dimarts, 25 de novembre del 2014

Trobada i festa de la Rosa a Pallerols de Rialb


 
Crònica de Mn. Jaume Mayoral,  rector de Ponts

Dissabte 22 de novembre va fer 77 anys del pas de sant Josepmaria Escrivà per Pallerols de Rialb, i un any més un bon grup de fidels i devots d'aquesta festa ens van aplegar per celebrar-la, una activitat que va començar a fer-se per primera vegada l'any 2003. Abans de la Santa Missa va tenir lloc la processó de la Mare de Déu del Roser, amb els cants dels goigs que diuen "Si pertot recança es posa una nit de fosca i dol, a Pallerols una rosa el neguit mudà en consol. La Verge en aquest afer veié sant Josepmaria: la Senyora li oferia una rosa del Roser".

La Missa va ser presidida pel Dr. Antoni Pujals, Vicari per a Catalunya de la Prelatura de l'Opus Dei, concelebrada per Mn. Bonifaci Fortuny, encarregat parroquial de la Baronia de Rialb, i altres preveres, també es va fer present l'Alcalde de la Baronia de Rialb, Il•lm Sr. Pere Prat. En la seva homilia Mn. Pujals va recordar els moments que va viure el sant en el seu camí cap a Andorra i la trobada de la rosa daurada que dona nom a la festa. Tot seguit Mn. Fortuny va dirigir la pregària de les absoltes davant del cementiri de Pallerols, amb una pregària participada pels fidels.

Després al pati de l'antiga escola de Pallerols l'Associació d'Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra van oferir un refrigeri. Tot seguit a la mateixa Rectoria, que aviat estarà restaurada i enllestida per la seva utilització pastoral i espiritual, es va compartir un dinar popular. A primera hora de la tarda i a l'església de Sant Esteve es va fer el res del rosari i la veneració de la relíquia de Sant Josepmaria.

Una festa viscuda intensament que ens confirmà en la certesa de que Déu i Santa Maria no ens deixen mai -ni en els moments més difícils de la nostra vida- com subratllà Mn. Antoni Pujals a l'homilia: "Demanem-li a la Mare de Déu que ens doni també a cada un de nosaltres una rosa, una rosa que ens ompli de consol i de pau, i que ens doni la força per complir sempre la voluntat de Déu".

Vídeo de Jordi Piferrer