diumenge, 29 de setembre del 2013

"Sóc conductor d'autobús i he nascut el 16 de juliol del 2013"


'Adolfo Reyes'   56 anys i va  néixer  el 16 de juliol de 2013. Així és com ell ho ha viscut. Adolfo va tornar a néixer realment a Palerm (Sicília) a bord d'un autobús en què viatjava un grup d'universitàries que havien anat a fer voluntariat des d'Espanya.


'Reyes', així l’anomenen, és conductor: porta 15 anys recorrent Europa amb aquest tipus de viatges i més de 30 al volant d'un autobús.

Aquell dia, un dimarts assolellat sicilià es va aixecar amb malestar, havia passat mala nit, li feia mal el pit i un braç. No li va donar més importància, l'esperaven per anar a la residència d'’Avis de Monreali’. No obstant això, Mn. Salvador, el sacerdot del grup, que era metge, va saber veure més enllà. Després de deixar  les voluntàries, dues de les responsables el van portar a l'hospital.
QuanAdolfo’ va entrar per la porta d'Urgències, li estava donant un infart de grau 3 i en plena operació va entrar en parada cardíaca. Després d'unes hores en estat crític, van tirar endavant gràcies als metges, als 6 'stents' que li van posar en el cor i segons ell: "com anava amb l'Opus segur que sant Josepmaria em va donar un cop de mà."
Encara que de seguida van arribar els seus fills, les voluntàries van anar-hi diàriament a veure’l. Va caldre establir torns perquè no podien estar les 26 a la UCI al mateix temps. Tanmateix ‘Reyes’ va esdevenir per a elles la persona més important a cuidar, sense desatendre per això a la gent gran de la residència.
Dos mesos després, la seva família i ell, planegen tornar a Palerm. El recorden com un lloc especial: el lloc on aquest estiu va tornar  néixer.