diumenge, 26 d’abril del 2009

El talent no depèn de les aparences




Des que el passat 11 d'abril el ‘Britain's got talent’ va celebrar un concurs de televisió britànic semblant ‘Operación Triunfo’, els mitjans de comunicació no paren de parlar de Susan Boyle.

La diferència entre el programa anglès i l'espanyol, és que a l'anglès s’hi presenten, a més a més, candidats a convertir-se en professionals del ball, la comèdia i gairebé qualsevol altra disciplina artística.

El jurat del concurs estrella de la televisió britànica, ‘Britain's got talent’, i tots els assistents van quedar bocabadats i atònits davant la desimboltura i, sobretot, la prodigiosa veu de la concursant Susan Boyle, que va fer una magistral interpretació d'’I Dreamed a Dream’, una versió de ‘Les Misérables’.

Aquesta escocesa de 47 anys, que canta des dels 12 anys, com ella mateixa va confessar al jurat, i durant anys només havia cantat a la parròquia del seu poble, ara s'ha convertit, de cop i volta, en la nova sensació de You Tube i del ‘Britain's got talent’, on va actuar recentment .

Tanmateix, en la seva presentació al concurs, Boyle va comentar que li agradaria convertir-se en una cantant professional, a la qual cosa, el públic va respondre amb somriures carrinclons, burles i comentaris escèptics, entre altres coses per la seva aparença desairosa.

Les rialles i les befes davant l'aspirant van durar el temps que trigà Boyle a començar cantar.

El que va venir després va ser, primer, estranyesa, estupor, i seguidament, fascinació i fins i tot, llàgrimes d'emoció suscitades per una veu privilegiada.

No obstant això, la seva interpretació d'’I Dreamed a Dream’ (Vaig somiar un somni) de l'obra teatral ‘Les Misérables’, va captivar a l'audiència que la va ovacionar dempeus.

Feu clic aquí i al·lucineu.