dissabte, 3 d’abril del 2010

Nostra Senyora dels Dolors a Kibeho



‘Kibeho’ és una petita localitat situada al sud de Ruanda, l'actual districte administratiu de’ Nyaruguru’, a 162 km de la capital del país, Kigali.

‘Kibeho’ és també el nom d'una de les parròquies de la diòcesi de ‘Gikongoro’, fundada el 1934 i dedicada a la Mare de Déu. Avui la parròquia de ‘Kibeho’ és coneguda sobretot com un lloc d'aparicions i de peregrinació, reconeguda per l'Església.

Les aparicions de ‘Kibeho’ van començar el 28 de Novembre de 1981 i van concloure el 28 de novembre de 1989.

La primera vident va ésser una jove de 16 anys, ‘Alphonsine Mumureke’, que va tenir visions mentre era a l'escola. Els mestres i estudiants no la creien i molts se'n burlaven.
Temps després, altres noies de l'escola van afirmar que també tenien visions: ‘Natalie Mukamazimpaka’ de 17 anys, i ‘Marie Claire Mukamgango’ de 21 anys, veuran la Verge durant gairebé dos anys.
Les aparicions de la Verge duraran des del mes de març fins al mes de setembre de 1982. La Mare de Déu confiarà a’ Marie-Claire’ la missió de difondre a l'Església el Rosari dels Set Dolors de la Verge.

La Verge es presentà als vidents com la "Mare del Verb" (en llengua local: "Nyina Wa Jambo").

A ‘Kibeho’, el missatge que va llançar Maria és una crida urgent al món: una crida al penediment, a la conversió del cor, a l'oració sincera, a estimar i a tenir una fe viva.
Però és sobretot una crida a la reconciliació. Maria ens demana renunciar al pecat, deplorar tota idolatria, falta de respecte, materialisme, hipocresia i immoralitat sexual.

El 15 d'agost de 1988, el bisbe de la diòcesi de 'Butare’, monsenyor ‘Jean Baptiste Gahamanyi’, va aprovar el culte públic i va donar a aquest santuari marià de ‘Kibeho’ el nom de "La nostra Senyora dels Dolors".
Finalment, la Santa Seu va donar la seva aprovació el 21 de juny de 2001.




http://www.mariedenazareth.com/