dijous, 3 de desembre del 2009

Advent (2)



Tot just hem començat el mes de desembre, i quan obro els ulls tot indica que sóc a Nadal. I no és Nadal. Per tant, no penso celebrar una data del calendari que encara no ha arribat, perquè cremar cartutxos abans d’hora? Això és escurçar la vida – ja siguis fumador o no-



Hem entrat a l’Advent. La setmana vinent celebrarem la Immaculada Concepció. Dogma de fe. Mentrestant, prepararem la vinguda del Messies, anunciada des de segles pels profetes, i com que ja va venir, ara toca fer neteja general. Neteja de l'ànima, embellir el nostre interior, fer confortable el pessebre personal que portem dins, per donar aixopluc al Nen Déu. Déu i Home vertader. La segona persona de la Santíssima Trinitat. Un Misteri que com el seu nom indica, ningú no pot entendre.


Ara toca purificar l'ànima. Toca fer penitencia - no atipar-se de torrons- no ha arribat encara el moment de celebrar. Estem a l'espera. I en aquesta espera de qui és el Rei de l'Univers - malgrat li pesi algú-, hem d'aprendre a demanar perdó, a desitjar estimar-lo humilment.


Aprendre de la Verge Maria a estimar Jesús. A aquest nen que va portar al seu ventre. Que va esperar durant nou mesos imaginant la seva carona. S’embadalí de la seva maternitat perquè tenia ple coneixement de la seva virginitat.

Una bona preparació pot ésser una especial dedicació i homenatge a la Santíssima Verge Maria "Mare nostra" dient-li:

Sia vostra gran puresa, lloada eternament, puix que Déu omnipotent es complau en tal bellesa. A Vós, celestial princesa, sagrada Verge Maria, us ofereixo en aquest dia l’ànima, la vida i el cor: mireu-me amb els ulls plens d’amor, no em deixeu, no, Mare meva.


Mel Gibson, a la seva pel·lícula sobre la Passió de Crist s'hi va mirar de manera especial en retratar Maria Santíssima. En aquest vídeo es veuen algunes escenes d'aquesta pel·lícula; les que recullen els records de Maria en contemplar el seu Fill en la Creu.


Llàstima que la qualitat de les imatges no sigui gaire bona.




2 comentaris:

Diosenmicalle ha dit...

Bona nit!
Gracias por el enlace.
Mucho ánimo y feliz Adviento.
Tinta

Alex Talo ha dit...

Gracias a ti por tu comentario.

Enhorabuena por tu magnífico bloc.

Aprovecho para desearte Felices Fiestas de Navidad