dijous, 16 de maig del 2013

Les Montserratines

El passat dijous 9 de maig, vam fer una bonica excursió a ‘les Montserratines’
A ponent del terme d’Odèn, al Solsonès, sobre els antics nuclis del Sàlzer i la Móra Comdal, afloren unes formacions espectaculars de conglomerat.
Per la seva similitud morfològica les han batejat com a ‘Montserratines’.
Aquesta mena de rocam és molt corrent a la zona: ‘el Corb i sant Honorat’, ‘Cavallera’, ‘Canalda’, ‘Vilamala’... però de totes, les que presenten les formes més capricioses, són aquestes de la Móra.
Es coneixen genèricament com a ‘Montserratines’, però topogràficament les diverses formacions reben noms diferents: ‘Roques de Molló’, ‘les Encantades’, ‘Roques de Medes’, ‘els Torms’, ‘Blanques’, ‘del Quirol’, ‘Serra – Seca’....
La contrada resulta d’allò més interessant per a l’excursionista, i l’itinerari esdevé sempre una gran matinal com va ésser el nostre cas.
(del bloc ‘Senderisme d’en Toni Planas’)
Ruta: Serra – Seca, Turó dels Mals Aires, Cap del Roc del Grau, Roques Blanques, Torrent Mal, Roques de Medes, les Encantades, Roques de Molló, Plans de Sàlzer, Caseta de Sàlzer, Sta. Magdalena, Coll de Sàlzer, GR1 fins l’aparcament.
Vam deixar els cotxes al costat del monument commemoratiu al pas del ‘Tour de France’ que es troba a la carretera que porta de Solsona a Cambrils passant pel Pont del Clop, just a sota del mirador de Serra – Seca des d’on es pot gaudir d’una perspectiva impressionant de tot el conjunt de ‘les Montserratines’