diumenge, 13 de gener del 2013

Un bon gest esportiu


 
És trist que aquestes coses no siguin portada dels diaris esportius. Enhorabona  Iván, l'esport és una excel·lent escola de la vida.

Se n'ha parlat molt poc. Un fet que ens ajuda a seguir creient en els valors de l'esport.
Va succeir el passat 2 de desembre en el cros de la localitat navarresa de Burlada, ‘Iván Fernández Anaya’, atleta de 24 anys nascut a Vitòria es va negar guanyar el cros de Burlada,  Navarra. "No mereixia guanyar. Vaig fer el que havia de fer ", diguéFernández Anaya’ al finalitzar la cursa. Quan anava segon, bastant distanciat del primer -aquest estava a punt de guanyar la prova-, però vet aquí, al enfilar l'última recta de la cursa, va observar com inesperadament el guanyador, el kenyàAbel Mutai’ (un bon atleta: ‘medallista’ de bronze en els 3.000 metres obstacles dels Jocs de Londres) s'equivocava de línia de meta i es parava una desena de metres abans de la pancarta pensant ja havia arribat, va afluixar el pas i, relaxat, va començar saludar el públic creient-se vencedor.

‘Fernández Anaya’ ràpidament el va tenir al l’abast, però en comptes d'aprofitar la situació per accelerar i guanyar, en veure l’error del rival que es parava una desena de metres abans de la pancarta, no va voler aprofitar l'ocasió. Es va quedar al seu darrere, i gesticulant perquè  l’entengués i gairebé empenyent-lo, va portar el kenyà fins  la meta, deixant-lo entrar al davant. "Ell era el just vencedor. Em treia una distància que ja no podia haver superat si no s’hagués equivocat. Des que vaig veure que es parava sabia que no l’anava a passar ".
‘Iván Fernández Anaya’, està considerat un atleta amb molt futur (campió d'Espanya de 5.000 metres en categoria promeses fa dos anys) afirmà en acabar la prova: "Encara que m'haguessin dit que guanyant tenia plaça en la selecció espanyola per a l'Europeu, no me n’hauria aprofitat”. I això és molt important, perquè avui en dia, tal com estan les coses en tots els ambients, el futbol, la societat, la política, on sembla que tot s’hi val, un gest d'honradesa com aquest va molt .
 
Ho deia al principi: malauradament, s'ha parlat molt poc d'aquest gest i, és una llàstima.