuïna i un obstacle seriós a la missió evangelitzadora de l’Església.»