dissabte, 7 de setembre del 2013

Algunes idees per viure la major jornada de dejuni i oració de la Cristiandat en dècades



És extraordinària l'acollida en el món sencer a la jornada d'oració i dejuni convocada pel Papa per demanar el do de la pau per a Síria i el món sencer . Aquí teniu algunes idees per viure la major jornada de dejuni i oració de la Cristiandat en dècades .


"Porto aquí 23 anys i no recordo res semblant d'aquesta dimensió a la Plaça de Sant Pere" , ha explicat als periodistes aquest dijous el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu , ‘Federico Lombardi’
 
La petició del Papa Francesc perquè aquest dissabte 7 de setembre, vigília de la festa de la Nativitat de la Mare de Déu ( celebrada a tots els països catòlics sota centenars d'advocacions locals ) , es celebrés a tot el món una jornada de dejuni i oració "
per la pau a Síria , a l'Orient Mitjà, i en el món sencer " , ha tingut un ressò excepcional .


Encara que els canonistes coincideixen que el dejuni aquest dia no constitueix una obligació estricta per als catòlics , i de fet el Papa va estendre l'anomenat , " segons la manera que consideren més oportú , als germans cristians no catòlics , als pertanyents a les altres
religions i als homes de bona voluntat " , l'acollida per part de les diòcesis ha estat activa i militant a tot el món .
 
La jornada culminarà a la Plaça de Sant Pere . A partir de les 17.45 hores , cinquanta sacerdots començaran a confessar als fidels sota la columnata de Bernini , de manera similar a les confessions massives ofertes als joves durant les JMJ .

A les 19.00 hores es cantarà l' himne ‘Veni Creator’ a l'Esperit Sant, i el Papa rebrà la imatge de la Verge Salvació del Poble Romà , que portarà a coll la Guàrdia Suïssa .
 .
Després es resarà el rosari , llegint l'inici de cada misteri una oració de Santa Teresina de l'Infant Jesús , i després d'una al·locució del Sant Pare començarà l’exposició del Santíssim, i amb la benedicció acabarà la jornada .