diumenge, 2 de novembre del 2014

Missa d’acció de gràcies per la Beatificació d’Álvaro del Portillo


El dimarts dia 28 d’octubre va tenir lloc a la Catedral de Terrassa la Missa d’acció de gràcies per la recent beatificació de D. Álvaro del Portillo. La Missa va estar presidida per Mons. Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa, i concelebrada per Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar, Mons. Jaume Tresserra, bisbe emèrit de Solsona, el Dr. Antoni Pujals, Vicari Territorial de l’Opus Dei, Mn. Fidel Catalán, Secretari General i Canceller, i una vintena  de preveres davant un miler de persones assistents a l’acte. El temple es va omplir de feligresos de Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Granollers i altres poblacions del territori diocesà.

En la seva homilia el Sr. Bisbe va destacar la trajectòria humana i espiritual del nou beat, subratllant la perspectiva de la santedat i la primacia de la gràcia en la vida de tot cristià, la consistència personal i el camí de la humilitat per arribar a aquesta santedat i la confiança en la voluntat en Déu.

Acabà la reflexió sobre el text de l’Evangeli demanant que la pregària, l’eucaristia i la devoció a la Mare de Déu fossin els “tres pilars en el nostre caminar”.

Al final de la celebració el vicari de l’Opus Dei a Catalunya Dr. Antoni Pujals, va agrair que el bisbe presidís l’eucaristia i la participació dels bisbes Salvador Cristau, Jaume Tresserra. El Dr. Pujals va renovar el propòsit de servir a l’Església cadascú des del seu lloc de treball, acomplint els deures ordinaris, amb plena comunió amb els pastors, el Papa Francesc, i el bisbe Josep Àngel, a qui va felicitar per els seus deu anys de servei a la Diòcesi de Terrassa, una felicitació a la que els assistents es van sumar amb un aplaudiment.