dimecres, 8 de maig del 2013

Ordenació sacerdotal aquest cap de setmana.

Encara tenim fresc el record d’ara fa un any.

Mons. Xavier Echevarría convida els nous preveres a pensar només en les ànimes que confiaran sota la seva atenció pastoral
Mons Xavier Echevarría, prelat de l'Opus Dei, va ordenar dissabte passat a 31 nous sacerdots de la Prelatura. La cerimònia es va celebrar a la basílica de Sant Eugeni, a Roma. Durant l'homilia, va convidar els nous preveres a "sortir de vosaltres mateixos per pensar només en les ànimes que confiaran a les vostres atencions pastorals".
Citant paraules del Papa Francesc, va recordar "el sacerdot que surt poc de si mateix, en lloc d’ésser mediador, es converteix en gestor", encara que va matisar que "no ha de ser així, perquè el sacerdot és mitjancer entre Déu i els homes, perquè la gràcia divina ho vivifiqui tot ". Mons. Echevarría va parlar també les paraules que escrivia sant Josepmaria al referir-se a l'ordenació sacerdotal dels fidels de l'Opus Dei: "s'ordenaran per servir. No per manar, no per brillar, sinó per lliurar-se, en un silenci incessant i diví, al servei de totes les ànimes ".
D'altra banda, ha recordat que la tasca de mediador del sacerdot "és d'una grandesa compatible amb la nostra petitesa: el Senyor ens confia aquests dons perquè puguem guiar les ànimes a la vida eterna". I va demanar als milers de participants en la cerimònia: "Demanem amb sant Josepmaria, per a tots els sacerdots, 'la gràcia de dur a terme santament les coses santes, de reflectir, també en la nostra vida, les meravelles de les grandeses del Senyor'".
Durant la cerimònia, Mons Echevarría es va dirigir a les famílies dels nous preveres aquestes paraules: "em congratulo especialment amb vosaltres, que heu col·laborat amb l'oració, el bon exemple i de maneres diverses a la seva vocació sacerdotal. Ho dic sempre, però de manera més especial en aquestes ocasions: és deure de tots els cristians resar cada dia perquè el Senyor enviï molts seminaristes a tot el món. Prenguem-nos-ho com una joiosa obligació ".
Els noms i nacionalitats dels 31 nous sacerdots són els següents:
Julio Paz (Argentina), Peter Benedict Damian-Grint (Reino Unido) Jorge Garaicoechea Tijero (Espanya), Andrej P. Rant Lesar (Argentina), Andrew Patrick Soane (Reino Unido), Onésimo Díaz (Espanya), Josh Núñez (Nigeria), Ernesto Yamaguchi (Perú), Juan José Salinas Medrano (Argentina), Neptalí José Balza Ayaach (Venezuela), Juan Eguirón (Espanya), Josemaría Fernández Cueto (México), José Benigno Freire (Espanya), Jose María Chiclana (Espanya), Keisuke Hazama (Japón), Joaquín Rodríguez Mas (Espanya), Álvaro Cortés (Espanya), Adolfo Luis Qüerio Casas (Argentina), Carlos López Villarejo (Espanya), Pablo Giner (Espanya), José María Torres (Espanya), Javier Bujalance (Espanya), Jaime Abascal (Espanya), Mariano Carrillo (Espanya), Álvaro Lino González (Espanya), Rubén Pereda (Espanya), Rodolfo Valdés (México), José Carlos Fernández Duarte (El Salvador), Anthony Pichay (Filipinas), Stefan Mückl (Alemania), Gerald Mwenyi Nalyanya Wabukenda (Kenia).