dilluns, 28 de desembre de 2009

El prelat de l'Opus Dei convida estimar-nos mésNadal és una gran oportunitat per a totes les famílies per imitar a la Sagrada Família, així ho proposa a el Prelat de l'Opus Dei, Mons. Xavier Echevarria

El temps de Nadal ja és una petició perquè santifiquem la vida de família i ens suggereix que posem el naixement a cada llar per dirigir-nos millor a Jesús, Maria i Josep"

Mons. Echevarria afegeix: una manera per viure més de prop el naixement de Jesús en aquest Nadal és estimar molt a tots, i cita el fundador de l'Opus Dei, sant Josepmaria Escrivà de Balaguer.

"Penso que hem de fer un esforç en voler els de la pròpia família, estimar els amics, estimar totes les amistats com les voldria Crist” és una de les coses que moltes vegades comentava Sant Josepmaria "Jo vull estimar les persones i vull tractar-les com ho faria Crist" doncs que pensem que Crist se serveix de nosaltres per apropar-nos als parents, als amics, a les persones amb qui ens trobem.L'actual prelat, mons. Xavier Echevarría (Madrid, 1932), va succeir el 1994 mons. Álvaro del Portillo, qui va governar l’Opus Dei després del traspàs del fundador, el 1975.

Concert de Sant Esteve en el Palau de la Música


L'Orfeó Català i els cors del Palau van oferir el tradicional concert de Sant Esteve

Una de les grans tradicions nadalenques musicals és el Concert de Sant Esteve que se celebra al Palau de la Música Catalana.

Aquest concert se celebra any rere any, només va estar prohibit des de l'any 39 al 45. Recordo que de petit els meus pares m’hi portaven i, de ben segur, aquí va començar la meva gran afició per el cant coral.
Aquest any, com cada any, tots els cors del Palau, dels més petits al més gran, van oferir, el tradicional concert de nadales catalanes, algunes interpretades a ‘cappella’ i d'altres en format simfònic.
La primera part de la vetllada va comptar amb el Cor de Petits, dirigit per Glòria Fernández, el Cor Infantil, amb Glòria Coma al capdavant, el Cor de Noies, dirigit per Buia Reixach, i finalment el Cor Jove, sota la batuta d'Esteve Narbona.
La segona part del concert va estar protagonitzada per l'Orfeó Català, dirigit pel seu titular, Josep Vila i Casañas, que, juntament amb l'Orquestra Barroca Catalana, interpretà una de les obres magnes de Bach, el ‘Magnificat.’
A la segona part van cantar 3 Nadales tradicionals. Abans de cantar l’última, van rodejar el parc de butaques de la platea tots els components dels cors de Petits i Infantil i van animar el públic que omplia de gom a gom el Palau a cantar plegats ‘Santa Nit’.
Aquest any, havien passat masses coses, i tothom tenia ganes d’eixamplar el cor i desfogar-se, cantar va ser l’excusa, val a dir que va ésser un acte molt emotiu.
Ja per acabar –és una tradició-, l’Orfeó Català va interpretar el seu himne, ‘el Cant de la Senyera’, a més del cant, es podia ‘escoltar’ el silenci del espectadors, però a la segona estrofa en Josep Vila es va girar de cara el públic, el qual immediatament es va posar en peu i tothom s’hi va afegir acompanyant l'Orfeó fins l’apoteosi final.
Durant uns moments el Palau vibrava d’emoció i es podia palpar el calfred dels espectadors que omplien a vessar el Palau
Un llarg aplaudiment va seguir i, cosa inusual – ja que sempre s’acaba amb aquest l’himne tradicional-, el director, va voler dedicar-nos un afegitó, el tan senzill, però al mateix temps tan difícil quan es canta bé, ‘el noi de la mare’.
Jo crec ho va fer expressament -moments abans s’havia colat per una escletxa un ventet fi i lleuger, i per tal ens poguéssim assecar la rosada que s’havia dipositat en els ulls-, i acabar de gaudir del plaer d’escoltar un cop més el tant estimat i reconegut Orfeó Català.

No he trobat el vídeo, però a continuació podeu veure un trosset molt curt del ‘Magnificat’, aquest però dirigit per Ton Koopman, en un concert a Amsterdam, acompanyat de la ‘Baroque Orchestra’, però clar, no és l'Orfeó Català.diumenge, 27 de desembre de 2009

Solemnitat de la Sagrada Família


Aquesta tarda, a les notícies del canal 1 de televisió, han mostrat durant uns moments la celebració a Madrid de la Festa de la Sagrada Família amb una solemne litúrgia o eucaristia en la qual s'hi podien distingir molts bisbes entre els quals el nostre Cardenal Arquebisbe Lluís Martínez Sistach i innombrables fidels procedents de diversos llocs de la nostra geografia, molts d'ells pertanyents a moviments i associacions apostòliques.

Feia goig de veure!

Aquesta celebració, en el marc de les festes nadalenques, pretén donar gràcies a Déu pel do de la família i exaltar la riquesa d'aquesta institució natural, que el Fill de Déu va voler consagrar naixent al si d'una família, la de Natzaret, que s'ha convertit en el model que hem d'imitar.

El Papa: és Nadal, sortim de nostre egoisme per trobar DéuEl Papa en l'homilia de la Missa del Gall, va recordar que també avui la mentalitat del món i les nostres diverses experiències, acaben per reduir la sensibilitat envers Déu.

Va animar a despertar-nos, perquè el missatge de salvació ens arribi a tots, perquè sortim de l'egoisme que ens té presoners dels nostres interessos i desigs que contrasten amb la veritat i ens divideixen els uns dels altres.

Missatge de Nadal del Sant Pare pronunciat des del balcó central de la Basílica de Sant Pere.


Igual que Maria l'Església no té por, perquè aquell Nen és la seva força, i ha recordat que l'Església anuncia a tot arreu l'Evangeli de Crist, malgrat les persecucions, les discriminacions, els atacs i la indiferència.

dijous, 24 de desembre de 2009

Feliç Nadal

Estem arribant a Nadal, és un temps de "Promeses Complertes". Déu compleix la seva paraula i ens envia el seu Fill per a redimir-nos.
Des d'aquest bloc vull felicitar tots els meus familiars, amics i seguidors, i desitjar-vos: Felices i Santes Festes de Nadal !

Mentrestant us deixo amb dos enllaços que recomano per aquests dies, el primer capítol de ‘El Belén que puso Dios’ http://pensarporlibre.blogspot.com/2007/12/el-beln-que-puso-dios-1.html, i una visita pels llocs sants acompanyants de: http://www.unsacerdoteentierrasanta.blogspot.com/

Pessebres

Si us sembla bé, n'aniré posant alguns dels pessebres publicats 'on line' i que m’han semblat bonics. Comencem per aquest d'origen càntabre
El Pessebre de ‘Maria Sierra’
La Provence presenta: ‘Ses Meilleurs Santonniers’

dimecres, 23 de desembre de 2009

Nadala Italiana

D’Itàlia m'envien aquesta nadala.Tu scendi dalle stelle /O Re del Cielo /E vieni in una grotta /Al freddo al gelo /E vieni in una grotta /Al freddo al gelo. /O Bambino mio Divino /Io ti vedo qui a tremar, /O Dio Beato! /Ah, quanto ti costò /L'avermi amato. /Ah, quanto ti costò /L'avermi amato. /A te che sei del mondo, /Il creatore, /Mancano panni e fuoco, /O mio Signore. /Mancano panni e fuoco, /O mio Signore. /Caro eletto pargoletto, /Quanto questa povertà /Più mi innamora, /Giacchè ti fece amor /Povero ancora. /Giacchè ti fece amor /Povero ancora.


L'he traduït literalment. PerdoneuBaixes de les estrelles
Oh, Rei del Cel
I véns a una cove
Al fred i al gel
I véns a una cove
Al fred i al gel.

Oh Nen meu Diví
Et veig aquí tremolant,
Oh Sant Déu!
Quant et va costar
Haver-me estimat!
Quant et va costar
Haver-me estimat!

Tu ets del món
El Creador
Falten teixits i foc
Oh Senyor meu
Falten teixits i foc
Oh Senyor meu

Estimat Nen escollit
Quant aquesta pobresa
M’inspira amor vers tu
Tan bon punt l’amor et va fer
Encara més pobre.
Tan bon punt l’amor et va fer
Encara més pobre

Felicita el Papa per Nadal a través de Pope2You

Ara és possible enviar les teves felicitacions nadalenques a Benet XVI.
A través del lloc web http://www.pope2you.net/ tens la possibilitat d'enviar al Papa les teves felicitacions, ja sigui de forma textual o a través de fotografies.

Els missatges més significatius seran publicats a la pàgina web.

Davant la foscor i el dubte: acudim a Betlem


El cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, anima els cristians a no descoratjar-nos i a acudir a Betlem per redescobrir Déu que és amor:
"El que resulta indispensable és acudir a Betlem, no cansar-se quan un segueix una ruta sovint enterbolida per la foscor del dubte, de la solitud de la recerca i de la inquietud de la incertesa".

Aquesta Europa d'arrels cristianes ha de tornar a la cova de Betlem per aprendre, una vegada més, el missatge del verdader amor".

dimarts, 22 de desembre de 2009

Què és per tu Nadal?


Explicava un mossèn que a la Missa avançada de la vigília de Nadal, durant el sermó, va baixar de la trona i es va dirigir a un grup de nens i nenes asseguts als primers bancs: Sabeu qui ve aquesta nit? Un dels nens, molt neguitós, va aixecar la mà dient amb veu d’espinguet, jo, jo. Vegem què diu aquest noi, contestà el capellà.
Immediatament el noi s’acostà al micròfon i sense pensar-s’ho gaire digué:
El Pare Noel!
Ja veieu, quan els homes volem fabricar el Nadal, el resultat que generem se’n diu Pare Noel: vet aquí el nostre màxim assoliment... Una pena!
Ens hem parat mai a pensar: Quina imatge transmetem?
Quan s’acosten aquestes festes ens entra la pressa, va, va correm, correm; compres, trucades, felicitacions nadalenques, neteja de la casa perquè estigui ben presentable per acollir la família, l’arbre, el pessebre, l’estel, els detalls d’última hora… El telèfon que no para de sonar i, tantes i tantes coses que queden per fer…
Tots aquests preparatius estan molt bé, però compte! No acabem pensant que Nadal el fem nosaltres, i acabi sent un repte a la nostra capacitat d’organització o com una simple qüestió de ‘protocol familiar’.
Molts parlen dels 'bons sentiments' que desperta Nadal, del bonic que és passar-ho en família, amb alegria i esperit de festa, però pocs ho fan amb un per què.


És per a nosaltres alguna cosa més que 'màgia', regals i torró?
Sovint el nostre Nadal queda reduït a una trobada familiar i un regals que ‘ caga el tió’ o els trobem penjats en un arbre.
Això ben mirat ja és molt, però no és Nadal, més aviat en podríem dir és una obra humana. Molt bonica i tendra, de ben segur que sí, però humana.
Nadal és obra de Déu!
Tanmateix, el que podríem fer aquests dies: a més de preparar les coses, hem de dedicar unes estones a mirar el Nen Jesús, el Déu fet home, Deu és aquí.
Cada Nadal ha de ser per a nosaltres un nou encontre especial amb Jesús, deixar que la seva llum i la seva gràcia entrin fins el fons de la nostra ànima.
Aturem-nos davant de l’Infant, de Maria i Josep, contemplem el Fill de Déu revestit amb la nostra carn.
«No importa el que fas -va dir Joan Pau II- sinó el que ets». L'important és que siguem homes de fe i oració.
No tinguem por, desconnectem el mòbil, apaguem el televisor, i asseient-nos davant del pessebre. Allà podem resar, amb la nostre família, per exemple el Sant Rosari, o llegir alguns passatges de l'evangeli... després, ja amb l'ànima en pau, a moure’ns una altra vegada!
Però ja no serà per preparar el nostre Nadal; serà per preparar-nos a rebre el Nadal de Maria.
No oblidem; nosaltres ja hem fet prou; ara li toca a Déu.
Si no el deixem obrar, no hi ha Nadaldilluns, 21 de desembre de 2009

Concert de Nadal (3)


El cap de setmana passat, va ser molt prolífic pel que fa concerts de Nadal.

Aquí en teniu una mostra.

Himne d’Advent.

Immanuel, una cançó anglesa que ens parla ‘Immanuel el nostre Déu està amb nosaltres.’

Escolania de Montserrat, les dotze van tocant i paisatge nevat de la muntanya

Un acudit...?


Som a vigílies de Nadal i, a part de l’alegria de les festes, s’acaba un trimestre i a les famílies amb nens al col·legi els arriben les notes del curs.

No sé si se’n pot parlar gaire d’un acudit, de fet, no fa gens de gràcia, perquè més aviat delata la trista realitat.


diumenge, 20 de desembre de 2009

Reportatge Vaticà de la CNS

El missatge del Papa Benet XVI en la Jornada Mundial de la Pau va ser publicat a la Santa Seu aquesta setmana i es va centrar en el respecte de la Creació.
El tema del medi ambient va ser molt oportú considerant la fracassada reunió dels líders mundials a Copenhaguen per traçar una estratègia sobre el canvi climàtic.

El Papa va parlar d'una crisi creixent que està causant la contaminació dels sistemes de l'aigua, augmentant els deserts, desapareixen els boscos, perdent la biodiversitat, augmentant les catàstrofes naturals i tota una nova classe que ell va denominar "refugiats ambientals", persones obligades a abandonar els seus països a causa dels danys ecològics.

Va advertir que el ritme actual d'explotació del medi ambient posa en perill el subministrament dels recursos naturals per a les generacions futures.

Generositat de Maria


Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor vingui a visitar-me?A la Verge li supliquem avui que ens ensenyi a ser generosos, en primer lloc amb Déu, després amb els altres, amb els qui conviuen o treballen al costat de nostre, i amb els qui ens trobem en les diverses circumstàncies de la vida.

dissabte, 19 de desembre de 2009

Ave Maria de Caccini


Avui dissabte abans de Nadal, m’agradaria saludar la Mare de Déu amb aquesta ‘Ave Maria de Caccini', mentre li demano que sapiguem donar-nos en el servei als altres, en les coses petites de cada dia .‘Giulio Caccini’ va ser un músic italià del segle XVI. Va treballar durant gairebé tota la seva vida per a la família Médici de Florència i pel seu origen romà se'l coneixia també pel sobrenom de 'Giulio Romano'. Va ser compositor, cantant i instrumentista (tocava la viola, el llaüt, l'arpa i la cítara). Va ser un membre actiu de la ‘Camerata Florentina’, grup que pertanyia al moviment humanista format per escriptors, músics i erudits en general.

Va participar activament amb aquest grup en la renovació del teatre i en el paper que havia d'exercir en ell la música , per la qual cosa va crear un tipus de monòdica denominat recitatiu, en el qual defensava els principis de l'expressivitat i de la simplicitat comunicativa de "recitar cantant".

La Generalitat de Catalunya celebra el seu 650è aniversariAquest 19 de desembre es compleixen 650 anys de la Generalitat de Catalunya. En aquell mateix dia de l'any 1359, la Cort General de Catalunya, reunida a Cervera pel rei Pere el Cerimoniós, va aprovar la constitució de l'anomenada Diputació del General, antecedent històric de l'actual Generalitat de Catalunya.
El Govern celebrarà aquesta efemèride amb la màxima solemnitat i, per això, en els propers dies, el president, ‘José Montilla’, encapçalarà diversos actes commemoratius.
L'acte central és avui dissabte, 19 de desembre, al Palau, coincidint amb la data exacta de l'aniversari.
El dia 22 de desembre, el Consell de Govern es reunirà al saló de Plens de l'Ajuntament de Cervera.
Esperem que el que va començar com una administració sense poder i que al llarg de tants segles ha anat creixent, no s’engoleixi a sí mateixa i sigui model de temperància al servei de tothom.

divendres, 18 de desembre de 2009

Bona publicitat


Fa uns mesos vaig veure aquest anunci publicitari, i em va semblar bastant bo. Espero el gaudiu

dimecres, 16 de desembre de 2009

Premi a una foto


El "suïcidi" moral de la humanitat en oblidar l'ètica per passar a l'"estètica"...


Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions d'aquest vídeo, que de totes passades, podria ser un documental molt representatiu sobre allò que ens hem convertit...

dimarts, 15 de desembre de 2009

Non Angli sed Angeli


La nova exposició destaca el pelegrinatge anglès

El Venerable Col·legi Anglès a Roma ha inaugurat l'exposició ‘Non Angli sed Angeli’ que està oberta el públic, i ofereix una oportunitat extraordinària per als visitants per veure i aprendre sobre la institució britànica més antiga fora d'Anglaterra.

El nom de l'exposició, ‘Non Angli sed Angeli’ - No anglos sinó àngels! prové de la famosa frase del Papa Gregori Magne la primera vegada quan va veure els esclaus anglosaxons a Roma.

L'exhibició destaca el martiri dels catòlics a Anglaterra durant la Reforma Protestant en què van morir 44 seminaristes del Col·legi Anglès, i mostra la recreació en tercera dimensió del quadre dels màrtirs de ‘Durante Alberti’ que es troba a la capella acabada de restaurar del col·legi ’Santíssima Trinitat I Sant Tomàs de Canterbury’.

La visita permet tenir una experiència de l'Anglaterra dels Tudor i fer el famós pelegrinatge a la ‘via Francigenia’. ‘Non Angli sed Angeli’, estarà obert fins a finals de juliol de 2010 en el Venerable Col·legi Anglès en ple centre històric de Roma.

dilluns, 14 de desembre de 2009

Comencen els concerts de Nadal. (2)


He estat 3 dies fora, i pensava poder seguir publicant en el bloc, fins i tot tenia preparades unes entrades per si no teia massa temps.

De vegades fas moltes previsions, i Déu disposa tot el contrari. El lloc on em trobava, no hi havia cobertura per connectar-me a Internet.

Avui ho faig amb un concert avançat de Nadal, amb el tenor Josep Carreras que interpreta ‘Tu scendi dalle stelle’

dijous, 10 de desembre de 2009

Nostra Senyora de Loreto


Avui celebrem la seva festa.


Conta la tradició que, durant els últims anys de les creuades i davant la pèrdua definitiva de Terra Santa, sorgí el desig de conservar la casa en la qual va viure la Verge Maria.


Una nit es produí el miracle, i la casa fou transportada pels àngels fins a dipositar-la a Loreto (Itàlia).


Aviat es va convertir en un centre de peregrinació, on van acudir cristians de la talla de Sant Carles Borroneu, Sant Lluís Gonzaga, Santa Tereseta, Sant Joan Bosco, Sant Josepmaria Escrivà, i els Papes Joan XXIII, Pablo VI i Joan Pau II. Nostra Senyora de Loreto, és la patrona d’Itàlia i de l’aviació espanyola.


Vídeo emès en diòcesis TV el 10-12-2007.

Tradicional visita del Papa a la Plaça d’Espanya de Roma


En la festa de la Immaculada Concepció: "mirar els altres amb el cor"
"La Mare Immaculada repeteix als homes del nostre temps: No tingueu por, Jesús va vèncer el mal; el va vèncer des de l'arrel, alliberant-nos del seu domini." Ho va recordar Benet XVI a la plaça d'Espanya a Roma, després d'haver realitzat el tradicional homenatge floral dedicat a la Immaculada, representada per la gran estàtua de bronze col·locada el 1857 en el cor de la ciutat.

Les persones que constitueixen la ciutat són rostres, no només cossos, va recordar Benet XVI, i la seva història és sagrada i mereix el més gran respecte.

És necessari reaccionar a la temptació de ser només espectadors de la vida de la ciutat, "condemnar, queixar-se, donar la culpa als altres, millor tornar-se 'actors' capaços de respondre al mal amb el bé".

dimecres, 9 de desembre de 2009

IMPOST DE SUCCESSIONS... L'ÚLTIM PEATGE‏Espoliació silenciosa de la Generalitat. Un abusiu peatge a la mort que pagaran els teus éssers estimats.


No el soluciona el disposar de testament, ni la co-titularitat en comptes bancaris.


Si el cònjuge o els pares moren, bloquejaran els comptes fins que es pagui la part del finat a Hisenda Autonòmica.

Amb aquest impost, la Generalitat pot arrabassar-li a la parella o als fills fins a un 30% dels diners que han estalviat junts durant tota la vida, i pel que ja van pagar els impostos.


Exemple: Herència 250.000 € (41milions, el valor d'un pis mig) A pagar:


CATALUNYA (PSC/PSOE ERC ICV-EUiA)41.423 € (7milions ptes)

CASTELLA-LA MANXA (PSCM/PSOE) 2.153 € (358.394 ptes)

CANTÀBRIA (PRC PSC/PSOE) 414 € (68.922 ptes)

PAIS BASC (PSE/PSOE PP) 0 € (Zero ptes)

BALEARS (PSIB/PSOE Bloc UM) 414 € (68.922 ptes)


No és discriminació fiscal? No és indignant?No som tots iguals davant de la llei? (art.14 Const. Espanyola)


La Generalitat de Catalunya manté aquest impost abusiu, en ocasions més de 100 vegades superior a la resta de comunitats, que pràcticament ho tenen abolit.


Que no al·leguin ideologia. Comunitats amb igual signe polític ho han fet, però el nostre govern es nega a renunciar a tan suculent mos.


PENSA QUE ABANS O DESPRÉS ET TROBARÀS AMB ELL! QUE NO T'AGAFI DESPREVINGUT.

dimarts, 8 de desembre de 2009

Solemnitat de la Immaculada Concepció


La Verge Maria, Immaculada abans, durant i després del part, preservada de tot pecat des de la seva concepció, va donar felicitat a mans plenes i va tenir la benaurança, la sort, la recompensa, l'alegria immensa de ser feliç a la terra i ser reconeguda com "la benaventurada" de generació en generació.

Avui és un gran dia i com a tal, cal celebrar-ho.

Com a colofó a la Novena que li ha precedit, avui alcem els nostres cors i les nostres copes al Cel:

Per Nostra Mare!


dilluns, 7 de desembre de 2009

Vigília de la Immaculada


Avui, vigília de la Immaculada, us proposo visitar aquesta web http://www.vigiliadelainmaculada.org/

De passada podeu gaudir del vídeo sobre l'exposició que, amb motiu de la commemoració del 150 aniversari de la declaració del dogma de la Immaculada Concepció, que es va celebrar a la Catedral de l'Almudena l’any 2005 ´

diumenge, 6 de desembre de 2009

Sant Nicolau, l'origen de ‘Pare Noel’?

Sant Nicolau de Bari va ser un sant del segle IV. Des de petit va destacar pel seu caràcter generós i es va caracteritzar per la seva predilecció pels nens i els pobres.


Va néixer a ‘Patara’ (Turquia). i, a la mort dels seus pares, heretà una gran fortuna que posà al servei dels necessitats. Va anar viure a Mira (Turquia), on va ser consagrat bisbe.

Va ser detingut sota el govern de l'emperador ‘Licini’ i més endavant alliberat per Constantí.

Va participar en el ‘Concili de Nicea’. Va morir tal dia com avui l'any 345. Les seves restes descansen en la ciutat italiana de Bari, i d'allà li ve el sobrenom de Sant Nicolau de Bari, encara que mai trepitgés aquesta ciutat.

Les tradicions i llegendes del sant són molt esteses arreu del món, va realitzar innombrables miracles a favor dels seus fidels en vida i també després de mort.

A Alemanya se’l coneix com ‘Nikolaus’ i ‘Santa Claus’ en els països anglosaxons.

dissabte, 5 de desembre de 2009

On hi ha amorPosa amor i trauràs amor.
Que bé hi va en aquest vídeo la frase de sant Joan de la Creu


divendres, 4 de desembre de 2009

Traditional Christmas Medley

Comencen els concerts de Nadal

dijous, 3 de desembre de 2009

Advent (2)Tot just hem començat el mes de desembre, i quan obro els ulls tot indica que sóc a Nadal. I no és Nadal. Per tant, no penso celebrar una data del calendari que encara no ha arribat, perquè cremar cartutxos abans d’hora? Això és escurçar la vida – ja siguis fumador o no-Hem entrat a l’Advent. La setmana vinent celebrarem la Immaculada Concepció. Dogma de fe. Mentrestant, prepararem la vinguda del Messies, anunciada des de segles pels profetes, i com que ja va venir, ara toca fer neteja general. Neteja de l'ànima, embellir el nostre interior, fer confortable el pessebre personal que portem dins, per donar aixopluc al Nen Déu. Déu i Home vertader. La segona persona de la Santíssima Trinitat. Un Misteri que com el seu nom indica, ningú no pot entendre.


Ara toca purificar l'ànima. Toca fer penitencia - no atipar-se de torrons- no ha arribat encara el moment de celebrar. Estem a l'espera. I en aquesta espera de qui és el Rei de l'Univers - malgrat li pesi algú-, hem d'aprendre a demanar perdó, a desitjar estimar-lo humilment.


Aprendre de la Verge Maria a estimar Jesús. A aquest nen que va portar al seu ventre. Que va esperar durant nou mesos imaginant la seva carona. S’embadalí de la seva maternitat perquè tenia ple coneixement de la seva virginitat.

Una bona preparació pot ésser una especial dedicació i homenatge a la Santíssima Verge Maria "Mare nostra" dient-li:

Sia vostra gran puresa, lloada eternament, puix que Déu omnipotent es complau en tal bellesa. A Vós, celestial princesa, sagrada Verge Maria, us ofereixo en aquest dia l’ànima, la vida i el cor: mireu-me amb els ulls plens d’amor, no em deixeu, no, Mare meva.


Mel Gibson, a la seva pel·lícula sobre la Passió de Crist s'hi va mirar de manera especial en retratar Maria Santíssima. En aquest vídeo es veuen algunes escenes d'aquesta pel·lícula; les que recullen els records de Maria en contemplar el seu Fill en la Creu.


Llàstima que la qualitat de les imatges no sigui gaire bona.
dimecres, 2 de desembre de 2009

Les mares dels sacerdots


Fa pocs anys, per aquestes dates ens trobàvem junt amb la meva dona a Roma acompanyant altres pares en la cerimònia de diaconat dels seus fills.

És molt emotiu, una joia, un regal de Déu. Quan he vist aquest vídeo m’he emocionat, vertaderament és això.

“El Senyor ha escollit el millor de casa”. Així ho afirma en aquest vídeo la mare d’un sacerdot, i potser és allò que pensa cadascuna d’elles.

dimarts, 1 de desembre de 2009

Presentació de la web de la JMJ 2011


El passat 18 de novembre es va presentar a Madrid la versió en castellà de la web oficial de la Jornada Mundial de la Joventut a Madrid, que se celebrarà del 16 al 21 d'agost de 2011. Una pàgina feta per joves i per als joves que serà sens dubte el punt de referència obligat per a l'organització del gran esdeveniment juvenil.

L'acte va ser presidit pel Cardenal ‘Antonio María Rouco Varela’, a la seu del comitè organitzador, a la Plaça de Sant Joan de la Creu de Madrid.

A més de donar conèixer les diferents notícies sobre la Jornada i els preparatius, la pàgina serà instrument a través del qual seran convocats els 15.000 voluntaris que acolliran els joves pelegrins procedents de tot el món.

A partir d'ara, ja sabeu, tota la informació sobre la Jornada Mundial de la Joventut 2011 a:
www.jmj2011madrid.com

Benet XVI: multiplicar els esforços per aturar la SIDA


Avui, primer de desembre se celebra la Jornada Mundial contra la SIDA.

Ahir el sant Pare va manifestar el següent: “El meu pensament i la meva oració es dirigeixen a les totes les persones afectades per aquesta malaltia, en particular els nens, els més pobres i a quants són rebutjats. L'Església no deixa de prodigar-se per combatre la SIDA, a través de les seves institucions i el personal especialitzat”.