divendres, 6 de febrer del 2009

Titulars de premsa



Trasllado al català part d'un article que acaba de publicar en el seu bloc D. Enrique Monasterio i ve a dir això:

Com és ben sabut, el Cardenal Bertone, Secretari d'Estat de la Santa Seu va pronunciar ahir un discurs a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola sobre ‘els drets humans en el Magisteri de Benet XVI’.
Com no podia ser d'altra manera, van assistir tots els cardenals espanyols acompanyats de cinquanta o seixanta bisbes.
També hi van anar autoritats i polítics, sobretot de l'oposició, professors universitaris i intel·lectuals en general.
Deien els qui van estar presents que el saló d'actes estava ple a vessar.
Jo imagino que el contingut de la conferència deuria defraudar algun sector de la premsa.
I és que el número 2 de la Santa Seu només va dir, amb la mesura i el rigor propis del seu càrrec, el que havia de dir: que la veritat i la mentida segueixen on estaven, o sigui, que no depenen del nombre de vots; que la fe i la moral de l'Església no canvien a cada legislatura; que els drets humans no són una invenció dels parlaments sinó una expressió de la dignitat de l'home; i per tant, els governs ‘reconeixen’ aquests drets, no els creen ni tenen la facultat de limitar-los o destruir-los; que existeix un dret a la vida i no a la mort; que el matrimoni no s'inventa, perquè és molt més vell que les ideologies...
Així doncs, el de sempre. Gràcies a Déu ‘la bona notícia’ que anuncia l'Església és bona i extraordinària, però mai escandalosa, de tal manera, que no proporciona titulars exagerats.
Potser aquest sigui l'inconvenient. Necessitem titulars!
Amb la visita a Espanya del Cardenal, per un moment vaig tenir la impressió que els cronistes futboleros havien envaït la secció de religió d'alguns diaris.
Uns parlaven d’estirada d’orelles al Cardenal de Madrid; uns altres de ‘lluna de mel’ del govern amb l'Església; fins i tot d'humiliació d'un govern laïcista davant la Santa Seu...
I aquest matí, al donar un cop d’ull a la premsa, resulta tot el contrari.
‘El Cardenal escortat per 60 bisbes ataca al govern’. ‘L'Església pretén que ningú governi sense el nihil obstat del Vaticà’, etc. etc.
Només suggereixo que llegiu aquí el text íntegre de la conferència, que val la pena.
Finalment acompanyo un vídeo amb il·lustracions de la dissertació.