dimarts, 16 de juny del 2009

La dona invisible


Acaben d’enviar-me aquest excel·lent vídeo, i és que ser mestressa de casa és una tasca professional que requereix una altíssima qualificació i competeix a molts Ministeris (de sanitat, d'habitatge, d'educació, de treball, de justícia, de consum i transport)
Exigeix coneixements de comunicacions, disseny, moda, restauració, psicologia, pedagogia, medicina i saviesa en general.
El curset inicial comença amb un drap a la mà i cert aire de triomf, després la pols creix i el triomf s'allunya. Inconvenients de l'ofici, suposo.
És un camí de formació contínua que mai s’acaba, no dóna punts, ni és pot bescanviar per euros, i sovint queda en l’anonimat, gairebé invisible.


Us cop l’hàgiu mirat, no us sembla que té una certa relació amb aquell punt:
Tenia el costum de sortir passejar per la vora del riu ‘Arlanzón’, mentre conversava amb ells, i escoltava les seves confidències, mentre tractava d'orientar-los amb el consell oportú que els confirmés o els obrís horitzons nous de vida interior; i sempre, amb l'ajuda de Déu, els animava, els estimulava, els encenia en la seva conducta de cristians.
De vegades, les nostres caminades arribaven al monestir de ‘Las Huelgas’, i en altres ocasions ens escapàvem a la Catedral. "...M'agradava pujar a una torre, perquè contemplessin de prop la cresteria, una autèntica punta de coixí de pedra, fruit d'una tasca pacient i costosa.
Durant aquestes xerrades els feia notar que aquella meravella no es veia des de baix.
I, per materialitzar el que amb repetida freqüència els havia explicat, els comentava: això és el treball de Déu, l'obra de Déu!: acabar la tasca personal amb perfecció, amb bellesa, amb la meravella d'aquestes delicades blondes de pedra.
Comprenien, davant d'aquesta realitat que entrava pels ulls, que tot això era oració, un diàleg bonic amb el Senyor.
Els qui van gastar les seves energies en aquesta tasca, sabien perfectament que des dels carrers de la ciutat ningú no apreciaria el seu esforç: només era per a Déu.
Entens ara com pot apropar al Senyor la vocació professional? Fes tu el mateix que aquells picapedrers, i el teu treball serà també ‘operatio Dei’, una tasca humana amb entranyes i perfils divins
. "Sant Josemaría Escrivá, Amics de Déu, n.65