dissabte, 15 d’agost del 2009

La Festa de la Nostra Mare


Un bon dia per veure aquest vídeo. Es tracta d'artistes d'Hollywood que confessen públicament que resen el rosari. Que s’escampi l'exemple!



Poso una traducció més o menys literal:
Perquè necessites el Rosari? Ell ens fa forts. Ens ajuda a realitzar millor les coses i Maria ens ajuda a enfortir la nostra relació amb Crist. És una pregaria que es du a terme des de fa segles, és universal, conegut i resat pel món sencer. Amb el Rosari s'aconsegueix la força de la Fe i la força de ser a prop de l'Església. Amb el rés del Rosari ens assemblem a Jesús al camí de la Creu. És una fantàstica revelació i un sentiment. És un tresor. Jesús mai no ens demana una cosa a la qual no hi puguem arribar. Tinc de resar el Rosari i creure en Déu per a ésser feliç, encara que en l'actualitat no sigui fàcil. Portar cadascun la creu a coll. Hi ha persones que pateixen i necessiten que resem per elles. Et convido a resar el Rosari, perquè mai no n’hi ha prou.
Avui és un bon dia per fer una romeria a la Verge Maria i resar-li el rosari, que és l'oració que més li agrada.

A la Cerdanya hi ha gran quantitat d’ermites, esglésies i santuaris dedicats a la Mare de Déu.

Els Àngels a Llívia, el Remei en el terme de Bolvir, l’Ermitatge de Font-Romeu, el Santuari de Bastanist, Santa Maria de Talló, La Mare de Déu de Quadres, La Mare de Déu d’Er, A Puigcerdà La Mare de Déu de la Sagristia, acompanyada per petites ermites on es veneren la Mare de Déu de la Guia, o la Mare de Déu de Gràcia, De les Neus a la Molina, l’Ovella a Torre de Riu entre d’altres...

Això facilita poder fer Romiatges i visites a la Mare de Déu, per a saludar-la, donar-li gràcies o demanar-li ajut o senzillament per a felicitar-la en la seva festa.