dijous, 9 d’abril del 2009

Benet XVI: ’El sacerdoci, una entrega a Déu’


El sacerdoci "no és una segregació", el sacerdot està "disponible per a tots”. Ho va dir el Papa el dijous al matí, celebrant en la Basílica de San Pere la Missa Crismal junt amb més de 1.600 sacerdots de la diòcesi de Roma.

Abans dels ritus de la renovació dels vots sacerdotals i de la benedicció dels olis -que fan única aquesta celebració- Benet XVI va parlar durant l'homilia de la institució del sacerdoci per part de Crist en el Cenacle. "Consagra'ls en la veritat, la teva paraula és veritat", Jesús prega pels seus deixebles, i aquestes paraules, van ser llegides per ‘Joseph Ratzinger’ quan era jove, la vigília de la seva ordenació, ara fa 58 anys.

La Missa Crismal marca el començament del Tríduum Pasqual, centre i culminació de l'Any Litúrgic, i se celebra el Dijous Sant, dia que es commemora la institució del sagrament de l'ordre sacerdotal per Jesucrist durant la Cena del Senyor, segons la tradició cristiana.

Benet XVI va enviar una part dels olis beneïts a l'arquebisbe de l’Aquila ‘Giuseppe Molinari’, que a causa del terratrèmol no va poder celebrar la Missa Crismal, i va resar perquè aquests olis "puguin acompanyar el temps del renaixement, de la reconstrucció, sanant les ferides i mantenint l'esperança".