dijous, 27 de novembre del 2014

Papa Francesc defensa dignitat humana davant el Parlament Europeu

 
"Construir junts l'Europa que no giri al voltant de l'economia, sinó a la sacralitat de la persona humana", va exhortar aquest dimarts el Papa Francesc en el seu discurs al Parlament Europeu a la seva seu d'Estrasburg, en el qual també va fer una crida a treballar perquè el continent recuperi la seva identitat i redescobreixi la seva ànima.
 
El Parlament Europeu és l'òrgan representatiu dels 28 Estats membres de la Unió Europea, que engloba més de cinc-cents milions de ciutadans. És, per tant, un dels organismes més importants del continent europeu i de tot el món.
El seu missatge es va centrar en la dignitat de la persona i en la missió que ha de desenvolupar Europa per al bé de l'home.
El Pontífex també va recordar que els Pares fundadors de la Unió Europea "desitjaven un futur basat en la capacitat de treballar junts per superar divisions, afavorint la pau i la comunió entre tots els pobles del continent".
Alhora, va assenyalar que "a vostès els correspon la tasca de custodiar i fer créixer la identitat europea, de manera que els ciutadans trobin de nou la confiança en les institucions de la Unió i en el projecte de pau i d'amistat en què es fonamenten ", va dir, per afegir després" els exhorto a treballar perquè Europa redescobreixi la seva ànima bona ".
El Sant Pare va apuntar que "la funció de l'ànima és la de sostenir el cos, ser la seva consciència i la memòria històrica" i "dos mil anys d'història uneixen Europa i al cristianisme".


Discurs Complet: