dijous, 30 d’abril del 2009

Records de joventut


Els darrers dies, els mitjans de comunicació en els seus diferents apartats han tingut ressò, entre d’altres, la ‘Feria de Abril de Sevilla’, tot plegat, acompanyat de vistoses i animades fotos o vídeos.

Tanmateix, m’ha fet rememorar uns anys de la meva joventut, en què em va tocar fer les practiques d’oficial en aquesta ciutat, de la qual, en guardo tan bon record, i és per això, que no he pogut passar sense posar aquesta glossa.

Com que jo pertanyia al cos d’enginyers, el meu quarter estava ubicat en l’Avinguda de la Borbolla, just davant del Parc de ‘María Luísa’, i gairebé a tocar del ‘Real de la Feria’ on s’instal·lava en aquella època.

Recordo amb certa nostàlgia quan, asseguts a l’entrada de la ‘caseta militar d'oficials' , assaborint segurament un ‘fino’, veiem passar la gran gentada que passejava amunt i avall, i entraven o sortien de les casetes de les entitats a les que pertanyien o de les dels amics que els convidaven.

En arribat migdia, quan refermava el calor i el sol començava a picar de valent, s’iniciava una sorollosa desfilada, plena de colorit, era l’hora de la passejada de les carretes, adornades amb garlandes i picarols, a la qual, seguia una comitiva d’àgils i esvelts cavalls en què no faltava algun genet que presumint del seu equí delectava al públic amb passos eqüestres d’alta doma.

Les noies guarnides amb el típic vestit flamenc 'sevillà' , esperàvem amb il·lusió ‘pescar’ algun genet ben plantat que les convidés a pujar a la gropa del seu cavall, aquesta era la gran il·lusió, i que de ben segur es continua mantenint fins ara.

També era motiu de xafardeig, els diferents vestits, barrets sevillà o cordovès, blasmar actituds, i comentaris entre vells amics, o degut algun altre retrobament etc.

D’altres, més animats, cantaven, ballaven o picaven de mans seguint el ritme.

La ‘Fira’, que havia tingut el seu començament com a firal ramader, havia esdevingut amb el pas del temps en una gran festa social, amb ramificacions i rèpliques per tot l’estat espanyol , fins i tot, acabo de llegir que la propera setmana se’n farà una reproducció a Pequin. Déu n’hi do!

Començament



La feria de Abril, historia de Sevilla
Cargado por TurismoSevillaTV


Actualitat