divendres, 19 de juny del 2009

Un any per a redescobrir la bellesa del sacerdoci



Avui divendres 19 de juny s'obrirà l'Any Sacerdotal, convocat per Benet XVI, en ocasió dels 150 anys de la mort de sant Joan Maria Vianney, el capellà sant d'Ars, que serà proclamat patró de tots els sacerdots del món.

L'any jubilar portarà el tema ‘Fidelitat de Crist, fidelitat del sacerdot’ i serà inaugurat pel Sant Pare a la Basílica de San Pere amb una celebració de les vespres, en la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús i la Jornada de santificació sacerdotal, en presència de la relíquia de sant Joan Maria Vianney.

La clausura se celebrarà exactament un any després, el 19 de juny de 2010, amb un ‘Trobada Mundial Sacerdotal’ en la plaça de Sant Pere.

Durant l'any jubilar està prevista la publicació d'un ‘Directori per a les confessions i directors espirituals’ i una col·lecció de textos del Sant Pare sobre els temes essencials de la vida i la missió sacerdotal en l'època actual.



L'any sacerdotal és un temps especial proposat pel papa Benet XVI per a impulsar la fidelitat dels sacerdots al seu ministeri.